Dutch Report: Bogaerts, Jansen in All-Star Game

Bogaerts, Jansen
Wil je weten hoe het ‘onze jongens’ dit seizoen vergaat in Major League Baseball? Geen probleem. In deze rubriek praten we je bij over de prestaties van mannen als Xander Bogaerts, Andrelton Simmons en Kenley Jansen. De rangschikking is gebaseerd op de statistiek Wins Above Recplacement (WAR) van FanGraphs.
Week 13 (maandag 4 juli t/m zondag 10 juli)
Knipsel
Xander Bogaerts is dinsdag de startende shortstop voor de American League in de 2016 MLB All-Star Game. De 23-jarige ster in wording voor de Boston Red Sox sloot de eerste seizoenshelft af door 4-uit-13 te gaan tegen de Texas Rangers met een RBI-single en 2-uit-10 tegen de Tampa Bay Rays. Bogaerts sloeg tegen de Rays de bal over de Green Monster voor zijn tiende homerun van het seizoen, terwijl hij verdedigend een knap staaltje veldwerk liet zien.

Knipsel
Jonathan Schoop is erg tevreden over zijn eerste seizoenshelft, maar zegt dat hij nog een hoop te bewijzen heeft. Dat is de instelling! De tweede honkman van de Baltimore Orioles sloeg zowel tegen de Los Angeles Dodgers als de Los Angeles Angels de winnende run binnen. Ondertussen timmerde hij ook nog even zijn veertiende homerun van het seizoen over de hekken. Vin Scully is jaloers.

Knipsel
Niet alleen Bogaerts vertegenwoordigt het Koninkrijk der Nederlanden in de All-Star Game. Los Angeles Dodgers’ closer Kenley Jansen gaat als reliever voor de National League mee naar San Diego. De kersverse All-Star gooide tegen de Baltimore Orioles en San Diego Padres vijf puntloze innings waarin hij slechts één honkslag op gaf met negen strikeouts. Jansen kreeg zelfs de complimenten van NBA-legende Shaquille O’Neal.

Knipsel
Is Didi Gregorius for Real? Dat vragen de mannen van FanGraphs zich af nadat de shortstop van de New York Yankees één van de beste maanden uit zijn loopbaan achter de rug heeft. Gregorius is aanvallend gezien één van de meeste productieve shortstops in Major League Baseball. In zijn laatste elf wedstrijden sloeg hij vijf homeruns, waaronder een solo shot en een two-run homer op bezoek bij de Cleveland Indians. Ondanks een paar foutjes, liet Gregorius verdedigend mooie dingen zien.

Knipsel
Het is tijd voor Andrelton Simmons om zijn naam te veranderen in Andrelton ‘over the shoulder catch‘ Simmons. De Los Angeles Angels hoeven geen outfielders op te stellen. Simmons sprint wel als een gek om de bal te vangen. Aanvallend verzamelde Simmons tien hits in 25 slagbeurten en is hij trots bezitter van een 12-game hitting streak.


Knipsel
Het jojo-en gaat rustig verder in Texas. Jurickson Profar, van nature een shortstop, speelde op het eerste honk, derde honk, shortstop en één wedstrijd als pinch-hitter. De hoofdpersoon zelf is maar al te blij dat hij mag spelen voor de Rangers. In het duel met de Minnesota Twins sloeg hij zijn vierde homerun van het seizoen.

Lees hier de Dutch Report van vorige week
* .000/.000/.000 staat voor slaggemiddelde, on-base percentage en slugging percentage. Een 100 wRC+ is league average, 0.00 / 0.00 bij Jansen is ERA/FIP.
Foto: Twitter

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen