Aaron Judge op gelijke hoogte met Roger Maris

Het duurde precies één week sinds zijn laatste homerun, maar vannacht sloeg Aaron Judge zijn 61e homerun van het seizoen. Daarmee kwam de Yankees-buitenvelder op gelijke hoogte met Roger Maris en heeft hij nog maar één homerun nodig om het American League homerun record alleen op zijn naam te krijgen.

Met een 3-3 stand in de zevende inning en Aaron Hicks op de honken sloeg Judge zijn historische homerun. Toronto Blue Jays reliever Tim Mayza gooide een pitch over het midden van de plaat en die miste Judge niet. Daarmee brak hij zijn eigen kleine slump van een week zonder homerun en kwam hij naast Yankee legende Roger Maris in de geschiedenisboeken.

Judge sloeg niet alleen zijn naam naast die van Maris, maar hielp de New York Yankees ook nog op weg naar hun 96e overwinning van het seizoen. Gisteren clinchten de Bronx Bombers al voor de eerste keer sinds 2019 de divisie en vandaag konden zij dat feest verder zetten. Na de 5-3 die hij met zijn homerun op het bord sloeg, scoorden de Yankees nog drie keer. Daarmee won de ploeg met 8-3 en sweepten ze de Blue Jays in de twee wedstrijd durende series.

MARIS ZIJN 61E

De 30-jarige buitenvelder sloeg zijn 61e homerun in wedstrijd 155 van het seizoen. Roger Maris, de man wiens record Judge nu evenaarde, deed dit 61 jaar geleden op de laatste wedstrijddag. Toen waren de Boston Red Sox de tegenstanders van de Yankees en sloeg Maris in de 4de inning een historische homerun. Tracy Stallard, een rechtshandige werper, stond toen op de heuvel.

Zelf kon Maris Judge evenaring van zijn record niet meer meemaken. Hij overleed op 14 december 1985 op 51-jarige leeftijd aan non-Hodgkin lymfoom. De familie van Maris was op dit historische moment wel aanwezig in het stadion. Zijn zoon Roger Maris Jr. zat op de eerste rij van het Rodgers Center. Op het moment dat Judge zijn homerun sloeg viel hij in de armen van de moeder van Judge. Een mooi emotioneel moment.

DE BAL

Sinds Judge zijn 60e homerun sloeg, zaten alle stadions bomvol met fans die zijn historische bal wilden vangen. Dat is niet gek, aangezien deze nog wel eens veel geld willen opleveren. Zo werd Mark McGwire’s 70e homerun gevangen door een fan die hem verkocht voor $3 miljoen en Barry Bonds zijn 756e homerun werd gekocht voor ruim $750 duizend.

Slechts één Toronto Blue Jays-fan had de kans om deze bal te vangen. De homerun van Judge kwam namelijk aan de rand van de Blue Jays bullpen terecht. De fan probeerde het wel, maar mistte. Blue Jays’ closer Jordan Romano was er vlug bij, stopte de bal in zijn zak en leverde deze spoedig bij de Yankees af. Er was maar één iemand aan wie Judge dit stukje historie na de wedstrijd kon geven, zijn grootste fan, mama Judge.

WANNEER KOMT NUMMER 62?

Met nog zeven wedstrijden te gaan, is de kans groot dat de buitenvelder het record op zijn naam gaat schrijven. Op dit moment wordt voorspeld dat hij het seizoen met 63 homeruns gaat eindigen. Gemiddeld slaat Judge namelijk één homerun per 3,5 wedstrijd en met nog zeven wedstrijden te gaan, is de rekensom makkelijk.

De Yankees spelen nog twee series in het reguliere seizoen. Drie wedstrijden thuis tegen de Baltimore Orioles, twee wedstrijden thuis tegen de Texas Rangers en twee wedstrijden op bezoek bij de Rangers. Hoewel hij dichtbij het record is, is de kans groot dat zijn 62e homerun niet het enige is wat Judge wil bereiken aan het einde van het seizoen.

NOG EEN PRIJS?

Op dit moment is hij namelijk leider in alle drie de categorieën voor de Triple Crown (slaggemiddelde, homeruns, RBI). In tegenstelling tot zijn grote voorsprong in het homerun- en RBI-klassement gaat het nog een spannende race worden voor het hoogste slaggemiddelde. Op dit moment dingen vijf namen naar die titel. Aaron Judge (.313), Luis Arraez (.313), Xander Bogaerts (.309), Nate Lowe (.305) en Jose Abreu (.305).

Mocht Judge na wedstrijd 162 de leiding hebben over alle drie de klassementen is hij de eerste speler die de Triple Crown wint sinds Miguel Cabrerra in 2012. Het zou ook pas de dertiende keer in historie van MLB zijn dat er een Triple Crown gewonnen wordt. In ieder geval gaan de komende wedstrijden van de Yankees zeker het kijken waard worden en dat terwijl ze hun plekje in het Postseason al hebben veiliggesteld. 

Foto: MLB.com

Coverfoto: Nathan Denette/The Canadian Press

Mick van der Nat
Mick van der Nat
MLB redacteur en Texas Rangers fan. Mag voor het eerst in jaren juichen voor zijn ploeg. Leert en schrijft ook graag over de geweldige geschiedenis van MLB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen