NBA 30-in-30 | Cleveland Cavaliers: het seizoen van de vooruitgang?


Het NBA-seizoen komt steeds dichterbij en dus is het tijd voor de SportAmerika 30-in-30. We gaan verder met de Cleveland Cavaliers, die een vrij onzichtbaar seizoen kenden. Na Colin Sexton als hoge draft pick vorig jaar te hebben gekozen, kozen de Cavaliers dit jaar weer voor een guard.


OFFSEASON


De laatste jaren zijn de Cavaliers niet meer wat ze zijn geweest. Dat komt natuurlijk door het vertrek van LeBron James. Omdat ze het de afgelopen twee jaar zo slecht doen hebben ze nu al twee keer hoog in de draft hun keuze mogen maken. Vorig jaar was het guard Sexton (pick 8), en dit jaar viel hun eerste keuze (pick 5) weer op een guard: Darius Garland. De point guard zou vanaf het begin af aan moeten laten zien dat hij in de basis thuis hoort. Met hun tweede pick (pick 26) kozen de Cavs voor Dylan Windler. Hij kan op zowel de shooting guard als de small foward positie spelen. Hij is een speler die het vooral moet hebben van zijn driepuntsschot en staat bekend als de beste schutter van de afgelopen draft. Met hun laatste pick kozen de Cavaliers voor Kevin Porter Jr. Met Kevin Porter Jr. hebben de Cavs ook weer gekozen voor een goede schutter, al kan dat ook zijn valkuil zijn in grote momenten.

FREE AGENCY

Over de free agency van de Cavaliers kunnen we erg kort zijn. Er zijn geen spelers weg en er is ook niemand bijgekomen.


SELECTIE


Het is veilig om te stellen dat de Cavs dit jaar de playoffs niet gaan halen. Met een rookie en een second year player als starting backcourt mis je gewoon de ervaring. Verder staat de line-up redelijk vast. Op de small forward-positie is de kans groot dat Cedi Osman gaat starten, met naast hem Kevin Love. Op de center-positie zijn er twee mogelijkheden. Tristan Thompson of Larry Nance Jr. Achter deze namen is het voor iedereen vechten voor speelminuten. In de backcourt heb je al meerdere opties zoals Clarkson, Knight en Dellevadova. Ook op de center-positie word het dringen geblazen met onder meer Ante Zizic en John Henson.


CONCLUSIE


De Cavs hebben een vrij rustige zomer gehad. Met hun drie draft picks is vooral gekeken naar versterking om van afstand te scoren. Met hun nieuwe coach, John Beilein, zou het spel er anders uit gaan zien. Een plek bij de beste acht uit de Eastern Conference zal echter een bijna onmogelijke opgave worden. Dat hoeft ook nog niet, aangezien de Cavs nog volledig in hun rebuild zitten.
Conclusie: 24-58
 

(Cover foto: fox8.com)

Niels van der Veen
Niels van der Veen
Basketbal begonnen te volgen door Kobe Bryant. Verder groot fan van Stephen Curry, Damian Lillard en de 76ers. De laatste jaren ook naar de NFL toe gegroeid. Go Ravens!

1 REACTIE

  1. “Omdat ze het de laatste jaren zo slecht doen” staat hier letterlijk in. 2 seizoenen geleden haalde ze nog de finals wat ook ‘de laatste jaren’ omvat. Dit was niet de reden waarom zo een hoge draft pick kregen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen