MLB en MLBPA naderen overeenstemming over nieuwe CBA

Na een drie maanden lange lockout (ingevoerd door MLB) is er positief nieuws over de collective bargaining agreement (CBA)-onderhandelingen. Vertegenwoordigers van de bond en de MLB players association (MLBPA) boekten in de afgelopen 24 uur flinke voortgang in de onderhandelingen. Volgens ingewijden naderen de partijen dan ook een akkoord over een nieuwe CBA. De partijen hadden zich voorgenomen de onderhandelingen in het Roger Dean Stadium afgelopen nacht af te ronden. Dat is helaas niet gelukt.

DEADLINE

Commissioner Rob Manfred had eerder 28 februari als deadline genoemd voor een normale start van het seizoen. Als er op die dag geen akkoord bereikt zou zijn, moest opening day uitgesteld worden, aldus Manfred. Teams zouden dan namelijk geen volledige spring training kunnen afwerken en niet voorbereid aan het seizoen beginnen. Aan die woorden voegde Manfred verdere consequenties toe: Het huidige schedule zou namelijk geen ruimte bieden om uitgestelde wedstrijden in te halen en dus zouden die definitief komen te vervallen.

Volgens ESPN MLB-insider Jeff Passan hopen de partijen op 1 maart de deal alsnog rond te hebben. De harde deadline van 28 februari zou er zelfs een dag voor verlengd zijn. Mocht het lukken om deze nieuwe uiterste datum te halen, dan kan het reguliere seizoen dus alsnog doorgang vinden zonder het schrappen van wedstrijden. Door de langslepende onderhandelingen kent het seizoen 2022 een ingekorte spring training.

DISCUSSIEPUNTEN

Enkele punten waar MLB en MLBPA het over eens zijn geworden lekken naar buiten. Onder voorbehoud dat de exacte details later volgen, een overzicht:

  • Universele toepassing van designated hitters in MLB;
  • Invoering loterij om draft-pick;
  • Uitbreiding van het play-off format naar 12 teams.

(Coverfoto: Twitter @MLBONFOX)

Mike van Dijk
Mike van Dijk
MLB-contributor. Arizona Diamondbacks-fan vanaf het inaugurele seizoen. Speelt in de podcast dan ook mee met ieder rondje Big Unit Bingo. Naast honkbal, fan van Ole Miss (Hotty Toddy) en de Pittsburgh Steelers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen