Lakers hebben nog één zege nodig voor 17de NBA-kampioenschap

De NBA Finals nadert zijn climax. De Los Angeles Lakers wonnen afgelopen nacht game 4 vs de Miami Heat en zijn zodoende nog één zege verwijderd van hun 17de NBA-kampioenschap.


NBA FINALS 2020 GAME 4: 102 – 96


De Los Angeles Lakers hebben nog één zege nodig om hun 17de NBA kampioenschap binnen te halen. Afgelopen nacht werden de Miami Heat ondanks de terugkeer van Bam Adebayo met 102-96 verslagen. Gemakkelijk ging het echter niet. Gedurende de wedstrijd waren er weinig runs te noteren en konden de Lakers niet loskomen van de ploeg uit Miami. Wie de statistieken van deze wedstrijd naast elkaar legt, zal zien dat beide teams enorm aan elkaar gewaagd waren. Het was pas in het vierde kwart dat de Lakers uitliepen naar een wat grotere voorsprong en daarmee hun derde zege in deze serie veilig stelde: 102-96.
LeBron James was met 28 punten, 12 rebounds en 8 assists de topscoorder van het duel. Anthony Davis voegde daar 22 punten, 9 rebounds, 4 assists en 4 blocks aan toe. De Lakers schoten niet per se beter dan de Heat (44% om 43% FG en 36% om 34% 3PT), maar waren vooral beter in de assists (25 om 18) en personal fouls-categorieën (14-21). Bij de Miami Heat waren Jimmy Butler en Tyler Herro de uitblinkers. Butler noteerde net geen triple-double (22 PTS, 10 REB, 9 AST, 3 STL), terwijl Herro 21 punten, 7 rebounds en 3 assists behaalde. Game 5 van de NBA Finals wordt het eerst do-or-die duel voor de Heat. In de nacht van vrijdag op zaterdag kunnen de Lakers voor het eerst gaan strijden voor het behalen van hun 17de kampioenschap. De Heat zullen dit vanzelfsprekend proberen te voorkomen, of in ieder geval uit te stellen.

Photo: Fernando Medina/Getty Images
Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen