Jeter weg bij Miami Marlins

Na vijf jaar is er per direct een einde gekomen aan het bewind van Derek Jeter bij de Miami Marlins. Dat verrassende nieuws kondigde de Hall of Famer vandaag in een kort mededeling aan.

TOEKOMSTVISIE

De toekomst van de Floridiaanse organisatie zou er in de ogen van Jeter anders uitzien dan hij vijf jaar geleden voor ogen had. “Met de start van een nieuw seizoen voor de deur is dit nu het juiste moment om op te stappen.”

Hoewel het seizoen inderdaad binnenkort zou moeten starten, valt dat nog maar te bezien. Met de pad stelling waarin MLB en de MLBPA zich bevinden, lijkt dit toch een opmerkelijk moment om deze breuk wereldkundig te maken.

MINDERHEIDSBELANG

Naast CEO was de voormalige Yankee ook mede-eigenaar van de club. Al is er met 4% duidelijk sprake van een minderheidsbelang. Welke gevolgen dit besluit voor de rest van de organisatie zal hebben – op de korte en lange termijn – zal de tijd moeten uitwijzen.

Misschien dat we ter zijner tijd ook meer zullen weten over de achtergronden van deze donderslag bij heldere hemel. Speelt er meer achter de schermen? Het roept in ieder geval de nodige vragen op.

Coverfoto: Twitter/MLB Trade Rumors

Sander Grasman
Sander Grasman
Recreatief sporthistoricus en vice-voorzitter van de Nederlandse Fred McGriff-fanclub.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen