NBA Highlight Reel: Cavaliers 3-0, Celtics winnen thuis

Jackson Delly
Vannacht waren er drie wedstrijden in de eerste ronde van de NBA Play-offs. Met de NBA Highlight Reel laat de NBA redactie van Sport Amerika zien wat er afgelopen nacht gebeurd is. Vandaag: De Cavaliers breiden hun voorsprong uit naar 3-0 en de Celtics winnen thuis in TD Garden.
Cavaliers 3-0
De Cleveland Cavaliers wonnen vannacht met 101-91 van de Detroit Pistons. In The Palace of Auburn Hills breidden de Cavaliers de voorsprong in de serie uit naar 3-0. LeBron James, Kevin Love en Kyrie Irving eindigden in deze wedstrijd alledrie met meer dan twintig punten, waardoor het lijkt alsof de drie eindelijk de chemie gevonden lijken te hebben, waar sinds hun komst naar Cleveland naar gezocht werd.


Het ging er allerminst lichtzinnig aan toe in The Palace. Zo maakte de nek van James kennis met de elleboog van Andre Drummond.


En hadden Marcus Morris en J.R. Smith het met elkaar aan de stok. Smith verzoekt hier Morris vriendelijk om op te houden met wat hij aan het doen is. Wat dat nou precies geweest is, is nog onduidelijk maar please….don’t do that.


Uiteindelijk was het toch nog een spannende wedstrijd, maar met een 95-90 stand en nog 45 seconden te gaan schoot Kyrie Irving deze dagger three om de wedstrijd definitief buiten bereik van de Pistons te brengen.


En coach Stan Van Gundy…was niet blij. En doet, zoals we van hem gewend zijn, totaal geen moeite om dat ook maar een beetje te verbergen.


The IT4 Show
Isaiah Thomas, ook wel bekend als IT4 stak vannacht vuurwerk af in de TD Garden. Of hij hiervoor een vergunning aangevraagd had is bij ons niet bekend. Wel weten we, dat zijn 42 punten er onder andere voor gezorgd hebben, dat de Boston Celtics de stand in de series met de Atlanta Hawks teruggebracht hebben naar 2-1. De Celtics wonnen de wedstrijd met 103-111.


Thomas sloot zich met zijn prestatie aan bij een illuster rijtje Celtics uit het verleden. Hier is wat hij hierover te zeggen had na de wedstrijd.


Het was merkbaar dat we in de play-offs zitten en dat de belangen groter worden. Ook in deze wedstrijd waren er opstootjes. Met name Thomas en Hawks point guard Dennis Schroeder hadden het voortdurend met elkaar aan de stok. Schroeder zorgt er hieronder voor dat de kleine guard van de Celtics valt en ook al is Thomas klein van stuk…bang is hij allerminst!


En later nam IT4 dan ook wraak. Of deze actie echt slim is geweest moeten we nog maar afwachten. Er is een grote kans dat dit de topscorer van de Celtics op een schorsing komt te staan. Iets wat de ploeg van Brad Stevens op dit moment absoluut niet kan gebruiken. Wordt vervolgd…


The Claw haalt uit
Met alle agressie uit de voorgaande twee duels, doet bovenstaande titel vermoeden dat het alleen maar geweld was op het hardhout afgelopen nacht. Wees gerust…het is slechts een figure of speech. We doelen hiermee op het optreden van Kawhi Leonard afgelopen nacht. The Claw nam de San Antonio Spurs bij de hand…eh…klauw en zorgde ervoor dat de ernstig gehandicapte Memphis Grizzlies verslagen werden met 96-87. Leonard had 32 punten en schoot zes van zijn negen pogingen vanachter de driepuntslijn raak. Ook had Kawhi zeven rebounds en maar liefst vijf (!) blocks.

Helemaal vriendelijk ging het er toch niet aan toe in The Grindhouse, zoals de fans van de Grizzlies hun FedExForum liefkozend noemen. Grizz, de mascotte van Memphis, deelde rake klappen uit aan andere mascottes. Als een mascotte met een Spurs shirt zich ermee komt bemoeien gaan bij Grizz alle remmen los.

Het beste van week 1
Waarschijnlijk volgen al onze lezers de officiële videokanalen van de NBA op de voet. Voor de mensen die niet zo fanatiek zijn is hier het Phantom Cam overzicht van de eerste week van de 2016 NBA Play-offs.

Foto: Archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen