NLDS: Acuna en Freeman houden Braves in leven

Het mes op de keel. De rug tegen de muur. We kunnen er alle clichés op loslaten en ze gingen stuk voor stuk op voor de Atlanta Braves. Voor het eerst in zijn nog prille loopbaan begon Walker Buehler aan een wedstrijd in het postseason en het was direct een belangrijke. De 23-jarige pitcher kon de NLDS definitief in het voordeel van de Los Angeles Dodgers beslissen. Buehler bewaarde goede herinneringen aan de Braves, want in juni versloeg hij de club uit Georgia al. In z’n 24 wedstrijden noteerde de jongeling een 2.62 ERA.
Sean Newcomb, in Game 1 al actief als reliever, gooide in juli bijna een no-hitter tegen de Dodgers en een dergelijk optreden werd opnieuw van hem gevraagd. Op het juiste moment kregen Newk en z’n relievers hulp van de slagploeg.ACUNA SWINGT ZICHZELF DE BOEKEN IN

Buehler had een eenvoudige eerste inning, maar in de tweede werd het een gevecht. Nick Markakis en Ozzie Albies bereikten de honken en Charlie Culberson kreeg een intentional walk. Achteraf een grote fout. Buehler was opeens z’n controle kwijt en gaf ook vier wijd aan Newcomb. Met een 1-0 voorsprong en nog steeds de honken bezet, liet Ronald Acuna zien waarom hij zo’n enorm talent is. Met een geweldige swing zorgde hij voor een orkaan van geluid in SunTrust Park. Z’n eerste grand slam van de play-offs gaf Newcomb lucht en de Braves hoop: 5-0. Acuna is tevens de jongste speler in de geschiedenis van de MLB met een grand slam in het postseason. Hij verdringt daarmee Mickey Mantle uit de geschiedenisboeken. The Mick deed het in 1953 als 21-jarige.

Of hij nog aan het nagenieten was, zullen we waarschijnlijk nooit weten. In de derde inning ging Acuna defensief in de fout waardoor een klap van Justin Turner twee runs voor de Dodgers opleverde. Braves-manager Brian Snitker besloot Sean Newcomb al in de derde inning te vervangen door Kevin Gausman. Hij kreeg in de vijfde inning de eerste van twee homeruns voor z’n kiezen. Met een two-run homerun maakte Chris Taylor er 5-4 van. Max Muncy volgde het voorbeeld van z’n ploeggenoot en trok de stand gelijk met een solo homerun. Voor Muncy was het al z’n tweede van de play-offs. Max Fried stond op dat moment op de heuvel voor Atlanta.

MVP

In Atlanta vinden ze dat Freddie Freeman de titel van MVP verdient. Waarom ze dat vinden, liet de eerstehonkman in de zesde inning zien. Met voormalig ploeggenoot Alex Wood tegenover zich haalde Freeman verwoestend uit. In de negende inning dreigde het opnieuw mis te gaan voor de Braves. Arodys Vizcaino moest toestaan dat de Dodgers twee honken in handen kregen, maar verder dan dat liet de closer het niet komen. Brian Dozier werd met een strikeout weggezet en eindelijk kon Atlanta opgelucht ademhalen. Er komt geen sweep, maar een Game 4.

UP NEXT

Mike Foltynewicz krijgt de kans zich te revancheren voor zijn matige optreden in Game 1. De starter hield het toen maar twee innings uit en kreeg de loss achter zijn naam. Folty moet proberen maandagavond (22.30 uur CEST) de long ball van de Dodgers eruit te halen. Al zes verschillende spelers sloegen de bal het stadion uit in deze serie.
Aan de kant van LA is het aan Rich Hill om het momentum weg te halen bij de Braves. Aan hem de eer om de serie op slot te gooien. Tijdens het reguliere seizoen kwam Atlanta vaak van een achterstand terug en Game 3 zal de Braves toch wat vertrouwen hebben gegeven. Een zege is noodzakelijk om een vijfde wedstrijd af te dwingen.

Coverfoto: Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen