WBC: Team USA elimineert Dominicaanse Republiek

9018018571_e8fc2ed5f4_o
Team USA heeft zich als vierde en laatste land geplaatst voor de finalereonde van de World Baseball Classic 2017. Dat deed het door titelverdediger Dominicaanse Republiek in de laatste poulewedstrijd van Poule F met 6-3 te verslaan. Team USA ontmoet nu Japan op woensdag.


De wedstrijd werd vooraf al aangemerkt als één van de grootste ooit in de geschiedenis van de World Baseball Classic. Die kwalificatie zou het gedurende de wedstrijd het meer dan waarmaken. De sfeer in het stadion deed denken aan de sfeer die rondom wedstrijden diep in het postseason van de MLB hangt.

Direct in de aanval

De Dominicaanse Republiek, dat in de eerste ronde al van Team USA had gewonnen, schoot uit de startblokken. De ene na de andere Dominicaan kwam op de honken en Manny Machado opende de score na een double van Robinson Cano. Diezelfde Cano verdubbelde de voorsprong door een single van Carlos Santana aan te grijpen om binnen te lopen, 0-2.
De vroege voorsprong leek de Dominicanen het voordeel te geven. Toch kantelde de wedstrijd langzaam maar zeker. In de derde inning was het raak voor Team USA. Honkslagen van Giancarlo Stanton, Jonathan Lucroy en Ian Kinsler zorgden ervoor dat Stanton de stand op 1-2 kon brengen. Na een tweehonkslag van Christian Yelich kon Kinsler de stand zelfs gelijktrekken, 2-2.

Raket

Vanaf dat moment had Team USA de overhand en zou het de wedstrijd niet meer uit handen geven. Dat werd benadrukt door een homerun van Giancarlo Stanton in de vierde inning. Stanton die in recente jaren al eerder liet zien over enorme kracht in de bat te beschikken, noteerde de op-drie-na hardste klap sinds dit gemeten wordt met Statcast. De bal vloog met een snelheid van tegen de 190 kilometer per uur door Petco Park. Stanton nam Brandon Crawford mee en de stand kwam op 4-2.


De Amerikanen kwamen nog even in de problemen toen Manny Machado in scoringspositie kwam in de vijfde inning. Reliever Pat Neshek redde zijn ploeggenoten en het werd langzaam maar zeker duidelijk dat de Amerikanen de winst niet meer uit handen gingen geven. Zeker toen Adam Jones ook nog met een acrobatische catch de Dominicanen wist af te stoppen.

Slotstuk

Toch bracht Robinsom Cano de spanning nog even terug. De MVP van het toernooi van 2013 sloeg een solo homerun en bracht de stand op 4-3. Zijn ploeggenoten Nelson Cruz en Carlos Santana konden het goede voorbeeld echter niet volgen waardoor de inning al snel ten einde kwam.
In de achtste inning kwamen Christian Yelich en Eric Hosmer wat gemakkelijk op de honken. Een tweehonkslag van Andrew McCutchen zorgde ervoor dat beide lopers konden scoren waarmee de stand op 6-3 kwam. Het bleken de laatste beschietingen te zijn. De krachten vloeiden weg bij de titelverdediger en het thuisland wist dat het zijn doel had bereikt.
In de halve finale zal Team USA opnieuw een voormalig winnaar van het toernooi treffen. Op woensdag zal het in Los Angeles tegenover Japan staan. Een dag eerder speelt Nederland tegen Puerto Rico in de andere halve finale.
Foto: Flickr/The Commons

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen