LaMarcus Aldridge MVP van knotsgek duel in San Antonio


10 JANUARI


ALDRIDGE SCOORT 56 PUNTEN TEGEN DE THUNDER

Het enige duel van afgelopen nacht dat enigszins spannend was, was ook meteen een groot spektakelstuk. In San Antonio besloten de Spurs en de Thunder er na 2OT pas een eind aan te maken. Het duel zou eindigen in 147-154 in het voordeel van de Spurs. Dit kwam vooral dankzij LaMarcus Aldridge en het bijzonder effectieve schieten van de Spurs vanaf de driepuntlijn.
LaMarcus Aldridge zal waarschijnlijk nooit meer zo’n goede wedstrijd spelen. De power forward wist 56 PTS te scoren (20-33, 16-16 van de free throw-line). Daarnaast noteerde hij ook negen rebounds, vier assists en vier blocks. Vooral in de slotfase van het duel was hij met zowel zijn aanvallende kwaliteiten als zijn blocks erg belangrijk voor de Spurs. Wat ook hielp, was dat de Spurs 14-14 van de driepuntlijn gingen tot het vierde kwart. Uiteindelijk zouden de Spurs in totaal 16-19 gaan, wat nog steeds een bizar hoog percentage is.
Bij de Thunder waren Russell Westbrook en Paul George zoals altijd de uitblinkers. Russell Westbrook noteerde en triple double (24 PTS, 13 REB, 24 AST) en wist tijdens zijn carrière nog nooit zoveel assists te geven als afgelopen nacht. Paul George scoorde 30 punten met acht rebounds en vijf driepunters. Een verrassende uitblinker was Terrence Ferguson, die niet bekend staat als een goede schutter. Echter besloot hij afgelopen nacht ook maar mee te doen en schoot 7-10 van de driepuntlijn (21 PTS).

GREGG POPOVICH

Uiteindelijk wonnen de Spurs dus voor de zesde keer in de laatste zeven duels. Voor coach Gregg Popovich was het zege nummer 1222 uit zijn carrière. Hiermee heeft hij nu definitief Jerry Sloan ingehaald en staat hij derde op de all-time lijst van trainers met de meeste zeges in de NBA. De Spurs zijn 25-19, de Thunder 25-16. Beide teams doen volop mee om de play-offs en ontmoeten elkaar zaterdagnacht om 02.00 weer. Dan zal er gespeeld worden in Oklahoma City.

OVERIGE UITSLAGEN

Boston Celtics – Miami Heat: 99-115
LA Clippers – Denver Nuggets: 100-121
Detroit Pistons – Sacramento Kings: 102-112

(Top & Cover Photo: Soobum Im-USA TODAY Sports)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen