NLWC: Superieure pitching stuurt Padres naar NLDS

De Padres hebben in de derde en beslissende wedstrijd van hun National League Wildcard-serie (NLWC) de St. Louis Cardinals uitgeschakeld. Nadat het eerste duel nog naar de Cardinals ging, won San Diego de opvolgende twee, waardoor de Californiërs doorgaan naar de National League Division Series (NLDS). Daar treft de club divisiegenoot Los Angeles Dodgers.In het allesbeslissende duel tegen de Cardinals gebruikte Padres-manager Jayce Tingler eenzelfde strategie White Sox-manager Ricky Renteria een dag eerder hanteerde tegen Oakland. Tingler’s ingrijpen had echter meer succes. Craig Stammen opende het bal met 1.2 innings, waarna maar liefst acht (!) andere werpers de rest van de wedstrijd uitgooiden. Het negental kreeg in totaal slechts vier honkslagen en drie keer vier wijd tegen; Stammen, Johnson, Morejon en Patiño waren de werpers die een hit toestonden. Johnson, Patiño en Pomeranz waren de enigen die een vrije loop weggaven.
De Cardinals kozen een heel andere strategie. Jack Flaherty kreeg de start en hij gooide 6.0 innings, waarin hij zes honkslagen, één run, twee keer vier wijd en acht keer drie slag noteerde. Een RBI-double van Eric Hosmer met Fernando Tatis Jr. op het honk was het enige smetje op het blazoen van Flaherty, die een uitstekende pot gooide.

NIVEAU

Hij was daarmee overigens de enige Cardinal die een beetje zijn niveau haalde. Waar in de andere NLWC-wedstrijden St. Louis over voldoende aanval beschikte, stokte de productie op vrijdag. Alleen Kolten Wong, Tommy Edman, Dylan Carlson en Yadier Molina sloegen een honkslag tegen de bonte verzameling Padres-pitchers. Molina sloeg de enige extra base hit van het kwartet.

 
De Padres liepen uiteindelijk in de zevende inning weg bij de reliever Alex Reyes en de Cardinals. Jake Cronenworth kwam over de plaat na een error van Tommy Edman en Hosmer verdiende een vrije loop met de honken vol. Dat maakte de stand 3-0. Cronenworth, die 3-uit-4 ging met twee runs scored en een RBI, zette een uitroepteken achter het duel met een homerun in de achtste inning.

UP NEXT

St. Louis mag naar huis na een teleurstellende NLWC, terwijl de Padres het op dinsdag 6 oktober op mogen nemen tegen divisierivaal Los Angeles Dodgers. Er zijn nog geen startende werpers aangekondigd. Veel zal voor San Diego afhangen van de beschikbaarheid van Dinelson Lamet en Mike Clevinger. Beide werpers werden van het Wildcard-roster afgehouden vanwege blessures, maar waren wel beschikbaar vanuit het taxi squad.
Tingler zal dolgraag één van beide of alletwee de aces toe willen voegen aan zijn rotation, want tegen de powerhouse Dodgers is het alle hens aan dek. Zonder Lamet en Clevinger zal het een uitzonderlijk moeilijk verhaal worden voor de Friars om de Championship Series te bereiken.

Coverfoto: Gregory Bul/AP Photo

Jasper Roos
Jasper Roos
Hoofdredacteur. Schrijft voornamelijk over honkbal. Praat regelmatig in een microfoon. Pitch-sequence-aficionado. Shoeless Joe Jackson is een Hall of Famer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen