Free Agency 2019 #4: Parsons getrade naar de Hawks


Tijdens de vierde dag van NBA Free Agency 2019 waren er maar acht deals te noteren, waaronder twee trades en een sign-and-trade. Daar waar de grote namen opnieuw ontbraken, waren er wel een paar deals die de moeite waard waren om te bespreken.


SPELERS DIE VAN TEAM VERANDEREN


PARSONS EINDELIJK WEG UIT MEMPHIS

De Memphis Grizzlies en het $25 mil-contract van Chandler Parsons zijn eindelijk van elkaar af. De afgelopen jaren ging het niet zo soepel tussen de Grizzlies en Parsons. Blessure, gedoe buiten het veld en Parsons die graag wilde vertrekken. Hij kreeg gisteren zijn zin. Parsons werd, in ruil voor Solomon Hill (1 jaar – $12.7 mil) en Miles Plumlee (1 jaar – $12.5 mil) getrade naar de jonge Atlanta Hawks. Hoeveel speeltijd hij daar krijgt is niet zeker, maar zijn toekomst ziet er in Atlanta in ieder geval beter uit dan in Memphis. Het kan ook zo zijn dat Parsons en de Hawks (net zoals ze vorig jaar deden met Carmelo Anthony) een buyout onderhandelen.
De Grizzlies krijgen met Plumlee een extra optie voor de frontcourt-rotatie. Het toekomstperspectief van Solomon Hill is er met deze trade niet veel beter op geworden.

SUNS EN GRIZZLIES RUILEN SPELERS

De tweede trade van de dag kwam ook vanuit Memphis. Kyle Korver (1 jaar – $7 mil) en Josh Jackson (1 jaar – $7 mil) werden direct geruild met de Phoenix Suns, terwijl ook Jevon Carter (1 jaar – $1.4 mil) en DeAnthony Melton (1 jaar – $1.4 mil) van team wisselden. Naast deze spelers krijgen de Grizzlies ook nog twee toekomstige 2nd-round picks. Deze trade gaat voor de Suns om het besparen van geld. Kyle Korver gaat namelijk uit zijn contract gekocht worden, waardoor hij straks een free agent is. Teams als de 76ers, Lakers en Bucks hebben al meteen interesse getoond in de veteraan.


In ruil daarvoor krijg Memphis met Josh Jackson een ruwe diamant die eventueel zou kunnen blijven na 2019-20 mocht hij een goed seizoen spelen. Daarnaast ruilen beide teams dus van point guard. DeAnthony Melton komt bij de Grizzlies misschien wel in de back-up rol terecht achter Ja Morant. Voor Jevon Carter is deze trade een slechte uitkomst. Bij de Suns zijn sinds deze zomer Ricky Rubio en Ty Jerome de eerste twee opties. Veel speeltijd zal er komend seizoen voor Jevon Carter in Phoenix dan ook niet zijn.

76ERS VERANDEREN VAN BACK-UP PG

De laatste belangrijke gebeurtenis van gisteren was de back-up point guard switch van de 76ers. Nadat bekend werd dat T.J. McConnell de komende twee jaar in Indiana bij de Pacers zal spelen als back-up van Malcolm Brogdon ($7 mil – $3.5 mil per seizoen), moesten de 76ers op zoek naar een vervanger. Deze werd gevonden in de vorm van Raul Neto. De ervaren point guard werd dinsdag gereleased door de Jazz om ruimte te maken voor Mike Conley, waardoor Neto een free agent werd. Neto zal voor een seizoen tekenen ($1.6 mil) en zal de touwtjes van de second unit van Philly in handen krijgen. Neto, spelmaker puur sang, lijkt gemaakt voor deze rol.

OVERIGE DEALS

Boban Marjanovic – Mavericks (2 jaar, $7 mil – $3,5 mil per seizoen), Jake Layman – Timberwolves (3 jaar, $12 mil – $4 mil per seizoen), Darius Miller – Pelicans (2 jaar, 14.25 – $7 mil per seizoen), Markieff Morris – Pistons (2 jaar, $7.4 – $3.7 mil per seizoen)

(Top/Cover Photo: Rob Carr/Getty Images)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen