Ruime zeges Chiefs en Packers in MNF

De Kansas City Chiefs en de Green Bay Packers hebben ruime zeges geboekt tijdens de MNF double header. Beide ploegen namen een snelle voorsprong en stonden die in de rest van het duel niet meer af. Het enige verschil was dat de Packers een makkelijk avondje hadden tegen de Falcons, terwijl de Patriots het de Chiefs een helft lastig konden maken.

CHIEFS LOPEN IN TWEEDE HELFT WEG BIJ PATRIOTS

New England Patriots @ Kansas City Chiefs | 10-26

Voor de aftrap was het al een bijzondere wedstrijd voor de New England Patriots. Quarterback Cam Newton was niet bij de ploeg, omdat hij dit weekend besmet bleek met het coronavirus. Om zeker te weten dat er geen andere spelers van de Patriots positief waren, werd het duel een dag uitgesteld. In plaats van zondagmiddag speelden de twee ploegen nu op maandagavond.
De Patriots wisten maandagmorgen pas zeker dat ze naar Kansas af konden reizen, nadat om 6.00 uur ’s ochtends de laatste tests waren afgenomen. De ploeg reisde in twee groepen. Een groep met spelers die nauw contact hadden gehad met Newton en een groep die niet met hem in contact was geweest. In twee vliegtuigen, vanaf twee verschillende luchthavens ging het team naar Kansas.

JARRETT STIDHAM

De voorbereiding op het duel met de titelfavoriet was verre van ideaal voor de Patriots, maar op het veld was daar niet veel van te merken. De Chiefs hadden vanaf het begin het initiatief en kwamen via een field goal snel op voorsprong. De Chiefs hadden langer de bal, maar de verdediging van de Patriots wist Patrick Mahomes de eerste helft uit de endzone te houden.
Aanvallend kon New England er niet heel veel tegenover stellen. Het kwam voor velen als een verrassing dat Brian Hoyer de startende quarterback was en niet Jarrett Stidham. Dat was namelijk de quarterback waar iedereen in Boston zo positief over was tot Cam Newton besloot voor New England te spelen. Hoyer was de afgelopen drie wedstrijden echter al de back-up van Newton, dus zo was zijn start verklaarbaar.

GEEN KANS OP FIELD GOAL

Toch pakte Hoyer de kans die hij kreeg niet echt aan. De veteraan gooide een interceptie, maar kwalijker was de sack die hij aan het einde van de eerste helft nam. Op third down werd hij onderuit gehaald door de verdediging van de Chiefs. Hoyer dacht nog een time-out te hebben, maar die had Bill Belichick allemaal al opgebruikt, waardoor de Pats geen kans meer hadden om een field goal te trappen. Daardoor ging men met een 6-3 achterstand de rust in.
Een fumble in het derde kwart deed Hoyer uiteindelijk de das om. De verdediging van de Patriots kon de explosieve aanval van de Chiefs lange tijd in toom houden. Uiteindelijk bleek Mahomes echter toch te goed en wist zijn eerste touchdown drive van de avond neer te zetten.
Voor Belichick was dit het moment om van quarterback te wisselen en Stidham zijn kans te geven. Met wisselend resultaat. De jonge quarterback begon goed door zijn ploeg naar hun enige touchdown van de avond te leiden. Vervolgens gooide hij echter twee intercepties waarvan de eerste door Tyrann Matthieu werd teruggelopen voor een pick-six. Stidham had bij deze interceptie wel pech, want de doorgaans betrouwbare Julian Edelman had deze bal moeten vangen.

VIER TURNOVERS

Drie minuten voor tijd was het de tweede interceptie die ervoor zorgde dat de wedstrijd definitief in het slot viel. De Patriots zullen met een gemengd gevoel terugkijken op dit duel. Daar waar de verdediging erin slaagde om Mahomes lange tijd in toom te houden, zorgden vier turnovers ervoor dat de Chiefs uiteindelijk toch een ruime overwinning wisten te boeken.
Voor de Chiefs is het de vierde overwinning van het seizoen. Voor het vierde jaar op rij blijft de ploeg in de eerste vier wedstrijden van het seizoen ongeslagen. Een prestatie die geen enkele club in de NFL tot nu toe wist neer te zetten. De wedstrijd tegen de Patriots was de eerste in een nu drukke periode voor de Chiefs. Doordat de wedstrijd tegen de Patriots pas op maandag werd gespeeld komen de Chiefs nu drie keer in elf dagen in actie. Komende zondag speelt de ploeg thuis tegen de Raiders om daarna op donderdag al weer op bezoek te gaan bij de Bills. De Patriots (2-2) spelen eveneens zondag weer, dan thuis tegen Denver. Het is afwachten hoe snel Newton geneest en of hij dan weer beschikbaar is.

PACKERS ZETTEN GOEDE START SEIZOEN DOOR

Atlanta Falcons @ Green Bay Packers | 16-30

De Atlanta Falcons hoefden tegen de Green Bay Packers niet bang te zijn voor een nieuwe ineenstorting. Nadat het in de afgelopen twee wedstrijden een ruime voorsprong uit handen gaf, stond de ploeg van Dan Quinn maandag tegen de Packers vanaf het begin op achterstand. Aaron Rodgers zette zijn goede start van het seizoen door. Met 30-16 waren de Packers uiteindelijk veel te sterk voor Atlanta.
Het was in Green Bay een duel tussen een gehavende offense en een gehavende defense. De Falcons begonnen het duel zonder safeties Keanu Neal en Ricardo Allen en cornerbacks AJ Terrell en Darqueze Dennard. De startende safeties waren nu Damontae Kazee en rookie Jaylinn Hawkins. Kazee liep in het tweede kwart een achillespeesblessure op en men vreest dat zijn seizoen over is. Hawkins moest het duel met een hersenschudding verlaten.
Rodgers had niet de beschikking over Davante Adams, Allen Lazard en Marcedes Lewis, maar tegen deze gewonde secondary maakte dat allemaal niet uit. Drie van de eerste vier drives leverden de Packers een touchdown op. Uitblinker was tight end Robert Tonyan die drie van de vier touchdowns zou vangen.

VIERDE NEDERLAAG OP RIJ

De Falcons konden hier aanvallend niet genoeg tegenover zetten. Julio Jones begon het duel wel, maar hij leek zijn hamstringblessure te verergeren en kwam na rust niet meer in actie. Bij rust hadden de Falcons pas drie punten. In de tweede helft scoorden de Falcons wel nog twee touchdowns, maar het was bij lange na niet voldoende om de Packers ongerust te maken. Ondanks de vierde nederlaag op rij bleef coach Quinn van mening dat zijn ploeg het seizoen nog om kan keren.

“In my heart, in my head and everything I believe in, I know that we can. I know that the second quarter of our season will look a hell of a lot different from our first. That’s in fact what I told the team. Nothing’s been decided yet.”

Coverfoto: Jamie Squire/Getty Images