ALCS: Astros keren met voorsprong terug naar Houston

Waar de Houston Astros in de vorige vier wedstrijden problemen kenden met hun pitching, was daar niets van terug te zien in Game 5. Framber Valdez gooide 8.0 innings met één run tegen, terwijl de Astros zelf negen keer scoorden. Door deze 9-1 overwinning zijn de Astros nog maar één wedstrijd verwijderd van de World Series.

ALVAREZ PIJNIGT RED SOX VROEG

Yordan Alvarez was de Astro die het bal opende in Game 5. Met Chris Sale voor de tweede keer als startende werper op de heuvel deze series, sloeg hij een bal over het groene monster. De eerste pitch die Alvarez van Sale kreeg was een fastball aan de buitenkant van de plaat. De 24-jarige Cubaan had echter genoeg kracht om deze bal over de muur in het linksveld te slaan. Hierdoor kwamen de Astros voor de tweede wedstrijd op rij vroeg op voorsprong.

OPNIEUW ASTROS RALLY

In Game 4 begonnen de Astros in de negende inning aan een offensieve rally, maar in Game 5 begon deze iets eerder. Nadat Jose Altuve een vrije loop kreeg en een single van Michael Brantley, kwam Yordan Alvarez aan slag. Wederom bleek de designated hitter belangrijk voor de Astros. Hij sloeg een double in het linksveld, waardoor twee runs scoorden. De honkslag van Alvarez betekende het einde van de avond voor Chris Sale. Ryan Brasier, zijn vervanger, kon de offensieve stootkracht ook niet stoppen. Yuli Gurriel sloeg een double, waardoor Alvarez over de plaat liep en Jose Siri sloeg een single, waardoor aan het einde van de zesde inning de voorsprong van de Astros op 6-0 stond.

FANTASTISCHE VALDEZ

Offensief waren de Astros gisteren on point, maar het zorgenkindje van de series werd ook geholpen. Framber Valdez gooide als starter 8.0 innings, waarbij hij toen de achtste inning inning begon nog maar 79 pitches had gegooid. In zijn 8.0 innings kwam hij tot vijf keer drie slag, kreeg hij drie hits tegen en gooide hij één keer vier wijd.

Het enige smetje op de avond voor Valdez kwam in de zevende inning. Rafael Devers raakte een fastball aan de binnenkant van de plaat precies goed en tekende hiermee voor de enige run van de Red Sox in Game 5. Het was een solo homerun die 402 feet later in het rechtsveld neerdaalde.

OFFENSIEF TOETJE

Er kwam ook nog een offensief toetje van de Astros na de homerun van Devers. Yuli Gurriel kwam voor de vijfde keer aan slag in de negende inning met twee uit en twee man op de honken. Hij vond een gaatje in het binnenveld, waardoor Alex Bregman en Carlos Correa konden scoren. Voor Gurriel was het zijn derde honkslag van de avond. Hij ging hiermee 3-uit-5 en de twee gescoorde runs tekende voor hem voor drie RBI. Hiermee was hij RBI-leider van de wedstrijd samen met Yordan Alvarez.

UP NEXT

Na één dag rust, waarin het circus zich terug verplaatst naar Houston, gaat de series verder met Game 6. Nathan Eovaldi zal de startende werper zijn voor de Boston Red Sox en dat terwijl hij in Game 4 nog 0.2 innings vanuit de bullpen gooide. De Astros hebben daarentegen nog geen startende werper benoemd, maar naar alle waarschijnlijkheid krijgt rookie Luis Garcia kans op revanche. Eovaldi tegen Garcia was ook de pitching matchup van Game 2, die met 9-5 door de Red Sox werd gewonnen.

Coverfoto: Karen Warren/Houston Chronicle

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen