NBA 30-in-30 | Nieuw tijdperk zonder DeRozan in Toronto

Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij. De NBA redactie gaat jou als volger van SportAmerika optimaal voorbereiden op het nieuwe seizoen. We nemen in de 30-in-30 reeks elk team onder de loep! Van Free Agency, tot de draft en de vernieuwde depth chart. We beginnen bij het team met de minste overwinningen en eindigen bij de kampioenen. In de 26e editie kijken we naar het team dat hun franchise player, DeMar DeRozan, ruilde voor Kawhi Leonard: de Toronto Raptors


NBA DRAFT


Vanwege het maken van verschillende trades hadden de Toronto Raptors geen enkele draft pick meer over in de NBA Draft 2018. Ook tijdens het evenement maakten ze geen moves om nog een keuze te kunnen maken. Deng Adel uit Louisville kreeg wel een kans als undrafted speler maar hij lijkt niet bij de definitieve selectie te zitten.


FREE AGENCY


De grootste trade van afgelopen zomer was tussen Toronto en San Antonio. Na een jaar niet te hebben gespeeld, vroeg Kawhi Leonard om een trade bij de Spurs. De Raptors waren bereid om hun franchise player, DeMar DeRozan, te laten gaan voor een nieuwe sterspeler. Daarmee namen ze een groot risico want Kawhi wilde graag naar Los Angeles. Het zou dus kunnen dat de Raptors het gezicht van hun team hebben geruild voor maar één jaar van The Claw.
Danny Green en Jakob Poeltl waren ook betrokken in de trade. Green gaat volgend jaar ook spelen voor Toronto en de Oostenrijkse center Poeltl verhuisde juist samen met DeRozan naar San Antonio. Ook gaven de Raptors een protected first round pick mee aan de Spurs.

Naast de opmerkelijke trade heeft Toronto nog een andere naam aan het team toegevoegd, namelijk Greg Monroe. Hij tekende voor één jaar tegen een minimumsalaris van 2,1 miljoen dollar. Voor de Braziliaan Lucas Nogueira was geen plek meer in het team. Hij tekende uiteindelijk bij Fuenlabrada in Spanje.


DEPTH CART


Op drie posities staan nog dezelfde spelers als vorig jaar: point guard, power forward en center. De ervaren Kyle Lowry begint nog steeds als point guard. Hij heeft inmiddels dertien seizoenen erop zitten waarvan zes bij de Raptors. Lowry gaat zijn vriend DeMar Derozan zeker missen in Toronto. Hij zou telefoontjes van de technische staf hebben genegeerd en in interviews weigerde hij erover te praten.
Naast hem staat voor het eerst in een hele lange tijd een ander persoon als eerste shooting guard: Danny Green. Hij maakte nog deel uit van het Spurs-team dat in 2014 de NBA Finals won bij de Spurs. Nu gaat hij in de basis beginnen voor de Raptors. Op de small forward positie begint een van de meest besproken spelers van zowel vorig seizoen als afgelopen zomer: Kawhi Leonard. Hij moet voor meer succes gaan zorgen in Toronto, met name in de play-offs. Vooral in de postseason stelde DeRozan vaak teleur. Dit is misschien wel een van de redenen dat de Raptors het risico namen om voor Leonard te kiezen. Hij heeft namelijk al bewezen dat hij het in de play-offs kan.

De in Congo geboren Serge Ibaka start als power forward. Hij gaat alweer aan z’n tiende seizoen in de NBA beginnen. Met zijn gevaarlijke driepunter kan hij voor veel floor-spacing zorgen. Verdedigers kunnen hem buiten de driepuntslijn niet alleen laten waardoor hij ruimte kan creëren voor drives van Lowry, Green en Leonard.
Als center begint de betrouwbare Jonas Valanciunas.  Valanciunas heeft wat meer de speelstijl van een ouderwetse center ook al is hij vorig jaar begonnen met het schieten van achter de driepuntslijn. Hij maakte 30 van de 74 pogingen. Dat is toch iets boven 40%. Misschien kunnen we er aankomend seizoen nog meer verwachten. Verder zorgt Valanciunas voor het grootste deel van de rebounds en de blocks voor het team.


CONCLUSIE


De Toronto Raptors werden vorig jaar eerste in het reguliere seizoen in de Eastern conference. Ze behaalden 59 overwinningen. Dat zijn er vier meer dan de Celtics, de nummer twee in het oosten. De Raptors hadden zelfs zo een goed seizoen dat van alle teams alleen de Rockets meer wedstrijden hadden gewonnen. Zij werden eerste in het westen met 65 gewonnen wedstrijden, de Warriors wonnen er 58. De 59 gewonnen wedstrijden waren het meest in de clubgeschiedenis. Ze verloren echter in de play-offs weer van de Cavaliers.
Na de wijzigingen in de kern van het team, lijkt het er niet op dat ze weer hetzelfde aantal wedstrijden gaan winnen. De voorspelling van de meeste websites staat op 55. Dat moet zeker haalbaar zijn als Kawhi Leonard een goed seizoen speelt.
Voorspelling: 55-27

(Cover foto: Dave Sandford/Getty Images) 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen