ALCS: Astros pakken leiding in ALCS

Na een gelijkopgaande wedstrijd trokken de Houston Astros vannacht aan het langste eind in Game 1 van de ALCS. Een homerun van Carlos Correa in de zevende inning was het breekpunt in de wedstrijd.

VOLLE HONKEN IN DE EERSTE INNING

Game 1 begon meteen spectaculair met veel honklopers aan beide kanten. Voor de Boston Red Sox eindigde de eerste inning zonder runs, maar met twee mensen op de honken. Aan de andere kant had Chris Sale het, net als in Game 2 van de ALDS, erg moeilijk. Met Jose Altuve op het tweede honk na een vrije loop en Alex Bregman op het eerste honk door een single, gooide Sale een wilde worp, waardoor beide honklopers konden doorschuiven. Vervolgens sloeg de man aan slag, Yordan Alvarez, een hoge bal in het buitenveld voor een sacrifice fly, waarop Altuve de 1-0 kon aantekenen.

KONING KIKÉ

Enrique Hernandez was al geweldig in vorm tijdens de ALDS en hij trok deze vorm ook door naar Game 1 van de ALCS. Met opnieuw volle honken voor de Astros, sloeg Michael Brantley een bal richting het midveld. Hernandez moest van ver komen, maar met een uitgestrekte sliding ving hij de bal alsnog. Hiermee behoedde hij Sale en de Red Sox voor een grotere achterstand.

Na de laatste nul gemaakt te hebben in de onderste helft van de tweede inning, kwam Kiké zelf aan slag. Framber Valdez gooide een curveball die bleef hangen door het midden van de slagzone. De outfielder strafte dit foutje van Valdez genadeloos af en trok de stand met een homerun gelijk. Dit alles gebeurde terwijl Dusty Baker, de manager van de Astros, live vragen van de commentatoren aan het beantwoorden was. De reactie nadat de bal van de knuppel vertrok zei genoeg.

MOMENTUM SWINGS

Na de homerun van Kiké Hernandez waren de Astros het momentum kwijt. Op een bal geslagen door JD Martinez leek Altuve de bal makkelijk te kunnen verwerken en de nul te maken, maar de tweedehonkman ging in de fout. Hierdoor liep Xander Bogaerts over de plaat en bracht hij de Red Sox op voorsprong. Uiteindelijk sloeg Hunter Renfroe ook nog de 3-1 over de plaat met een RBI double.

Het duurde even voordat de Astros zich weer geheel herpakt hadden, maar in de onderste helft van de zesde inning sloegen zij toe. De eerdere schlemiel, Altuve, kwam aan slag met Chas McCormick op het eerste honk. Tanner Houck gooide een slider regelrecht in de slagmans hot zone en deze werd perfect geraakt door de Venezolaan. Hiermee werkte hij in een klap de achterstand en zijn eigen fout weg.

BESLISSING VAN CORREA

De Astros hadden de smaak na de homerun van Altuve weer te pakken en één inning later pakten zij op hun beurt de leiding terug. Met Hansel Robles op de heuvel als relief pitcher voor Boston, kwam Carlos Correa aan slag. Met twee slag en twee wijd, explodeerde er een bal van zijn knuppel naar het linksveld. Vanaf het moment dat de bal zijn knuppel verliet, wist Correa al dat deze over de hekken ging verdwijnen.

Na de homerun van Correa scoorden de Astros in de volgende inning nog één run. Met volle honken sloeg Altuve weer een bal het midveld in, maar deze keer werd hij wel gevangen. Toch kon Yuli Gurriel hierop scoren en had Altuve na zijn homerun ook een sacrifice fly. Het was maar goed ook, want de Red Sox-man in vorm, Kiké Hernandez, sloeg in de slotinning zijn tweede homerun van de wedstrijd. Het mocht niet baten en de Astros wonnen Game 1.

UP NEXT:

Vanavond 22:20 (Nederlandse tijd) staat Game 2 alweer voor de deur in de ALCS. Dan nemen Nathan Eovaldi en de rookie Luis Garcia het tegen elkaar op. Eovaldi gaat dan op zoek naar zijn tweede overwinning van dit postseason en de gelijke stand, terwijl Luis Garcia een eerste postseason-overwinning uit zijn carrière zal willen binnenslepen.

Coverfoto: Karen Warren/Houston Chronicle

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen