Monday Night Football: Bears D domineert Redskins

Maandagavond was het de beurt aan de Washington Redskins thuis tegen de Chicago Bears. Van de Redskings werd begin dit seizoen weinig verwacht en de eerste twee wedstrijden gingen ook verloren. Dat was wel tegen twee sterke teams en aanvallend wist Case Keenum nog aardig wat punten te sprokkelen. Van de Chicago Bears werd juist wel veel verwacht. Dat viel wat tegen. Een miraculeuze ontsnapping tegen de Broncos bracht moeizaam de eerste overwinning binnen. Een dergelijk slot was in Washington niet nodig. Verdediging bleek de beste aanval. Khalil Mack en de Bears defense maakten gehakt van de Washington Redskins.

BEARS DEFENSE DOET HET ALLEMAAL

Probleem van de Chicago Bears is de offense. Mitch Trubisky had pas 1 touchdown in de eerste twee wedstrijden. Maar zelfs zonder offense scoort Chicago punten. Een pick-six van Ha Ha Clinton-Dix zet de Bears meteen op voorsprong. In defensief opzicht zette Khalil Mack de toon met voortdurende druk op quarterback Case Keenum. Washington liet het er echter niet bij zitten. Door handig gebruik te maken van een zeldzaam slordige defensieve drive van de Bears kwam Keenum in de redzone. Maar juist dan staat de Bears defense als een huis. Een sack van Danny Trevathan stuurt de Redskins zo ver terug dat zelfs de field goal gemist wordt.

TAYLOR GABRIEL EXPLODEERT

In een warm Washington hoopte Mitch Trubisky zijn aanvallende ritme te vinden. Opvallend is het gebrek aan diepgang bij de Chicago offense. Trubisky zijn gemiddelde afstand voor een pass is slechts 3,8 yards. Dat was in de eerste helft niet veel minder. De quarterback van de Bears doet het echter op zijn manier. Een korte play zonder fout was het recept om de endzone te halen. En dat lukte halverwege het tweede kwart. In een tijdsbestek van slechts een paar minuten scoorde Trubisky twee touchdowns met Taylor Gabriel als target. Uiteraard was het Khalil Mack die tussendoor een fumble had veroorzaakt. Chicago sloot een nagenoeg perfect tweede kwart af met een interception en nóg een touchdown van Gabriel. De wide receiver vangt de bal weergaloos en weet wonderbaarlijk genoeg beide voeten in de endzone te krijgen. Bij rust was de wedstrijd gespeeld: 28-3 Chicago.

GELOPEN WEDSTRIJD

De tweede helft start waar het bij rust gebleven was. Meteen bij de eerste drive ving Ha Ha Clinton-Dix zijn tweede interception. Op de volgende drive van de Redskins was het eindelijk raak. Keenum vindt rookie Terry McLaurin in de endzone voor de eerste Washington touchdown van de avond. Later in het derde kwart scoorden de Redskins nog een touchdown en leek het heel even een wedstrijd te kunnen worden (28-15). Juist dan staat de Bears defense weer op en zorgt het ervoor dat Washington niet meer tot scoren komt. De Bears winnen in Washington met 31-15 van de Redskins.

STERKE NFC NORTH

De overwinning is hard nodig voor de Bears. In de NFC North zijn immers alle teams sterk begonnen. Met name de Packers en de Vikings zijn geduchte concurrenten. Zelfs Detroit, waar niet veel van werd verwacht, doet het voorlopig boven verwachting goed. Voor de Redskins lijkt het seizoen zo goed als voorbij. Aan de eerste twee wedstrijden kon nog een positieve twist worden gegeven. Na vanavond is die positiviteit wel verdwenen. De vraag is of Dwayne Haskins nu sneller de kans zal krijgen om het stokje over te nemen van Keenum.

Coverfoto: Patrick Semansky/AP