Duncan na negentien jaar met pensioen

2014 NBA Finals - Game Five
De San Antonio Spurs hebben vandaag laten weten dat Tim Duncan met pensioen gaat. De power forward zal de boeken in gaan als de beste power forward die ooit in de NBA heeft gespeeld. Duncan werd negentien jaar geleden gedraft door de Spurs, waarmee hij elk jaar de play-offs bereikte. Niet verrassend speelde The Big Fundamental daardoor de meeste minuten in de NBA play-offs.
Duncan won in totaal vijf kampioensringen, verspreid over drie verschillende decennia. In zijn loopbaan scoorde hij gemiddeld 19.0 punten, greep hij 10.8 rebounds en behaalde hij 2.2 blocks per duel.
Duncan is samen met Kareem Abdul-Jabbar ook als enige goed voor 26.000+ rebounds, 15.000 rebounds en 3.000 blocks. Zoals gezegd, hij is de beste power forward ooit.


Reacties spelers
Duncan was erg geliefd en veel spelers lieten via Twitter weten hoeveel respect ze hadden voor de toekomstig Hall of Famer. Hier een klein overzicht.


Spurs volgend seizoen
Afgelopen seizoen behaalden de Spurs de beste record in de geschiedenis van de franchise. De ploeg bestond uit de Old Big Three, waar Duncan, Tony Parker en Manu Ginobili deel van uitmaakten. De sterren zijn tegenwoordig Kawhi Leonard en LaMarcus Aldridge. Daarnaast haalde de club deze zomerstop Pau Gasol binnen, die de plek van van de man met rugnummer 21 zal overnemen. Hiermee zal de ploeg een gooi gaan doen naar de titel.
Hoogtepunten
Er zijn tal van hoogtepunten voor Timmy. De tweevoudig MVP werd twee maanden geleden veertig en toen bracht NBA.com het volgende filmpje op, waarin de beste momenten uit zijn loopbaan de revue passeren.

Wat is jouw favoriete moment van TD? Laat het weten in de reacties hieronder!
Foto: Getty Images

  1. https://www.youtube.com/watch?v=iviKH8dnNY4
    Game 6 – NBA Finals 2013. Voor Spurs-fans waarschijnlijk de meest pijnlijke nederlaag in de geschiedenis. Maar het was prachtig om te zien hoe Tim Duncan zijn team, als vanouds, op sleeptouw nam. Hij scoorde 30 punten, terwijl Chris Bosh niks anders kon doen dan toekijken. Ik weet nog dat ik dacht “Dit is niet eerlijk”, waarmee het besef kwam dat hij dit al deed voordat ik de begon met kijken. Go Timmy

  2. Mijn favoriete moment komt eigenlijk uit Game 7 van de 2013 NBA Finals. Tim Duncan miste in de slotfase een lay-up + de tip-in voor een gelijke stand. Terug in de verdediging sloeg hij zijn hand tegen het parket. Typerend moment. Een echte winnaar die besefte dat de titel niet naar San Antonio ging, maar Miami. Het maakte het kampioenschap een seizoen later speciaal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen