TNF: Colts bezwijken opnieuw in tweede helft, ook tegen Osweiler


Twee teams die al uitgeschakeld waren voor de play-offs stonden tegenover elkaar tijdens Thursday Night Football. Op het spel stond dan ook vooral de waardigheid van beide teams. In Indianapolis zagen de Colts er, zoals vaker dit seizoen, één helft goed uit. Na rust rolden Brock Osweiler, C.J. Anderson en de Denver Broncos Indiana alsnog op: 13-25.

FIRST DOWN: COLTS ZIJN ONE HALF-WONDERS

Als een NFL-wedstrijd uit twee kwarten zou bestaan, dan waren Indianapolis Colts dit jaar zeker nog een contender geweest. Toch staan de Colts na veertien speelrondes op een 3-11 record. Zeven keer gaf de hekkensluiter van de AFC South een voorsprong na rust uit handen.


Ook nu was alleen de eerste helft acceptabel bij de Colts. In het derde en vierde kwart lukte er bijna niets meer.

SECOND DOWN: BROCK OSWEILER VECHT VOOR ZIJN PLAATS IN DENVER

De Denver Broncos begonnen slecht aan de wedstrijd onder leiding van Trevor Siemian, die de voorkeur kreeg boven Brock Osweiler. Osweiler moest echter toch opdraven toen Siemian uitviel met een schouderblessure. Die gedwongen wissel pakte goed uit. Osweiler straalde uit dat hij deze kans met beide handen wilde aangrijpen en haalde ook een goed niveau. Met een rushing touchdown, twee touchdown passes en een two point conversion verzorgde hij bijna de gehele productie voor de Broncos.


Dat Osweiler op de bank begon is echter geen goed teken. De quarterback met het aflopende contract lijkt dan ook te moeten knokken met Siemian om een plek op het roster van volgend jaar. Met Paxton Lynch die nog nauwelijks in actie heeft kunnen komen, lijkt de noodzaak voor een nieuwe quarterback nog steeds aanwezig.

THIRD DOWN:WORKHORSE ANDERSON HELPT BRONCOS OP GANG

Osweiler werd ondersteund door een efficënte run game van de Broncos. Daar was vooral workhorse C.J. Anderson verantwoordelijk voor. De running back baande zich keer op keer een weg door het hart van de Colts-defensie. Anderson evenaarde met 158 yards rushing het aantal yards dat Jacoby Brissett door de lucht overbrugde.

FOURTH DOWN: COLTS OP WEG NAAR HOGE DRAFTPICK

Het optreden van tijdens TNF geeft weinig aanleiding om te denken dat er dit seizoen nog gewonnen gaat worden door de Colts. Niet alleen de run defense was kwetsbaar, maar ook de secondary. De komende tegenstander van de Colts, de Ravens kan zich dan ook opmaken voor een walk-over. Mocht Indianapolis uiteindelijk op 3-13 uitkomen dan mogen waarschijnlijk alleen de Cleveland Browns en de New York Giants volgend jaar eerder kiezen. Indianapolis kan op basis van het huidige roster de hoge draft pick goed gebruiken voor een extra wapen naast T.Y. Hilton.

PROGRAMMA WEEK 15

Het NFL-weekend begint in Nederland zaterdagavond al met Lions @ Bears en daarna de AFC West-kraker tussen de Kansas City Chiefs en de Los Angeles Chargers. Verder moet je zondag zeker klaarzitten voor de terugkeer van Aaron Rodgers tegen de ijzersterke Carolina Panthers en daarna de strijd om de AFC-kroon tussen de Steelers en de Patriots.
Zaterdag 22.30
Bears @ Lions (FoxSports 6)
Zondag 02.30
Chargers @ Chiefs (FoxSports 6)
Zondag 19.00 uur
Packers @ Panthers (FoxSports 6)
Dolphins @ Bills
Ravens @ Browns
Texans @ Jaguars
Bengals @ Vikings
Jets @ Saints
Eagles @ Giants
Cardinals @ Redskins
Zondag 22.05 uur
Rams @ Seahawks (FoxSports 6)
Zondag 22.25
Patriots @ Steelers
Titans @ 49ers
Maandag 02.30 uur
Cowboys @ Raiders (FoxSports 6)
Dinsdag 02.30 uur
Falcons @ Buccaneers (FoxSports 6)

Cover Photo: Twitter ESPNStatsInfo

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen