Atlanta Braves schrijven historie met een Nederlands tintje

Afgelopen nacht hebben de Atlanta Braves zich verzekerd van een record. De wedstrijd tegen de Colorado Rockies ging weliswaar met 7-6 verloren, maar landgenoot Ozzie Albies sloeg de Braves met een homerun de recordboeken in.

NEDERLANDS TINTJE

In de derde inning sloeg Albies de bal over het rechtsveld de tribunes in. Hiermee noteerde de 24-jarige tweedehonkman zijn vijfentwintigste homerun van het seizoen en bovendien zorgde hij hoogstpersoonlijk voor een record: het gehele startende infield van de Atlanta Braves heeft dit seizoen 25 of meer homeruns geslagen. Regerend National League MVP Freddie Freeman (28), Austin Riley (28) en Dansby Swanson (26) gingen de Curaçaoenaar al voor.

In het MLB-homerunklassement bezetten de Braves op dit moment met 196 stuks de derde plaats achter de San Francisco Giants (201) en de Toronto Blue Jays (200).

MARLINS GINGEN DE BRAVES VOOR

Dat het een record is, bewijst het feit wel dat het in de gehele MLB-historie slechts één keer eerder voorkwam. In 2008 volbrachten Hanley Ramirez (33), Mike Jacobs (32), Dan Uggla (32) en Jorge Cantu (29) dit kunststukje bij de — toen nog — Florida Marlins. Ondanks dit record werd het seizoen 2008 geen succes. Met een 84-77 record misten de Marlins voor het vijfde jaar op rij de playoffs.

VECHTEN VOOR DE DIVISIETITEL

Records bieden echter geen garantie op succes. In de National League East staan de Braves weliswaar bovenaan, maar met de hete adem van de Philadelphia Phillies en de New York Mets in de nek zullen The Bravos in de resterende wedstrijden nog flink aan de bak moeten. Zeker gezien het feit dat de tweede plaats in de NL East op dit moment ook geen playoffs oplevert.

AFWEZIGHEID RONALD ACUÑA JR

Grote afwezige in dit plaatje is Ronald Acuña Jr. De nog altijd slechts 23-jarige Venezolaan beleefde een waanzinnig seizoen tot dusverre. Met 24 homeruns, .283 slaggemiddelde, een OPS van .990 en 72 runs ging hij aan de leiding in het MLB-klassement. Verder mocht de buitenvelder een National League Player of the Month April bijschrijven na een monstermaand (.341/.443/.705) en werd hij gekozen voor het National League All Star Team samen met ploeggenoten Freddie Freeman en Ozzie Albies.

Op 10 juli ging het tegen de Miami Marlins echter volledig mis. In een poging een fly ball te vangen scheurde Acuña Jr. de voorste kruisband van zijn rechterknie, wat meteen ook een einde maakte aan zijn voortvarende seizoen.

Coverfoto: Mike Zarrilli/Getty Images

Dennis Bakker
Dennis Bakker
Honkbal en ijshockey zijn de sporten waar zijn hart sneller van gaat kloppen. Heeft na MLB 1999 en NHL 2000 op de PS1 Chicago als sportstad geadopteerd. Go White Sox, Blackhawks, Bears en Bulls! Heeft daarnaast bovengemiddelde liefde voor Colorado Rockies, Winnipeg Jets en Vancouver Canucks en schaamt zich hier niet voor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen