NFL op zondag: Ravens winnen streekderby

Het sprookje van de Washington Commanders is voorlopig tot een halt gekomen. In de streekderby waren de Ravens te sterk voor de ploeg van rookie Jayden Daniels. Het was sowieso geen goed window voor rookie quarterbacks. Wat er nog meer gebeurde lees je in de verslagen van de vroege duels in de NFL op zondag.

RAVENS WINNEN VIERDE DUEL OP RIJ

Washington Commanders @ Baltimore Ravens | 23-30

Het duel tussen de Baltimore Ravens en de Washington Commanders wilde in het eerste kwart nog niet echt ontbranden, maar dat werd daarna goed gemaakt. Het was Derrick Henry die wederom een touchdown binnenliep, alweer zijn achste van het seizoen. Jayden Daniels, die aan een uitstekend rookie seizoen bezig is, gooide voor rust een TD pass naar Terry McLaurin. De Ravens wisten vlak voor rust op voorsprong te komen dankzij tight end Mark Andrews. Andrews kent een moeizaam seizoen, dit was zijn eerste touchdown van het jaar.

Na rust wisselden beide teams een field goal uit, voordat Henry zijn tweede touchdown van de dag binnenliep. Het duel leek daarmee redelijk gespeeld, maar vroeg in het vierde kwart ving McLaurin zijn twee touchdown van de dag. Het was een pareltje: de arm van McLaurin zat klem bij de cornerback Stephens, maar dat weerhield hem er niet van de bal te vangen. Voor de overwinning was het niet voldoende. Wide receiver Zay Flowers verdient een benoeming: met 132 receiving yards haalde hij zijn career high. Met deze overwinning gaan de Ravens naar 4-2 en nemen ze afstand in de AFC North. De Commanders staan eveneens op 4-2.

BUCS VERSLAAN DIVISIERIVAAL IN SHOOTOUT

Tampa Bay Buccaneers @ New Orleans Saints | 51-27

De Bucs hebben in de strijd om de NFC South een belangrijke zege geboekt. In een schitterend duel was de ploeg van Baker Mayfield te sterk voor de Saints. Na een gelijk opgaande eerste helft nam de ploeg na rust ruim afstand van de divisierivaal. Hierdoor slaagden de Saints er niet in om het debuut van rookie quarterback Spencer Rattler een mooi resultaat te geven.

Ondanks de twee intercepties wist Rattler zijn ploeg lang in de wedstrijd te houden. Een 17-0 achterstand werd in het tweede kwart omgezet in een voorsprong. Dat kwam mede doordat Mayfield met drie intercepties meer fouten maakte dan zijn rookie aan de andere kant van het veld. De Saints konden het goede spel niet volhouden. In de tweede helft scoorde de ploeg niet meer, waardoor de Bucs uiteindelijk toch een ruime zege konden boeken.

MOEIZAME ZEGE EAGLES OP BROWNS

Cleveland Browns @ Philadelphia Eagles | 16-20

In een lelijk en slecht duel hebben de Eagles een cruciale zege geboekt op de Browns. De ploeg van de geplaagde coach Nick Sirianni had voor dit duel weer de beschikking over alle belangrijke pionnen in de aanval. Van zijn wapens A.J. Brown en Davonta Smith tot tackle Lane Johnson. Toch was hier in het begin van de wedstrijd weinig van te merken. Aanvallend lukte er weinig, ook al leed de ploeg voor de verandering geen balverlies.

De verdediging van de Eagles wist de Browns wel lang af te stoppen, maar vlak voor rust leek het duel te kantelen. De Browns blokten een fieldgoal van de Eagles en liepen deze terug voor een touchdown. In plaats van een achterstand van tien punten stonden de Browns ineens gelijk. De bezoekers leken zelfs op voorsprong te komen, maar de Browns misten een fieldgoal. De Eagles profiteerden door opnieuw op voorsprong te komen. De Browns drongen wel aan, zo was Deshaun Watson 11 voor 11 in de tweede helft op passes, maar juist in de redzone ging het, mede door penalty’s, toch weer fout, waardoor de Eagles met een overwinning ontsnapten.

OVERIGE GAMES

Houston Texans @ New England Patriots | 41-21: Drake Maye heeft de fans van de Patriots niet van nieuwe hoop kunnen voorzien. Daarvoor waren de Patriots volstrekt kansloos in het duel met de Texans. Vooral verdedigend vielen er grote gaten, waardoor de Texans maar liefst veertig punten op het bord konden krijgen. De ploeg deed dit zonder Nico Collins, die nog geblesseerd is. Uitblinkers waren nu Stefon Diggs en Joe Mixon, die wel weer terug was van zijn blessure.

Jacksonville Jaguars @ Chicago Bears | 16-35: Het Europese treffen tussen de Jacksonville Jaguars en de Chicago Bears werd eigenlijk nooit echt spannend. Vanaf het begin waren de Bears het betere team. Nummer 1 pick Caleb Williams lijkt met elke snap beter in zijn vel te gaan zitten. Voor rust gooide hij al twee touchdowns naar Cole Kmet. Opvallend: de tight end deed in Londen ook dienst als long snapper. Beide taken voerde hij zeer verdienstelijk uit. Na rust gooide Williams nog twee touchdowns, beiden naar Keenan Allen. De Jaguars stelden daar buiten twee touchdowns van Gabe Davis bijzonder weinig tegenover. Het begint zo langzamerhand de vraag te worden of Doug Pederson het einde van het seizoen gaat halen.

Arizona Cardinals @ Green Bay Packers | 13-34: De Green Bay Packers hadden aan een stormachtige eerste helft voldoende tegen de Arizona Cardinals. Voor rust stonden er al touchdowns van Romeo Doubs, Christian Watson en Jayden Reed op het bord. De Cardinals zetten daar een Michael Wilson touchdown tegenover. Kyler Murray moest het al snel zonder Marvin Harrison Jr. doen. De wide receiver moest naar binnen vanwege het concussion protocol. In de tweede helft voegde Doubs nog een touchdown aan zijn totaal toe. Met deze overwinning gaan de Packers naar 4-2. De Cardinals vallen naar 2-4.

Indianapolis Colts @ Tennessee Titans | 20-17: De Colts blijven bij de Texans in het spoor. Gemakkelijk ging het niet. De ploeg moest het nog altijd doen zonder Anthony Richardson. De club wilde geen risico nemen met hun quarterback, waardoor Joe Flacco opnieuw de bal kreeg. Het was niet zo spectaculair als vorige week, met een touchdown en een interceptie, maar het was wel genoeg voor de zege. Lang zag het er naar uit dat de Titans het duel zouden gaan winnen, want de ploeg had bij het ingaan van het vierde kwart nog een voorsprong van 17-10. Alleen wist de ploeg van Will Levis niet meer te scoren, terwijl de Colts een fieldgoal en een touchdown op het bord wisten te zetten.

Lees hier de recap van het duel van afgelopen donderdag tussen de Seahawks en 49ers.

Coverfoto: AP Photo / Stephanie Scarbrough