NFL Draft 2016 Preview – Offensive Interior Linemen

Stanford v Notre Dame
Op 29 april zal in Chicago de NFL Draft worden gehouden, en in aanloop naar de draft van 2016 zetten wij de komende tijd de grootste talenten per positie op een rijtje.
We kijken in dit artikel naar de grijze muizen van de NFL. De mannen die weinig lof oogsten, maar toch onmisbaar zijn voor een goede offense. De Guards en Centers, oftewel: de Offensive Interior Linemen.
1. Cody Whitehair – G – Kansas City State
https://www.youtube.com/watch?v=KVwkoID02fg
Whitehair was de afgelopen jaren de sterkste en meest atletische lineman van de Kansas City State Wildcats. De laatste twee jaren speelde hij Left Tackle, maar eerder speelde hij vooral Guard. In de NFL zal hij waarschijnlijk ook Guard spelen. Whitehair is een harde werker met een goede mentaliteit. Hij was teamcaptain in zijn senior jaar, wat spreekt voor zijn leiderschapskwaliteiten. Whitehair is een zeer complete Guard die zowel in pass- als runsituaties zijn mannetje staat.
Klein minpuntje aan Whitehair is dat hij relatief korte armen heeft. Voor een Guard hoeft dit echter geen probleem te zijn en dus zal Whitehair waarschijnlijk de eerste Guard zijn die gekozen gaat worden.
2. Ryan Kelly – C – Alabama
https://www.youtube.com/watch?v=712n9fyxba8
Derrick Henry heeft zijn Heisman troffee voor een groot deel aan Ryan Kelly te danken. Kelly is een atletische Center en een meedogeloze speler. Hij blockt hard en laag en is relatief snel in open veld.
Een puntje van zorg is dat Kelly redelijk smal en licht is voor een Center. Desondanks is hij de beste Center in de draft en zal hij waarschijnlijk in het begin van de tweede ronde worden gekozen.
3. Joshua Garnett – C – Stanford
Als opvolger van Andrus Peat (vorig jaar een first round pick) heeft Garnett het prima gedaan bij Stanford. Hij heeft verschillende awards gewonnen voor beste lineman van het land. Bij Stanford speelde hij af en toe ook Fullback, wat aangeeft hoe snel en atletisch Garnett is.
Wel is hij soms een beetje laat weg nadat hij de bal gesnapt heeft. Zijn voetenwerk is ietwat slordig op runblocks. Garnett zal waarschijnlijk aan het einde van de tweede ronde worden gekozen.
4. Nick Martin – G – Notre Dame

Nick Martin is het broertje van Zack Martin, die bij de Dallas Cowboys speelt. Martin kan zowel Guard als Center spelen. Net als zijn broer, speelt Nick zo fysiek als hij kan. Martin is snel weg bij de snap en speelt keihard door tot de fluit.
Een minpunt is dat hij zijn benen onvoldoende gebruikt. Hij blockt voornamelijk met zijn bovenlichaam en armen, terwijl hij nalaat met zijn benen door de stampen. Martin zal waarschijnlijk in de derde ronde worden gekozen.
5. Christian Westerman – G – Arizona State
Westerman speelde de eerste twee jaar van zijn college carrière bij Auburn. Hij is een zeer mobiele Guard die goed kan pullen en trappen.
Westerman moet nog groeien in zijn vermogen om tegenstanders naar achteren te blocken. Hij mist massa en absolute kracht om holes te openen tegen zware Defensive Tackles.
 
Foto: Getty Images (archief)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen