NBA Highlight Reel: Hawks en Raptors verdedigen homecourt

Korver-494598242
Elke dag maakt de NBA-redactie van SportAmerika een overzicht met de belangrijkste hoogtepunten van een nacht vol Amerikaans basketbal. Met vandaag: de vijfde wedstrijden in Atlanta en Toronto. De Hawks en de Raptors pakten in eigen huis de leiding in hun jacht op de volgende ronde.
Demar DeRozan
Het waren tot nu toe niet de play-offs van DeMar DeRozan. De guard van Toronto schoot tot aan Game 5 nog geen 40% van zijn ballen raak, en kwam alleen in Game 3 tot meer dan twintig punten. De terugkeer naar Toronto deed DeRozan goed, hij schoot tien keer raak van het veld en mocht daarnaast dertien keer naar de lijn. DeRozan sloot uiteindelijk af met 34 punten en leidde de Raptors daarmee naar de overwinning.

Paul George
Aan de kant van de Pacers was Paul George de grote man. Met 39 punten hield George de Pacers lang in de race, maar kon een nederlaag uiteindelijk niet voorkomen. Naast de 39 punten liet de forward ook acht rebounds en acht assists noteren.

Rookie Powell is belangrijk
In de slotfase van de wedstrijd liet Raptors-rookie Norman Powell zich gelden. Een belangrijke steal leidde tot een fast break, waarmee de Raptors weer naast de Pacers kwamen. Het groentje sloot in stijl af.

Solomon Hill is net te laat
Het had niet veel gescheeld of de game tussen de Pacers en Raptors was naar overtime gegaan. De drie van Hill was raak, maar werd door de scheidsrechters als te laat beoordeeld.

Blow-out Atlanta
De eerste vier games tussen de Celtics en Hawks waren close, maar in game vijf namen de Hawks echt afstand van de Celtics: 83-110. Aan de kant van Atlanta was Mike Scott belangrijk vanaf de bank. De forward van de Hawks liet zeventien punten noteren en leidde daarmee alle scores.

Series of the underrated
De series tussen de Celtics en Hawks is close en spannend. Opvallend is dat de grote namen in deze series niet in de eerste ronde werden gedraft. Niet voor niets dus dat de matchup door TNT treffend omschreven wordt als de series of the underrated.


Box score
Indiana Pacers – Toronto Raptors 99-102
Boston Celtics – Atlanta Hawks 83-110
Foto: Getty Images

 1. Lowry is ook knap gezakt in mijn aanzien (en die was al niet heel hoog). Naast dat hij nonstop loopt te huilen om fouls en loopt te floppen voor het leven, had hij echt een smerige overtreding op PG13. Hoe de f*ck kom je hiermee weg:
  https://youtu.be/vl64aBLoVS4

 2. Ja, dat dat blijkbaar niet consequenties heeft is echt TE GEK VOOR WOORDEN! Overigens hebben de Pacers meer verloren dan wat dan ook. Ja, de Raptors speelden goed vanaf het einde van het 3e kwart, maar… en hier komt het… het is echt ONGELOOFLIJK dat Frank Vogel, die ik HEEL hoog heb, maar continue met die bank aan het rotzooien is, jaar in, jaar uit.
  Ja, diezelfde bench wordt ook onderhand elk jaar flink onder handen genomen, maar als ik dan zie dat de Pacers in het ik meen 2e kwart een all-bench squad de vloer opsturen (en niet voor slechts enkele seconden), terwijl de Raptors een line-up met hun 2 all-stars daar tegenover posteren dan is het niet verwonderlijk dat de opgebouwde voorsprong ZEER snel wordt teruggebracht.
  En hetzelfde zie je eigenlijk aan het einde van het derde kwart en flink deel van het vierde kwart, waarin Rodney Stuckey dan ook nog eens RAMPZALIG slecht speelt en zo’n beetje in zijn eentje de Raptors terugbrengt in de game (echt kan me bijna geen game herinneren waarin een speler zo disastrous speelde als Stuckey in Game 5, hoewel ik wel een game van Hibbert naar voren kan toveren).
  1. Waarom een all-bench de vloer opsturen in de post-season, tegen de #2 seed en dan ook nog een behoorlijke lange tijd?
  2. Waarom werd Stuckey niet al veel eerder naar de kant gehaalt en Ellis ingebracht, desnoods anders Lawson (die ook een beroerde match had en eigenlijk de hele serie het al niet zo best doet) of zelfs rookie Young? Anders had ik ook wel even de vloer opgegaan… (haha, ja, ZO slecht was Stuckey op dat moment).
  M.i. had deze wedstrijd absoluut niet verloren hoeven worden, integendeel, en ik ben altijd een supporter geweest van Frank Vogel, maar deze nederlaag schrijf ik toch echt op zijn conto, kan einde series betekenen (grote kans). Echt jammer.

 3. Het zou erg zijn als het mij als die-hard fan niet hoog zou zitten. Misschien dat jij graag ziet dat jouw favoriete team gratis games weggeeft in de playoffs? 🙂
  Ik probeer iets van een verklaring te vinden voor hoe die game zich ontwikkelde en, ja, sorry, ik ben passionate als het om mijn team gaat, that’s all. No hard feelings.
  En idd zowel de Raptors en de Pacers zullen geen kampioen worden, maar ik zie mijn team graag wel zo ver mogelijk komen.
  Ik denk nog altijd dat de Spurs het kampioenschap voor de GSW zullen wegkapen en nu Curry is geblesseerd acht ik die kans alleen nog maar groter. Het is hopen voor San Fran dat Curry zonder al te veel problemen kan terugkeren in de tweede ronde en in de WCF weer enigszins zijn oude zelf zal zijn.

 4. Curry komt terug in game 5 round 2.. No sweat. GSW in 5 over de Blazers. OKC in 7 over de Spurs. Dan GSW in 7 over de Thunder.. en dan als Final GSW in 7 over de Cavs.. Worden nog een heleboel highlights hopelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen