Chicago Bulls ontslaan head coach Jim Boylen

Amper anderhalf jaar na het ontslag van Fred Hoiberg zijn de Chicago Bulls alweer toe aan hun volgende trainer. De nieuwe leiding in Chicago heeft vandaag besloten head coach Jim Boylen na 123 wedstrijden te ontslaan.

NIET VERRASSEND

De geruchten omtrent het mogelijk ontslag van Boylen waren er eigenlijk al vanaf het moment dat hij werd aangesteld. In het begin boterde het niet tussen Boylen en sterspelers als Zach LaVine. Zijn aanpak zou ouderwets zijn en de spelers waren hier niet zo’n voorstander van. Hij kreeg vervolgens toch de tijd om het team naar zich toe te trekken. Er waren zeker momenten dat de Bulls onder leiding van Boylen prima basketbal speelden, maar nooit was zijn baan echt veilig.
De te hoge verwachtingen, gecombineerd met blessures voor spelers als Lauri Markkanen, zorgden ervoor dat Boylen niet verder kwam dan een 39-84 record. Al deze omstandigheden zijn nu dus de oorzaak van het feit dat Boylen zijn spullen kan pakken.

FRISSE START

Deze beslissing is genomen door nieuwe GM Marc Eversley en tevens nieuwe executive VP of basketball operations Arturas Karnisovas. Beide heren zullen nu de zoektocht leiden naar een nieuwe head coach. De lijst aan kanshebbers is voorlopig nog groot. Onder meer huidig assistent coach Ime Udoka en Raptors assistent coach Adrian Griffin zijn gegadigden.


Er zal momenteel wat meer druk zitten op het vinden van een nieuwe trainer. De draft en free agency-periode zullen volgens het aangepaste schema in oktober plaatsvinden. De Bulls hebben dus nog ongeveer twee maanden de tijd om een nieuwe head coach te vinden. Daarna zal het afwachten zijn of de beide heren en de nieuwe trainer meteen hun stempel willen drukken op de selectie van de Bulls of dat ze de huidige selectie nog een kans willen geven.
Van de huidige selectie staat het merendeel namelijk ook volgend seizoen nog onder contract. Alleen point guard’s Khris Dunn, Shaquille Harrison en blessuregevoelige shooting guard Denzel Valentine hebben geen contract. Zij zijn echte allemaal restricted free agents. Dit betekent dat de Bulls tijdens het offseason de kans krijgen om alle aanbiedingen van andere teams te kunnen matchen. Verder heeft Otto Porter Jr een spelersoptie van $28.4 miljoen, een optie die Porter hoogstwaarschijnlijk zal gaan lichten.

Photo: Jonathan Daniel/Getty Images

Lars Leeftink
Lars Leeftink
Adjunct-hoofdredacteur, eindredacteur voor de NBA en college football/basketbal en terug te vinden in 3000 SportAmerika podcasts. Heeft de Amerikaanse sporten leren kennen via videogames. Volgt sindsdien bijna alle Amerikaanse sporten. De NFL en NBA Draft zijn mijn jaarlijkse guilty pleasure.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen