Red Sox trekken nu wel buidel voor Rafael Devers

Nadat de Boston Red Sox eerder Mookie Betts (trade) en Xander Bogaerts (free agency) zagen vertrekken, wilde de organisatie een zelfde scenario met Rafael Devers koste wat kost voorkomen. De 26-jarige derdehonkman tekent waarschijnlijk op korte termijn een megacontract in Boston: 11 jaar voor 331 miljoen dollar.

BOGAERTS

Toen Xander Bogaerts onlangs zijn biezen pakte en naar Zuid-Californië vertrok, was de achterban van de Red Sox bang dat Devers het voorbeeld van zijn goede vriend zou volgen. Daarmee was ook meteen voor GM Chaim Bloom duidelijk dat hij niet nog een populaire, zelf opgeleide speler kon laten vertrekken. Het bleken de perfecte ingrediënten voor de jonge Dominicaan om er een geweldig contract uit te slepen.

Hoewel de club en Devers zelf de deal nog niet bevestigd hebben, is er niemand die twijfelt aan het rondkomen van de deal. Niet lang nadat de Red Sox en de speler een salaris van 17,5 miljoen dollar voor 2023 overeengekomen waren, kwam naar buiten dat Devers voorlopig dus binnenboord zal worden gehouden. Nog nooit gaf de organisatie een speler meer dan de 331 miljoen die Devers zal verdienen, al wordt dit bedrag in zijn geval wel verspreid over 11 seizoenen.

DESIGNATED HITTER

Met zijn geweldige swing en aanstekelijke glimlach is Devers een van de populairste spelers is Fenway. Vorig seizoen voerden hij en Bogaerts hun team in bijna alle categorieën aan en dus was manager Alex Cora er alles aan gelegen om in ieder geval één van zijn sterren te behouden. Bloom heeft die wens nu ingewilligd, al zal niet meteen alle kritiek op de jonge president of baseball operations verstommen.

Het offensieve talent van Devers is overduidelijk, maar waar de toekomst verdedigend voor hem ligt, is minder knip en klaar. Vooralsnog speelt hij al zijn wedstrijden op het derde honk, maar voor hoe lang dat nog zal zijn, blijft de vraag. De verwachting is dat Devers al op jonge leeftijd een vaste aangewezen slagman zal worden. Daarmee zou hij in de voetsporen kunnen treden van de legendarische David Ortiz.

OPLUCHTING

Hoewel de selectie vandaag nog precies hetzelfde is als gisteren, zal er toch een zucht van verlichting gaan door Boston. De fans zullen niet verwachten dat men komend jaar de AL East wint, maar er spreekt voor het eerst enige ambitie uit deze deal. Het vertrek van Betts en Bogaerts heeft er ingehakt en dus het vastleggen een fijne trendbreuk voor Red Sox Nation.

Zorgen om een rotatie vol vraagtekens en een lineup zonder Bogaerts, kunnen één dagje de koelkast in. Met nieuwsgierigheid zal men uitkijken naar de volgende stap van Bloom. Blijft hij zich richten op talent (Baseball America rangschikt het farm system van de Red Sox als 11e van de 30 ploegen) of gaat hij het aanwezige talenten gebruiken om transfers te maken.

Naar verluidt is de club in gesprek met de Miami Marlins over een van hun jonge pitchers, waarvoor de Red Sox dan afscheid zouden moeten nemen van Triston Casas en/of Ceddanne Rafaela. Het offseason van de Red Sox lijkt in een stroomversnelling te raken en binnen nu en een week zou de wereld er in Beantown zomaar anders uit kunnen zien.

Coverfoto: Brian Fluharty/USA TODAY Sports

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen