Durant helpt Warriors aan eerste zege van NBA Finals

Team USA Showcase
Al weken werd er uitgekeken naar het moment dat de Cleveland Cavaliers en de Golden State Warriors weer tegenover elkaar staan in de NBA Finals. Beide teams gingen zonder enige moeite naar het slotstuk van de competitie. Het enige smetje op de perfecte weg naar de finale was één verliespartij van de Cavs op de Boston Celtics. Met beide een (bijna) geruisloze trip van de twee giganten, lijkt deze tweestrijd een extra mooi tintje te krijgen.
First win
Hoewel het eerste kwart reden gaf voor een spannend vervolg van de wedstrijd, werd het uitzicht op een goede afloop voor de Cavaliers per kwart minder. LeBron James en Kyrie Irving probeerden samen nog om de Warriors bij te houden, maar waren machteloos tegen een sterk spelende Kevin Durant en Stephen Curry. In een vrij fysieke wedstrijd hadden de Cavaliers moeite om de basket te vinden, zeker aan het begin van het derde kwart. De Warriors waren bezig aan een 0-13 run voordat de regerend kampioen daar punten tegenover kon zetten. Die klap kwam Cleveland niet meer te boven en kon Golden State haast freewheelend de eerste overwinning in de Finals binnen slepen.
De grote mannen aan de zijde van Golden State waren toch Curry en Durant met 28 en 38 punten. Green en Thompson bleven steken op negen en zes punten, maar hadden verdedigend gezien een hele belangrijke aandeel in de wedstrijd. Al met al een wedstrijd om trots op te zijn voor interim-coach Mike Brown.

Turn-overs
Tyronn Lue zal zijn team hekelen op twee punten. Het eerste punt is het grote aantal turn-overs, namelijk twintig stuks tegenover vier van Golden State. Acht van de twintig kwamen van de handen van LeBron. Dat kwam mede door de sterke defense in de post van GSW, waar Draymond Green zich druk maakte om James van score en passing af te houden.
Het tweede punt waar het team van Lue mee aan de slag moet is het aandeel van sommige spelers. Irving deed alles wat hij kon om James te assisteren, maar Thompson, Smith, Williams en Korver zakten door het ijs. Zeker J.R. Smith en Tristan Thompson, die vanaf de start van de wedstrijd op het veld stonden, leken alle basketballkwaliteiten kwijtgeraakt te zijn. Smith kwam maar tot één rake driepunter en Thompson pakte vier rebounds en zorgde voor twee assists.
Alleen maar lof
Na de wedstrijd waren Lue en James vol lof over Kevin Durant en consorten. Op de vraag wat het grote verschil was tussen de Cavaliers en de Warriors antwoordde James snel met initialen van de sterspeler: “KD”. Na de nederlaag noemde Tyronn Lue het team van de Warriors “het beste team wat hij ooit heeft zien spelen”. Dit was niet alleen refererend aan de winst van GSW, maar ook de play-offreeks van dertien overwinningen achter elkaar.


Aanstaande zondag op maandagnacht staan de twee finalisten weer tegenover elkaar in Oakland. De vraag is of James en Lue dan al een antwoord hebben op het sterke spel van de Warriors.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen