NFL op zondag: Darnold laat van zich spreken in Minnesota, Bucs verrassend onderuit

Een weekend waarin Sam Darnold een MVP-achtige prestatie neerzet en Stroud en de Texans er niet aan te pas komen. Dat klinkt als een sprookje. Toch gebeurde het in één van de vroege wedstrijden op zondag in week 3 van de NFL. Bovendien wonnen de Broncos hun eerste game en lijken de Packers sterker met Willis als quarterback. Of het bij de andere vroege games ook spektakel was? Dat lees je in de recaps van de vroege wedstrijden in de NFL op zondag.

Sam Darnold en de Brian Flores defense pijnigen Houston

Houston Texans @ Minnesota Vikings | 7-34

In een verrassend grote overwinning op de Houston Texans waren Sam Darnold en Brian Flores de sterren aan de kant van Minnesota. De jonge Texans quarterback, C.J. Stroud, wist dikwijls niet waar hij het moest zoeken. Kwam de Vikings defense met druk? Of draaiden ze hem een loer? Flores had Stroud continue in de war. Zijn defense begon met een interceptie diep in Texans territorium waarna Sam Darnold weinig tijd nodig had om Justin Jefferson met een pass in de endzone te bereiken. Darnold wist zijn topreceiver vaak zonder moeite te vinden, Jefferson ving zes uit acht passes voor 81 yards en een touchdown, maar wonderen waren niet nodig tegen een matig Houston.

Darnold beperkte zich niet tot Jefferson, want ook Aaron Jones, Jalen Nailor en Johnny Mundt vingen een touchdown van de opgeleefde quarterback. Hoe anders was het aan de kant van de Texans. Stroud (20/31, 215 yards, TD, 2 INT) kreeg aanvallend weinig van de grond. Toen Ka’imi Fairbairn in het begin van het duel mocht aanleggen om enigszins aansluiting te vinden bij de Vikings miste hij. Voeg daar het dubbele aantal penalty’s vergeleken met Minnesota aan toe en de afstraffing spreekt voor zich. Vijf minuten voor tijd werd back-up Davis Mills zelfs gebracht om Stroud fit te houden voor de divisiekraker tegen de Jaguars.

Nix leidt Broncos naar knappe overwinning op de Bucs

Denver Broncos @ Tampa Bay Buccaneers | 26-7

Na twee weken misère was er eindelijk een positief optreden van de Broncos. Waar Sean Payton en zijn team Bo Nix leidde de offense op een volwassen manier en je zag eindelijk een glimp van de sterke quarterback die hij in college was. Zo rende hij de eerste touchdown van zijn team in het eerste kwart binnen en stond hij zekerder op het veld dan vorige week. Daarnaast zorgde hij ervoor dat zijn team snel het veld overging en dat leidde al snel tot een 17-0 voorsprong. Jaleel McLaughlin rende nog een touchdown binnen en Will Lutz maakte nog een field goal. Er leek dus geen vuiltje aan de lucht richting de rust.

Daarna waren het de Bucs die moesten antwoorden, want ze wilden natuurlijk hun ongeslagen status behouden. Dit gebeurde pas kort voor rust toen Baker Mayfield een touchdown pass op Chris Godwin gooide. Daarna speelden ze opvallend weinig klaar, waardoor de Broncos gemakkelijk met de overwinning konden weglopen. Nog 3 goede kicks van Lutz zetten de eindstand op het bord, waardoor de Broncos hun eerst overwinning van het seizoen behaalden.

Eagles herpakken zich, maar verliezen Devonta Smith

Philadelphia Eagles @ New Orleans Saints | 15-12

Het was een middag om snel te vergeten voor de Eagles. Ook al stond de defense lekker te spelen, lukte het de aanval maar niet om te scoren. Door onnodige penalties werden ze soms in kansrijke posities naar achteren geschoven, terwijl gekke play calls op late downs ze enkele scores kostten. Het moest dan ook uiteindelijk van aanwins Saquon Barkley komen om de overwinning binnen te rennen. Niet snel ervoor was namelijk Devonta Smith de wedstrijd uitgegaan met een hoofdblessure, waardoor nog een wapen wegviel. Barkley zag een gaatje aan de rechterkant van het veld en liet zijn snelheid nog maar eens zien.

Voor deze touchdown was het de Saints, tot deze week het best scorende team in de league, slechts gelukt om een field goal te scoren. Toch hadden ze nog een groot deel van het vierde kwart om terug te komen en dat deden ze! Na een field goal en een stop van de Eagles’ offense, was het Chris Olave die een touchdown ving van Derek Carr. Met nog vier minuten op de klok snelde Philadelphia over het veld en was het opnieuw Barkley met een touchdown. In de laatste minuut gooide Carr een interception, waardoor ze tegen de eerste verliespartij van het jaar aanliepen. De Eagles herpakten zich met deze overwinning voor het verlies van vorige week. Desondanks moeten ze zich wel zorgen maken over de blessures in hun aanval.

Overige games

New York Giants @ Cleveland Browns | 21-15 Samen met de Panthers waren de Giants na twee weken de gedoodverfde favoriet om volgend jaar april als eerste te mogen kiezen in de NFL Draft. Toen werd echter nog geen rekening gehouden met een opleving van Daniel Jones (24/34, 236 yards, 2 TD) en de introductie van Andy Dalton als redder van de Panthers. Tegen de Browns wist Jones zijn rookie wide receiver Malik Nabers regelmatig te vinden. Sterker nog, Jones gooide geen enkele interceptie. Browns-QB Deshaun Watson had een frustrerende avond onder grote druk van de Giants defense. Cleveland blijft op zoek naar een vaste aanvalsmodus.

Chicago Bears @ Indianapolis Colts | 16-21 Anthony Richardson en de Colts hebben eindelijk de eerste overwinning van dit seizoen binnen. In een groot foutenfestijn, waarbij beide QB’s twee interceptions gooiden, trokken de Colts aan het langere eind. Dit kwam voornamelijk door Jonathan Taylor die voor twee touchdowns verantwoordelijk was, want door de lucht lukte er niet veel. Caleb Williams liet met vlagen zien dat hij wel degelijk kan gooien. Met mooie scores op Rome Odunze en Cole Kmet, kregen ze nog een kleine kans op het einde om te winnen. De onnside kick werd echter niet gekozen en de Bears kwamen er niet meer aan te pas.

Los Angeles Chargers @ Pittsburgh Steelers | 10-20 Twee teams die elkaar willen aftroeven met een sterke defensieve identiteit. Uiteindelijk komt dat aan op executie en daar waren de Steelers beter in. Immers, dit is al jarenlang hun identiteit. Tegen de Chargers was daar ook nog eens de gelukkige bijkomstigheid van een Justin Fields die zijn arm naar behoren gebruikt. Fields (25/32, 245 yards, 2 TD, INT) scoorde een rushing TD en bereikte Calvin Austin III in de endzone. In eerste instantie namen de Chargers het initiatief. Toen de run game echter niet meer liep en Justin Herbert rust moest nemen, kon Pittsburgh erop en erover.

Green Bay Packers @ Tennessee Titans | 30-14 De Packers gaan onder leiding van Malik Willis door met wat ze al deden, namelijk hun tegenstanders slopen. In het eerste kwart was het nog een gelijkopgaande wedstrijd met twee touchdowns aan beide kanten. Will Levis, de quarterback van de Titans, liet het daarna echter afweten. Met twee interceptions en de derde week op een rij met een INT, moet hij wellicht vrezen voor zijn plek. Daardoor namen de Packers afstand en kwamen ze geen moment meer in de problemen.


Coverfoto: Abbie Parr/AP

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen