Winter Meetings 2017: Orlando druk trade-toneel


12 DECEMBER 2017


YANKEES BLIJVEN TRADEN

De dag nadat de Yankees Giancarlo Stanton van de Miami Marlins overnamen, was de ploeg opnieuw actief op de trademarkt. Chase Headley vertrok terug naar zijn oude club, de San Diego Padres. Met Headley gingen ook RHP Bryan Mitchell en cash naar Californië. New York kreeg RF Jabari Blash terug.

ANALYSE

De Yankees hebben met Todd Frazier een derdehonkman voor het komende seizoen, hoewel de veteraan ook op het hakblok schijnt te liggen. Headley sloeg afgelopen seizoen .273 met 12 homeruns voor de Yankees. Hij was 1.8 WAR waard. Er was geen enkele reden om de veteraan en zijn neerwaartse spiraal nog langer op het roster te houden voor New York.
Jabari Blash is een voormalig top prospect met veel power, die nooit de status van AAAA-player heeft kunnen ontstijgen. De outfielder sloeg 5 homeruns in 164 slagbeurten (.213/.333/.341) voor de Padres in 2017. In Triple-A sloeg hij 20 homeruns (.285/.419/.617) in 235 slagbeurten. Het is geen garantie dat de Yankees hem op Opening Day nog op het roster hebben staan. Deze move was voornamelijk een salarisdump voor New York.

Chase Headley, terug naar San Diego (Elsa/Getty Images)

HEADLEY IN, SCHIMPF OUT

Mede door het aantrekken van Headley, besloten de Padres infielder Ryan Schimpf aan de Tampa Bay Rays te verkopen. Kortestop Deion Tansel bewandelde de omgekeerde weg.

ANALYSE

De 29-jarige Schimpf staat bekend om zijn power, maar gebrekkige contact. Hij sloeg afgelopen seizoen .158 voor de Padres, maar wist wel 14 ballen het stadion uit te slaan. De Rays hebben behoefte aan homerun-hitters, zeker nu Logan Morrison mogelijk vertrekt.
De Padres krijgen 23-jarige infielder Tansel, die afgelopen seizoen .277 sloeg in Single-A. De geboren Ohio-aan lijkt geen pad naar de Majors te hebben, dus de precieze motieven achter deze trade zijn onduidelijk.

CUBS DOEN ZAKEN OP PITCHINGMARKT

De Chicago Cubs deden op dezelfde dag goede zaken op het gebied van werpers. De club haalde één van de toprelievers uit 2017, Brandon Morrow, binnen met een tweejarig contract ter waarde van $21 miljoen. De overeenkomst bevat een club-optie voor een derde seizoen, ter waarde van $12 miljoen. Na twe jaar kunnen de Cubs Morrow’s contract afkopen met $3 miljoen.
Ook linkshandige werper Drew Smyly tekende een tweejarig contract, zij het voor minder geld. De Tommy John-revalidator kan $10 miljoen verdienen over de twee jaar. Het contract is bonus heavy, dus Smyly’s totale verdiensten kunnen oplopen tot $12,5 miljoen.

Brandon Morrow, onderweg naar de Cubs (MLB.com Video Still)

ANALYSE

Morrow was één van de toprelievers op de markt, dus de Cubs halen een waardige vervanger voor Wade Davis binnen. De 33-jarige Morrow gooide in 2017 voor de Dodgers 43.2 innings (50 strikeouts, 2.06 ERA). Tevens gooide hij in elk duel van de World Series.
Smyly heeft weinig te verliezen. De lefty raakte vroeg in dit seizoen geblesseerd en is nog langdurig uitgeschakeld na Tommy John surgery. De Cubs hopen dat hij terug kan komen op verdienstelijk niveau en hij een goedkope nummer-vijf-starter kan zijn voor de club.

Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen