MLB Play-Offs: Oranje getinte Padres krijgen LA stil, Phillies slaan terug

De kalender wijst oktober aan en dus is het tijd voor de play-offs in Major League Baseball. Op dinsdag 1 oktober begonnen acht teams aan de WCS in hun betreffende divisies en via de Division Series en Championship Series komen we uiteindelijk bij de Fall Classic: de World Series. Zaterdagavond zetten de Guardians en Tigers in Cleveland de Division Series in gang.

NATIONAL LEAGUE DIVISION SERIES (best-of-5)

GAME 2: PHILADELPHIA PHILLIES – NEW YORK METS

Met 2 hits en een RBI liet Mark Vientos zich al gelden in Game 1, maar de derdehonkman van de Mets was nog niet klaar in Philadelphia. Met Francisco Lindor al op de honken zette Vientos zijn knuppel tegen de bal voor een 2-run homerun in de derde inning. Het was de tweede homer van de Mets dit postseason. De eerste werd in Game 3 van de NLWCS geslagen door Pete Alonso. In de zesde inning  van Game 2 deed de eerstehonkman dit nog eens dunnetjes over. Jose Ruiz had op dat moment net starter Cristopher Sanchez vervangen, die afgezien van die homerun een aardig optreden kende.

Luis Severino deed dat wat van hem werd verwacht. De Mets-starter gaf weinig weg en nam ook nog eens de nodige innings voor zijn rekening. Achteraf had Carlos Mendoza hem iets eerder moeten vervangen. Vijf innings lang was Severino sterk, maar in de zesde werd hij door Bryce Harper (2-run homerun) en Nick Castellanos (solo homerun) keihard geraakt. Overigens gaf Brandon Nimmo al snel een antwoord door met een solo homerun de Mets weer op een 4-3 voorsprong te zetten.

WALK IT OFF!

In Philadelphia begonnen ze al te vrezen voor een 0-2 achterstand in de serie, maar in de achtste inning gaven hun Phillies de tegenstander een koekje van eigen deeg. Waar in Game 1 de Mets hun slag sloegen in de achtste, daar deelden nu de Phillies de lakens uit. Een 2-run RBI-triple van Bryson Stott en een RBI van J.T. Realmuto zorgden voor een explosie van geluid in Citizens Bank Park. Het was echter opnieuw Mark Vientos die ze stil kreeg. Met weer een 2-run homerun dacht de infielder extra innings af te dwingen. Castellanos zag dat echter niet zo zitten. Trea Turner en Bryce Harper waren met vier wijd ’t honk gekomen waardoor een RBI-single van Castellanos genoeg was voor de 7-6 winst voor Philadelphia.

UP NEXT:

Dinsdagavond (23.00 uur Nederlandse tijd) wordt in New York de belangrijke Game 3 gespeeld. De bezoekende Phillies geven de bal dan aan de betrouwbare Aaron Nola. In het reguliere seizoen goed voor 14 overwinningen. Sean Manaea zal zich namens de Mets willen revancheren voor zijn matige laatste optredens. Zijn laatste sterke optreden was op 21 september, toen Manaea zeven innings op de heuvel stond en slechts 3 hits toestond. De tegenstander toen? Philadelphia Phillies…

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 1-1


GAME 2: LA DODGERS – SAN DIEGO PADRES

Net als in Game 1 waren het de Padres die als eerste op het scorebord kwamen. Fernando Tatis Jr. haalde uit met een solo homerun, maar het was een geweldige catch van Jurickson Profar die ze in LA nog wel even zullen herinneren. Mookie Betts dacht een homerun te slaan alleen dacht de Oranje-international daar heel anders over. David Peralta bedankte zijn teamgenoot met een 2-run homerun in de tweede inning. Hij zette daarmee de Padres op een 3-0 voorsprong.

Met de honken bezet en geen enkele uit zorgden de Dodgers in de tweede inning voor de eerste dreiging. Yu Darvish redde zich uit deze situatie door slechts 1 run weg te geven. Het was achteraf het enige smetje op een verder vrijwel foutloos optreden van de inmiddels 38-jarige Japanner. Dat optreden werd nog wel even onderbroken. In de zevende inning, bij een 4-1 tussenstand, werden er voorwerpen op het veld gegooid door de ontevreden Dodgers-fans. Onder meer in de richting van Profar.

In de late innings werd het er niet beter op voor de Dodgers. Eerst was er een 2-run homerun van Jackson Merrill die er 6-1 van maakte. Vervolgens deden ook Xander Bogaerts en Kyle Higashioka een duit in het zakje met elk een solo homerun. Die laatste was al in de negende inning en werd even later gevolgd door de tweede uithaal van Fernando Tatis Jr. De Padres lieten in deze Game 2 de spierballen even rollen met vijf homeruns. In het reguliere seizoen waren zij al vaak te sterk voor LA en in het postseason hebben ze nu het thuisvoordeel van de Dodgers afgesnoept.

UP NEXT:

Tegen de Atlanta Braves was Michael King vorige week fenomenaal. Komende woensdag (03.00 uur Nederlandse tijd) hopen de Padres op een soortgelijk optreden tegen de rivaal uit Los Angeles. Dodgers-manager Dave Roberts geeft de bal aan Walker Buehler. De tweevoudig All-Star heeft een moeilijke periode achter de rug met blessureleed en matige outings. Bijna twee weken geleden stond hij voor het laatst op de heuvel en leverde hij een puike prestatie met een overwinning op…de Padres.

Tussenstand in de serie: teams in evenwicht 1-1

Cover photo: Gina Ferazzi / Los Angeles Times

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen