NFL op zondag: Eerste nederlaag Steelers, Vikings ongeslagen

De Steelers hebben hun eerste nederlaag van het seizoen geleden, terwijl de Vikings wel ongeslagen bleven. Ondertussen boekten de Bengals juist hun eerste zege van het jaar. De Jaguars leken ook lang op weg naar hun eerste overwinning, maar hier stak C.J. Stroud op het laatste moment een stokje voor. Lees alles in de recaps van de vroege duels in de NFL op zondag.

VIKINGS BLIJVEN ONGESLAGEN BIJ RENTREE LOVE

Minnesota Vikings @ Green Bay Packers | 31-29

De Green Bay Packers hebben Jordan Love terug. De quarterback miste de afgelopen twee duels door een blessure. Hiermee waren alle hoogtepunten voor het team uit Wisconsin wel verteld. De nog ongeslagen Vikings domineerden het duel vanaf het allereerste begin. Onder leiding van MVP-kandidaat Sam Darnold leverden de eerste drie drives allemaal touchdowns op. Jordan Addison mocht er twee scoren, een running en een receiving. Na een drive met een punt volgde ook nog een vierde touchdown voor een 28-0 voorsprong.

Bij Green Bay lukte er in de eerste helft helemaal niets in de aanval. De eerste vijf drives: twee gemiste field goals, twee intercepties en een turnover on downs. Ondanks een late touchdown leek het duel met een 28-7 tussenstand gespeeld, helemaal omdat er in het derde kwart niet werd gescoord. In het vierde kwart ging het duel echter helemaal los. De Packers scoorden drie touchdowns en in totaal 22 punten. Dit hadden er meer kunnen zijn als Love niet nog een domme interceptie had gegooid of Tucker Kraft de bal niet had verloren. Omdat de Vikings tussendoor een field goal scoorden wisten ze uiteindelijk het duel toch gewoon te winnen.

FALCONS WINNEN DANKZIJ LANGSTE FIELD GOAL UIT DE CARRIÈRE VAN KOO

New Orleans Saints @ Atlanta Falcons | 24-26

Divisiewedstrijden tussen deze twee rivalen zijn vaak spannende aangelegenheden. 110 keer eerder speelden de Saints en de Falcons tegen elkaar en de tussenstand was tot vandaag netjes in evenwicht. 55-55. Na opnieuw een razendspannende pot kunnen de Falcons voor ten minste enkele weken uitpakken met de bragging rights. Met nog luttele seconden op de klok trapte Younghoe Koo de langste field goal van zijn carrière -58 yards- tussen de palen.

Nog geen minuut daarvoor had Alvin Kamara een rushing touchdown gescoord die de Saints een voordeel van één punt had opgeleverd.  Het leek erop dat dat de Saints de zege zou opleveren, maar cornerback Paulson Adebo beging een domme pass interference penalty, waardoor de Falcons dicht genoeg kwamen om de game-winning field goal te scoren. De Saints zullen zich deze nederlaag extra beklagen, omdat de Falcons geen enkele touchdown konden scoren. De punten van de Falcons kwamen vanwege vier field goals van Koo, een pick-six van Troy Andersen en een verknoeide kick-off return van Rashid Shaheed die werd gerecupereerd in de endzone door KhaDarel Hodge. Met andere woorden, de Saints hebben zichzelf in de voet geschoten, waardoor beide teams na vier weken exact op .500 staan.

COLTS BEZORGEN STEELERS EERSTE NEDERLAAG

Pittsburgh Steelers @ Indianapolis Colts | 24-27

De Steelers zijn op bezoek bij de Colts tegen hun eerste verliespartij van het seizoen aangelopen. De thuisploeg begon sterk met twee touchdowns op de eerste twee drives. De goede start kwam wel met een tegenvaller, want quarterback Anthony Richardson ging met een heupblessure naar de kant. Hij raakte geblesseerd na een run, moest even naar de kant, om een play later terug te keren. Opnieuw ging de qb zelf ervandoor en weer kreeg hij een hit te verwerken. Hierop ging AR naar de kleedkamer om definitief vervangen te worden door Joe Flacco.

Onder leiding van Flacco gingen de Colts met een 17-3 voorsprong de rust in. Na de onderbreking waren het de Steelers die terugkwamen in het duel. Ze deden dit onder leiding van Justin Fields, die een touchdown gooide en er twee zelf binnenliep. Daar stonden twee fumbles tegenover, waarvan een ook echt balverlies betekende. Toch kregen de Steelers in de slotfase nog een laatste kans, maar hier lukte het Fields niet zijn ploeg in fieldgoal range te krijgen, waardoor de eerste nederlaag een feit was.

TEXANS KUNNEN PAS IN ABSOLUTE SLOT WINNEN VAN JAGUARS

Jacksonville Jaguars @ Houston Texans | 20-24

Er zijn nog maar twee teams zonder winst in de NFL en beide teams komen uit de AFC South. Ook tegen de Houston Texans -een divisierivaal uit de AFC South nota bene- konden de Jacksonville Jaguars de nul niet wegvegen. Ze hebben er nochtans hard voor gevochten deze keer. Op bezoek bij de Texans lagen de Jags lang op koers om te winnen, maar uiteindelijk lukte het niet om het af te maken. Met nog slechts 18 seconden op de klok kon C.J. Stroud de winnende touchdown passen naar Dare Ogunbowale.

C.J. Stroud herpakte zich na een matige prestatie vorige week met 345 passing yards en 2 touchdowns. Zijn favoriete target was met grote voorsprong Nico Collins, die 12 ballen ving voor 151 yards en een TD. Strouds concullega aan de overkant, Trevor Lawrence, speelde ook al iets beter dan de afgelopen weken, maar geweldig was het nog niet. Lawrence voltooide iets meer dan 50% van zijn passes en gooide ook 2 touchdowns. Een mooie TD-pass naar Christian Kirk in het derde kwart bracht de Jags dan wel op voorsprong, het volstond niet voor een deugddoende zege. Lawrence heeft nu al acht starts op een rij verloren, terwijl de Texans nu al een comfortabele voorsprong lijken te hebben in de AFC South.

OVERIGE GAMES

Philadelphia Eagles @ Tampa Bay Buccaneers | 16-33: De gehavende Eagles waren geen partij voor Baker Mayfield en de Tampa Bay Bucs. De belangrijkste oorzaak was echter vooral de verdediging van Phillie, die een totale offday had met veel gemiste tackles. Mayfield kon zich hierdoor herstellen van de matige vertoning vorige week tegen de Broncos. De qb was in de eerste helft al goed voor twee passing td’s en liep een derde touchdown zelf binnen. De Eagles kwamen in de tweede helft nog wel dichterbij, onder meer door een geblokte extra punt die twee punten voor de Eagles opleverde. Maar echt in de problemen kwam Tampa geen moment.

Los Angeles Rams @ Chicago Bears | 18-24: De kritiek op D’Andre Swift nam steeds meer toe. De running back was de grote aanwinst van de Bears, maar wist rookie qb Caleb Williams nog niet echt te helpen. Tegen de Rams liet hij met 165 scrimmage yards en een touchdown eindelijk zijn potentie zien. Het hielp Williams de aanval van de Bears eindelijk op gang te krijgen en was voldoende om de gehavende Rams van zich af te houden. Dit kwam wel met hulp van de verdediging van de Bears, die Matthew Stafford een keer onderschepten en een fumble af wisten te dwingen.

Cincinnati Bengals @ Carolina Panthers | 34-24: De Cincinnati Bengals hebben eindelijk hun eerste overwinning van het seizoen op zak. Op bezoek bij de Panthers hadden Joe Burrow en co het lang niet gemakkelijk. Pas in het derde kwart konden de Bengals afstand nemen, dankzij hun twee running backs Zack Moss (15 rushes, 51 yards, rec. TD) en Chase Brown (15 rushes, 80 yards, 2 TD). Andy Dalton had een moeilijkere dag dan vorige week, maar wist toch twee touchdowns te gooien. Diontae Johnson kon er weer één vangen, alsook rookie Xavier Legette, die zo zijn eerste score van het seizoen liet optekenen. De Bengals speelden de wedstrijd volwassen uit en slaakten een zucht van opluchting. Die vervelende 0 is van het bord.

Denver Broncos @ New York Jets | 10-9: De Denver Broncos hebben hun tweede zege op een rij geboekt. Op bezoek bij de New York Jets, in een uitgeregend MetLife Stadium, kon Sean Payton eindelijk enigszins wraak nemen op OC Nathaniel Hackett. Al was er van offense niet veel sprake in deze game. Beide teams samen kwamen tot 434 aanvallende yards. De enige touchdown van de wedstrijd kwam er vanwege rookie Bo Nix die Courtland Sutton vond in de eindzone. Sutton was trouwens de enige receiver bij de Broncos die met zijn 60 yards meer dan 3 receiving yards liet optekenen. Jawel, dat lees je goed. De Jets leken deze draak van een wedstrijd nog te winnen met een ultieme field goal-poging van Greg Zuerlein vanop 50 yards, maar de veteraan miste. Beide teams hebben nu 2 zeges en 2 nederlagen.


Lees hier de recap van Thursday Night Football.

Coverfoto: Alysa Rubin/Pittsburgh Steelers

Chris Van Dijk
Chris Van Dijk
Sportliefhebber van alles wat een bal heeft. Door Stockton en Malone fan de Utah Jazz, en sindsdien verkocht aan Amerikaanse sporten. En na een bezoekje aan Phillie ook fan van de Eagles. Op twitter te volgen op @vandijkch

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen