Yankees hebben winnende formule gevonden

001B4844
De New York Yankees maken een jaar van hervorming door. Het oude honkbal is door hoofd- (Jeter) of zijuitgangen (Rodriguez, Texeira, McCann) uit New York verdwenen en de paden zijn vrijgemaakt voor de jonge en atletische spelers die nodig zijn in de MLB anno 2017. Zet er een aantal ervaren pitchers bij in de vorm van hun leven en de wins stromen bijna als vanzelf binnen.
De 3-2 zege op de St. Louis Cardinals van gisteravond was alweer de zesde op rij. Daarmee zijn de Yankees op dit moment de MLB’ers die het langst ongeslagen zijn. De zesde zege kwam echter niet gemakkelijk tot stand. Wel liet het duel bij uitstek zien wat de Yankees op dit moment tot een goed team maakt. Neem CC Sabathia. Op jacht naar een contract voor 2018 is elke beurt op de heuvel voor hem van groot belang. Wil hij meer zorgeloze jaren in de The Big Apple doorbrengen, dan zal hij er alles aan moeten doen om het management van de Yankees daarvan te overtuigen.
Tot op heden loopt alles op rolletjes. Sabathia noteerde tegen de Cardinals zijn tweede win van dit seizoen en deed dat als in zijn beste jaren. De Californiër bleef maar liefst zeven en een derde inning scoreloos voor hij in de achtste inning een home run om de oren kreeg van Jeff Gyorko. De aanval van de Yankees had tegen die tijd echter al een 3-0 voorsprong opgebouwd, waardoor de rake klap van Gyorko weinig schade aanbracht.

Stelen als wapen

Dat de Yankees op voorsprong waren gekomen had niet veel met de kracht van de slagploeg te maken. Sterker nog, de slagploeg van de Yankees is helemaal niet zo goed op dreef als een winstreak van zes wedstrijden doet vermoeden. De ploeg van Joe Girardi begrijpt echter als geen ander dat er meer wegen naar de thuisplaat leiden.
Waar de Yankees het wel van moeten hebben is snelheid. Precies datgene wat binnen is gekomen door afscheid te nemen van de oude generatie en de hekken open te zetten voor de jonge atleten die momenteel in de line-up staan. Tenminste, dat zou je denken. Ook tegen de Cardinals werden weer twee gestolen honken aan het totaal toegevoegd. Daarmee staan de Yankees bovenaan in de American League, twaalf succesvolle steals in elf wedstrijden. Het opvallende daarbij? De gestolen honken komen van de 33-jarige Brett Gardner (vijf), de 33-jarige Jacoby Ellsbury (vier) en de 32-jarige Chase Headley (drie).
Headley was na afloop van het duel met St. Louis ook duidelijk over de tactiek van de Yankees. “Joe Girardi geeft ons meer vrijheid om te lopen. Als ik de kans krijg en het risico is niet te groot, dan ga ik er tegenwoordig gewoon voor.” Headley pakte in de seizoenen 2015 en 2016 bij elkaar opgeteld slechts acht honken. In zijn jonge jaren was hij echter ook vaak actief en had hij veel succes, die kennis poetst hij momenteel op.
De enige die vooralsnog niet geheel mee kan in de feestvreugde van de Yankees, is Greg Bird. Ook in de 3-2 zege tegen de Cardinals wist hij de bal weer niet in het spel te brengen. Daarmee kwam zijn reeks sinds de start van het seizoen op 1-uit-29 te staan. Zijn laatste rake bal is alweer achttien slagbeurten geleden. Dit steekt schril af tegen zijn .451 slaggemiddelde tijdens spring training. Wel moet daarbij gezegd worden dat Bird zowel een blessure als voedselvergiftiging te verwerken heeft gehad in de afgelopen drie weken.

Ander nieuws

  • Zaterdag stond de MLB in het teken van Jackie Robinson Day. Alle betrokkenen droegen het nummer 42 om de legende en zijn baanbrekende rol te eren. het mooiste eerbetoon kwam echter van Andrew McCutchen (zie video hieronder). McCutchen eerder zijn vrouw zoals Robinson dat ooit deed. Dankzij de 3-run homerun van McCutchen wisten de Pittsburgh Pirates de Chicago Cubs te verslaan (8-7).
  • De Colorado Rockies noteerden tegen de San Francisco Giants alweer de achtste overwinning van dit seizoen. Hoewel dit duel in 5-0 eindigde doen de Rockies het tot op heden met gemiddeld niet meer dan 3.25 runs per duel. Daarmee zijn er 27 ploegen die vaker scoren dan de koploper in de NL West.
  • De hot start van de Los Angeles Angels lijkt voorbij. De ploeg van Andrelton Simmons verloor alweer voor de vierde maal op rij. De Kansas City Royals waren met 2-3 te sterk.


Foto: Keith Allison/Flickr The Commons

1 REACTIE

  1. Dit stukje in je coole update is onbegrijpelijk. Ergens in je 2e zin is iets misgegaan:
    het mooiste eerbetoon kwam echter van Andrew McCutchen (zie video hieronder). McCutchen eerder zijn vrouw zoals Robinson dat ooit deed. Dankzij de 3-run homerun van McCutchen wisten de Pittsburgh Pirates de Chicago Cubs te verslaan (8-7).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen