Lakers verliezen van stadsrivaal, Jazz niet te stoppen

Het NBA-seizoen 2020-21 is in volle gang en er gaat bijna geen dag voorbij zonder ontwikkelingen in de grootste basketbalcompetitie ter wereld. Elke week brengt SportAmerika u twee wekelijkse overzichten: één van de Eastern Conference en één van de Western Conference. Deze overzichten bevatten de hoogtepunten, teleurstellingen, de speler van de week en een vooruitblik op de aankomende week.


DE STAND


Northwest Division: 1. Utah Jazz (38-11), 2. Denver Nuggets (31-18), 3. Portland Trail Blazers (30-19), 4. OKC Thunder (20-29), 5. Minnesota Timberwolves (12-38)

Pacific Division: 1. Phoenix Suns (34-14), 2. LA Clippers (33-18), 3. LA Lakers (31-19), 4. GS Warriors (23-27), 5. Sacramento Kings (22-28)

Southwest Division: 1. Dallas Mavericks (27-21), 2. Memphis Grizzlies (24-23), 3. SA Spurs (24-23) , 4. New Orleans Pelicans (22-27), 5. Houston Rockets (13-36)


IN DE SPOTLIGHTS


UTAH JAZZ IN BLOEDVORM

De Utah Jazz hebben op dit moment negen wedstrijden op rij gewonnen. Ze stijgen er dit seizoen boven alle verwachtingen uit. Met 38 overwinning en maar 11 verloren partijen staan ze overtuigend bovenaan. Sterspelers Donovan Mitchell en Rudy Gobert werden als laatste gekozen in de All-Star Draft, maar dat maakt de ploeg niks uit. LeBron James zei nog dat niemand met Jazz speelt op NBA 2K als voornaamste reden dat het zolang duurde voordat de twee sterren van Utah werden gekozen. De Memphis Grizzlies speelden maar liefst drie keer tegen Utah Jazz in de afgelopen 10 wedstrijden. Alle drie de duels gingen naar de ploeg uit Salt Lake City, terwijl Spida Mitchell er de laatste pot niet bij was.

PHOENIX SUNS ONHOUDBAAR

Ook de Phoenix Suns zijn nauwelijks te stoppen dit seizoen. Zij staan tweede in de Western Conference met maar liefst vier nederlagen minder dan de Lakers en de Clippers. De ploeg uit het warme Arizona staat op dit moment op een winreeks van vijf duels. Tegen de Charlotte Hornets was overtime nodig om uiteindelijk met 101-97 te winnen. Het aantrekken van Chris Paul heeft het team duidelijk goed gedaan. CP3 werd ook tot All-Star benoemd, net als Devin Booker. D-Book werd uiteindelijk als vervanger van de geblesseerde Anthony Davis opgeroepen. De Phoenix Suns hebben al sinds 2021 de playoffs niet gehaald. Alleen de Sacramento Kings hebben de postseason langer moeten missen (sinds 2006). De Suns gaan deze matige reeks naar alle waarschijnlijkheid de komende maanden doorbreken.


DE TEGENVALLERS


LAKERS VERLIEZEN DERBY

De Los Angeles Lakers hadden het zwaar zonder LeBron James en Anthony Davis. Beide sterspelers zijn geblesseerd. The Purple & Gold moet het momenteel hebben van spelers als Schröder, Kuzma, Gasol. Dat viel niet mee tegen de Clippers. Bankspelers Montrezl Harrell en Talen Horton-Tucker deden het een stuk beter, maar dat was lang niet genoeg om van de stadsrivaal te winnen. Met een verschil van bijna 20 punten wonnen de Clippers.

PANIEK BIJ DE WARRIORS

De Warriors hebben op dit moment drie wedstrijden op rij verloren. Van de laatste 10 duels wonnen ze er zelfs maar drie. Zelfs tegen de Rockets, die nu op 13-36 staan, wilde het niet lukken. De Atlanta Hawks versloegen de Golden State Warriors in hun laatste wedstrijd met 117-111. De Chicago Bulls zijn de laatste waar de ploeg uit San Francisco van wist te winnen. 29 maart werden zij met 116-102 verslagen. Tegen de Raptors verloren de Warriors met een verschil van 53 punten, wat de grootste nederlaag van alle teams is dit seizoen in de NBA.


SPELER VAN DE WEEK


Rudy Gobert is de Sport Amerika speler van de week van de Western Conference. Mede dankzij hem blijft Utah Jazz alsmaar winnen. Zijn blocks en rebounds zijn cruciaal voor het team succes, wat nu een winreeks van negen wedstrijden heeft.


VOORUITBLIK


De Dallas Mavericks krijgen Utah Jazz op bezoek terwijl de Suns het opnemen tegen de Houston Rockets op 5 april. De Lakers en de Clippers komen een dag later in actie. The Purpe & Gold nemen het op tegen de Toronto Raptors. Kawhi Leonard en Paul George zijn de gastheren voor Damian Lillard en de Portland Trail Blazers. De Clippers hebben al wat wedstrijden meer gespeeld, maar hebben maar een enkele nederlaag minder dan de Trail Blazers inmiddels.

Coverfoto: Jason Miller/Getty Images

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Gerelateerde artikelen