MLB Play-Offs: Yamamoto en Hernandez leiden Dodgers naar NLCS

De kalender wijst oktober aan en dus is het tijd voor de play-offs in Major League Baseball. Op dinsdag 1 oktober begonnen acht teams aan de WCS in hun betreffende divisies en via de Division Series en Championship Series komen we uiteindelijk bij de Fall Classic: de World Series. New York Mets plaatste zich woensdag als eerste voor de Championship Series. Afgelopen nacht bepaalden de Padres en Dodgers wie de tegenstander van de Mets wordt in de NLCS.  

NATIONAL LEAGUE DIVISION SERIES (best-of-5)

GAME 5: LA DODGERS – SAN DIEGO PADRES

Met 21 runs verdeeld over de eerste drie wedstrijden leefden de knuppels van San Diego zich aardig uit. In Game 4 legden de Dodgers dat slaggeweld in een bullpen game aan banden. Yoshinobu Yamamoto mocht in de beslissende Game 5 laten zien dat hij dit ook kon. Zijn tegenstander? Eveneens een pitcher uit Japan, te weten de ervaren Yu Darvish. Hij gaf Padres-manager Mike Shildt al een paar goede outings de laatste weken en niemand die er een seconde aan twijfelde dat hij dit ook nu ging doen.

Darvish was inderdaad uitstekend in Game 5. Maar Yamamoto deed in het geheel niet voor hem onder. Sterker nog, De 26-jarige Yamamoto troefde zijn twaalf jaar oudere landgenoot af. Het was Enrique Hernandez die zijn starter in de tweede inning wat run support af. Met al twee nullen op het bord raakte hij Darvish voor een solo homerun en een 1-0 voorsprong voor LA. Het was één van de zeldzame hits in dit prachtige pitchers’ duel. Yamamoto verdween na vijf innings en 63 pitches als eerste van de heuvel. Hij stond 2 hits en 1 walk toe en had voortreffelijk gespeeld voor Dave Roberts en de Dodgers.

Darvish bleef langer staan. Hij werd na 6.2 innings van de heuvel gehaald door Shildt. Dat gebeurde met een 0-2 achterstand. Niemand leek de veteraan te kunnen raken. Op één speler na. Weer was het namelijk Hernandez die met een solo homerun de Dodgers op 2-0 zette. De bullpen van San Diego wist de thuisploeg verder van het bord te houden, maar de slagploeg van San Diego leek in de verste verte niet op de ploeg die eerder deze serie zo eenvoudig scoorde.

Jurickson Profar en Xander Bogaerts waren samen 0-for-5 waarbij Bogaerts nog wel vier wijd afdwong. Zij waren bepaald geen uitzondering, want in de hele wedstrijd wisten de Padres 2 hits te noteren. Veel te weinig om de Dodgers in verlegenheid te brengen en hen uit de NLCS te houden.

UP NEXT:

Twee teams die met geld smijten en één daarvan komt als winnaar uit de bus. Helaas voor de Padres is dat wel heel vaak de rivaal uit LA. Na twee teleurstellende jaren, waarin de Dodgers hun Waterloo vonden in de NLDS, staan ze nu weer in de Championship Series. Een prestatie die de Friars, ondanks alle investeringen, alleen in 2022 evenaarden. De Dodgers mogen heel even bijkomen van deze serie, maar vanaf maandag (02.15 uur Nederlandse tijd) staat al de best-of-7 tegen de verrassende New York Mets op het programma.

Eindstand in de serie: LA Dodgers wint met 3-2

Cover photo: Jayne Kamin-Oncea/Imagn Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen