Dwane Casey voor vijf jaar naar Detroit Pistons


Dwane Casey is de nieuwe trainer van de Detroit Pistons. De ontslagen trainer van de Toronto Raptors tekent een vijfjarig contract in de Motor City.
Dankzij een goed regulier seizoen met de Toronto Raptors werd Casey afgelopen seizoen benoemd tot Coach of the Year van 2017-2018 door zijn collega’s. In de eerste ronde van de playoffs werd er zeer moeizaam met 4-2 gewonnen van de Wizards. In de semi-finals bleken de Cleveland Cavaliers voor de derde keer op rij een te grote horde te zijn. Ster LeBron James zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de Raptors weer geen succes hadden in de NBA Playoffs. Dit overkwam Casey ook in 2016 en 2017 tegen LeBron James en de Cavaliers. De twee jaar daarvoor was het na de eerste ronde al gedaan voor de ploeg uit Canada.

NIEUWE UITDAGING

Casey staat voor een uitdaging bij de Pistons. De ploeg uit Detroit eindigde dit jaar teleurstellend negende met een 39-43 record. Ondanks een late trade voor Blake Griffin wisten de Pistons de play-offs niet te halen, met als gevolg het ontslag van Stan van Gundy. De laatste keer dat de Pistions de play-offs überhaupt haalde was in 2016 als achtste seed. Toen was het na de eerste ronde al voorbij (4-0 tegen de Cleveland Cavaliers).
De Pistons hebben alleen de 42ste pick in de NBA Draft van volgende week vrijdag. Met dit in het achterhoofd zal het dus vooral tijdens free agency moeten gebeuren voor de Detroit Pistons. Met Andre Drummond en Blake Griffin zit het frontcourt al aardig in elkaar. Bij de rest van het team mogen nog veel vraagtekens gezet worden. Veel werk aan de winkel dus voor Dwane Casey en de Detroit Pistons deze zomer.

(Coverfoto: Laurence Kesterson/AP)

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen