NBA Highlight Reel: Red-hot Redick, Killer Kemba en Lil' Lillard

redick
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika naast de NBA recap, waarin de belangrijkste wedstrijd(en) worden besproken, en een highlight reel van de mooiste momenten van de afgelopen nacht in het Amerikaanse basketball.
1. J.J. Redick on fire!
Scherpschutter J.J. Redick was vannacht op dreef in de wedstrijd tussen de Los Angeles Clippers en de Houston Rockets. Niet gek natuurlijk: de Clippers willen maar wat graag onderstrepen dat de zeperd in de play-offs van vorig jaar eenmalig was, en hoe kan je dat beter doen dan uit alle hoeken en gaten raak schieten? Redick gaf daar gehoor aan met een persoonlijk record van 40 punten, waaronder liefst 9 driepunters. J.J. was by far de belangrijkste Clipper op het veld in de in overtime gewonnen wedstrijd (132-140).

2. Killer Kemba
Over topscores gesproken: ook Kemba Walker kan er wat van. Hij zette niet alleen een persoonlijk record in de boeken, maar ook een heuse franchise best. In de met 119-124 gewonnen wedstrijd tegen de Utah Jazz was ‘Killer Kemba’ goed voor liefst 52 punten, waarmee hij iets presteerde wat nog nooit iemand voor de Charlotte Hornets had gedaan. Nu maar hopen dat de rest van het team ook wat beter gaat spelen, dan komen de Hornets weer terug in de strijd om de play-offs.

3. Lil’ Lillard? Of Great Dame?
Als redactie van SportAmerika hebben we moeite om een fatsoenlijker rapnaam voor Damian Lillard te bedenken dan ‘Dame D.O.L.L.A.’. Waarom dat nodig is? De spelverdeler van de Portland Trail Blazers heeft een nummer uitgebracht en het is nog lang niet zo gek. Maar die naam…. Lil’ Lillard, of The Great Dame klinkt toch beter? In geval van het laatste zien we graag een hondsgoeie collaboratie met Westcoast-legende Snoop Dogg.

4. Bye bye Love?
Kevin Love speelde geen beste wedstrijd vannacht tegen de Golden State Warriors. Wat heet: veel mensen hadden het idee dat hij een paar lessen hadden gevolgd bij de ‘James Harden School of Defense’. Daar valt wat voor te zeggen, gezien onderstaand fragment. Love was na afloop ook uiterst kritisch op het optreden van de hele ploeg. En in het bijzonder ’the leader’, hoewel het schijnbaar niet aan het adres van LeBron James gericht was. Wij denken stiekem van wel. Bye bye Love? Bye bye happiness?

What is Kevin Love doing? 😂😂

A video posted by Sports Videos (@houseofhighlights) on


5. Pau and the Piggy Back Ride
Het klinkt als een goed kinderboek, ‘Pau and the Piggy Back Ride’. In werkelijkheid is het een mooie beschrijving van een verrassend soepele passeerbeweging en dito dunk van Spanjaard Pau Gasol, en de eveneens zeer verrassende piggy back ride van Marcus Morris op de rug van Jimmy Butler. Ze hebben er op het oog nog lol in ook! (Zeker Butler: zijn Chicago Bulls wonnen immers met 111-101 van de Detroit Pistons van Morris)

Foto: Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen