MLB Trade Deadline 2023: Scherzer verder bij de Rangers

Op 1 augustus is het zo ver, dan staat de Trade Deadline weer voor de deur bij Major League Baseball. Na die datum mogen clubs geen spelers meer traden en dus is het tijd om op te maken wie gaat verkopen en wie er gaat inkopen. Eén ding is wel duidelijk, de Texas Rangers gaan er vol voor. Als eerste grote trade haalden zij Max Scherzer naar Arlington. In aanloop naar de deadline zet SportAmerika de deals tot nu toe even voor je op een rijtje. Woensdag in de loop van de dag nemen we de last-minute deals met je door.


RANGERS HALEN SCHERZER BINNEN

Tijdens Free Agency haalden de Texas Rangers al New York Mets ace Jacob deGrom binnen, maar nu versterkten zij zich wederom met een sterspeler van die franchise. Max Scherzer tekende in 2022 in de Big Apple, maar laat die franchise nu alweer achter zich. Met een teleurstellend record van 50-55 en een vierde plaats in de National League East ziet het er verre van rooskleurig uit voor de Mets. Daarom besloot men in de verkoop stand te gaan en Scherzer werd het eerste slachtoffer.

107.2 innings gooide Scherzer tot nu toe dit seizoen, daarin gooide hij 121 keer drieslag en had hij een ERA van 4.01. Het is dus nog niet het seizoen van ‘Mad Max’. Toch dealden de Texas Rangers voor hem. Minor Leaguer Luisangel Acuna werd richting New York gestuurd en daarvoor kreeg de franchise Scherzer en een geld bedrag terug. Samen met de net geblesseerd geraakte Nathan Eovaldi moet hij nu leiding gaan geven aan de jonge pitching rotation om zo de Rangers voor het eerst sinds 2016 naar de playoffs te leiden.


VLAMMENWERPER HICKS NAAR CANADA

Dat het niet goed gaat met de St. Louis Cardinals blijkt uit hun positie onderaan in de National League Central. Het is dus naar alle waarschijnlijkheid tijd om op nieuw te beginnen en te focussen op volgend jaar. Jordan Hicks is vanuit de bullpen dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes, maar toch werd hij verscheept naar Canada. De Toronto Blue Jays verloren Jordan Romano aan een blessure en zitten sindsdien zonder closer.

Op dit moment hebben de Canadezen nog een Wild Card in handen, maar de strijd voor een ticket richting de playoffs is zwaar in de American League. Hicks moet nu voor het slot op de deur zorgen met de ogen gericht op de playoffs. De Cardinals kregen twee pitchers terug. Nederlander Sem Robberse en Adam Kloffenstein maakte de oversteek andersom en daarmee voegde de RedBirds twee prospects aan hun organisatie toe. Robberse speelde zelfs in de felbegeerde Futures Game en nu is het aan hem om het ook in de Cardinals organisatie te laten zien.


ASTROS HALEN OUDE BEKENDE

Kendall Graveman heeft ook een nieuwe club, althans niet echt een nieuwe want hij zal terugkeren bij de Houston Astros. Voor de tweede keer in drie jaar tijd werd hij naar de Astros verscheept, nadat het ook al gebeurde in 2021. Toen was hij nog speler van de Seattle Mariners, maar dit keer maakt hij de overstap van de Chicago White Sox.

Bij die franchise had hij een ERA van 3.30 in 109.0 gegooide innings. Zijn cijfers dit seizoen waren 44.0 IP. Daarin deelde hij 42 strikeouts uit en had hij een ERA van 3.48. Zijn debuut voor de Houston Astros heeft hij ook al gemaakt. Hij gooide 1.0 inning en kreeg daarin één vrije loop tegen. Ook gooide hij één keer drieslag en hield hij de tegenstander op nul runs.


DODGERS DRUK BEZIG

Na Ahmed Rosario, maakte de Los Angeles Dodgers nog meer moves. Dit keer shopten zij net als de Houston Astros bij de Chicago White Sox. Zowel starter Lance Lynn als relief-pitcher Joe Kelly verhuisden naar het blauwe gedeelte van Los Angeles. Het is niet de eerste keer dat Joe Kelly zijn opwachting zal maken bij de franchise. Van 2019 tot 2021 maakte hij al deel uit van de organisatie en hij gooide zelfs 3.2 innings in de Postseason van 2020.

Hoewel de Dodgers de eerste plaats in de National League West alweer hebben overgenomen heeft manager David Roberts wel te maken met een pitcher-probleem. Clayton Kershaw, Ryan Pepiot, Walker Buehler en Dustin May staan allemaal op de Injured List met verschillende blessures en dus moet Lynn hem uit de brand helpen. Het is nog niet het beste jaar voor de 36-jarige rechtshandige werper. Hij heeft een record van zes overwinningen en negen verliespartijen met 119.2 gegooide innings dit seizoen. Hij heeft een ERA van 6.47 en leid MLB in de categorieën earned runs (86) tegen en homeruns tegen (28). Kan hij zijn vorm hervinden bij de Dodgers?


MONTGOMERY OOK RICHTING TEXAS

De Rangers bleven na Max Scherzer niet stilzitten. Ook startende werper Jordan Montgomery werd naar Arlington gehaald om zo de startende rotatie nog sterker te maken. Hij komt over van de St. Louis Cardinals te samen met Chris Stratton en wat geld voor de International Pool. Thomas Saggese, Tekoah Roby en John King bewandelen de tegenovergestelde route. Het is het tweede jaar op rij dat Montgomery gertraded word tijdens de Deadline. Vorig jaar maakte hij de overstap van de New York Yankees naar de Cardinals en nu kan hij dus zijn koffers pakken voor Arlington. Dit seizoen was hij de leider van een slecht lopende startende rotatie voor de RedBirds. Hij gooide 121.0 innings en gooide daarin 108 strikeouts. Hij had een ERA van 3.42 en een record van 6-9.


SEWALD MOET BULPEN D-BACKS HELPEN

Met drie saves in de koffer kwam Paul Sewald in 2021 naar Seattle en met 52 in verkaste hij deze week naar de Arizona Diamondbacks. De 33-jarige closer zat op z’n plek bij de Mariners, maar de franchise besloot Sewald te betrekken in een trade die de Mariners drie hitters opleverde. Dominique Canzone, Josh Rojas en Ryan Bliss (triple-A) moeten de M’s aan runs gaan helpen, terwijl Sewald dit bij de D-backs juist moet gaan voorkomen.

Voor de bullpen in Arizona is hij (2.93 ERA) een welkome versterking, want in de afgelopen maand deden alleen de relievers van de Nationals het slechter. Mede daardoor zakten de Diamondbacks de laatste weken van de eerste naar de derde plaats in de NL West. Ze hebben overigens nog wel altijd zicht op één van de wildcards. In die race krijgen ze ook hulp van de zeer veelzijdige Jace Peterson, die werd overgenomen van de Athletics.


RAYS VERSTERKEN ROTATION MET CIVALE

Aaron Civale moet de aangeslagen rotatie van de Tampa Bay Rays van nieuwe impulsen gaan voorzien. De 28-jarige RHP gaf in 10 van zijn 11 starts dit seizoen maximaal 2 runs op en noteert een 2.34 ERA. Zijn nieuwe club kan nog tot en met 2025 over de werper beschikken, dus konden de Cleveland Guardians een hoge prijs vragen voor hun starter. In de persoon van Kyle Manzardo was ’t wisselgeld inderdaad niet gering. De talentvolle eerstehonkman doet ’t uitstekend in triple-A en moet in de toekomst uitgroeien tot een belangrijke kracht in Cleveland.

Die tijd krijgt Civale in Tampa Bay niet, want met Jeffrey Springs en Drew Rasmussen out voor de rest van het seizoen kon de starting rotation daar wel wat hulp gebruiken. Met het oog op de play-offs hoeft deze met Civale, Tyler Glasnow, Shane McClanahan en Zach Eflin voor niemand onder te doen. Mits iedereen fit is uiteraard.


OVERIGE DEALS:
  • De Los Angeles Angels handelden verder en haalde C.J. Cron en Randal Grichuk op bij de Colorado Rockies in ruil voor pitchers Jake Madden en Mason Albright.
  • David Robertson zet zijn carrière voort bij de Miami Marlins. In ruil voor zijn diensten ontvangen de New York Mets Marco Vargas en Ronald Hernández.
  • A.J. Pollock is terug in de National League West. Eerder speelde hij tien jaar voor de Los Angeles Dodgers, maar nu gaat hij spelen voor de San Francisco Giants. Met hem komt ook Mark Mathias over van de Seattle Mariners. Die organisatie krijgt daar in ruil een speler to be named later of cash.
  • Ook Mark Canha verliet de New York Mets. De Milwaukee Brewers namen hem over en stuurden daarvoor Justin Jarvis terug.
  • Eerder werd Taylor Hearn opgepikt door de Atlanta Braves nadat hij ge-DFA’d werd door de Texas Rangers, na vier wedstrijden is zijn tijd daar alweer afgelopen. De Atlanta Braves stuurden hem naar de Kansas City Royals in ruil voor Nicky Lopez.
  • Veteraan Carlos Santana verruilt de Pittsburgh Pirates voor de Milwaukee Brewers. Jhonny Severino bewandeld de weg andersom.
  • Jeimer Candelario is het nieuwe lid van de Chicago Cubs organisatie zij dealden met de Kansas City Royals en betrokken ook Kevin Made en DJ Herz in de trade.
  • Derdehonkman van de Oakland Athletics Jace Peterson gaat verder bij de Arizona Diamondbacks. Hij was de startende man voor de A’s, maar de D-Backs ruilden Chad Patrick voor zijn diensten.
  • Ook Sam Moll vertrok bij de Athletics hij gaat naar de divisie leidende Cincinnati Reds. Joe Boyle zijn toekomst ligt in Oakland.
  • Jose Cuas gaat van de Kansas City Royals naar de Chicago Cubs in ruil voor Nelson Velazquez.

Coverfoto: Brian Fluharty

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan, heeft daardoor wel weinig om te juichen. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen