NHL Play-Offs: Sprong debuteert met assist en zege

Het is wat opmerkelijk om alvast met de play-offs te beginnen als sommige teams nog bezig zijn met hun reguliere seizoen, maar dat is toch waar de NHL voor kiest. In de East Division zetten Washington en Boston het postseason in gang en is de jacht op de troon van de Lightning definitief geopend. Bij SportAmerika houden we je natuurlijk op de hoogte van de gang van zaken in deze NHL Play-Offs.

De derby van Zdeno Chara. De boomlange Slowaak bracht zo’n beetje zijn hele leven door bij de Bruins, maar daar zaten ze niet meer op hem te wachten. In Washington hapten ze toe en daar was Chara met 10 punten en ruim 18 minuten per wedstrijd een welkome versterking. Ook voor onze eigen Daniel Sprong is het een interessante serie. De Amsterdammer maakt zijn debuut in de play-offs, maar kan deze met vertrouwen tegemoet zien. Dankzij de tweede plaats in de divisie hebben Sprong en de Capitals het thuisvoordeel in deze serie.

In Boston zijn alle ogen nog steeds gericht op David Pastrnak, Patrice Bergeron en Brad Marchand. Toch zijn de Bruins dit seizoen meer dan alleen dit driekoppig monster. Taylor Hall werd vlak voor de trade deadline opgehaald in Buffalo en in 16 wedstrijden kwam de voormalig MVP tot 14 punten. De onderlinge wedstrijden gingen redelijk gelijk op dit seizoen. De onderlinge acht duels werden namelijk gelijk verdeeld over de teams. Twee van de laatste drie gingen echter naar Washington en met name de wedstrijd op 11 april deed even zeer in Bean Town. De Caps wonnen in Boston met 8-1.

DE HEADLINES

Daniel Sprong maakte zijn debuut in de play-offs en deed dit op een lijn met T.J. Oshie en de veelbesproken Tom Wilson. Lang hoefde Sprong niet te wachten op zijn eerste bijdrage. Binnen zeven minuten opende Wilson de score en had de Amsterdammer zijn eerste assist in ’t postseason te pakken. De voorsprong was verdiend op dat moment, want de Capitals toonden zich simpelweg wat actiever. De 1-1 van Jake DeBrusk kwam dan ook enigszins uit de lucht vallen en zorgde er tevens voor dat Craig Anderson de geblesseerde Vitek Vanecek moest vervangen.

Na die gelijkmaker kwam er meer evenwicht in het duel, maar daar maakte Brenden Dillon een einde aan. Hij probeerde het van afstand en onderweg werd zijn schot van richting veranderd. De puck vond de weg naar het net en Washington had de voorsprong weer te pakken. In de slotfase van deze periode kwamen de Bruins dankzij een powerplay-goal van Nick Ritchie weer langszij.

Beide teams schroomden het fysieke niet en heel voorzichtig probeerden de bezoekers het initiatief te pakken. Washington wilde echter van geen wijken weten. Pas in OT kwam er een einde aan deze status quo. Het waren twee lijnmaatjes van Daniel Sprong die de wedstrijd beslisten. Op aangeven van Wilson ramde Oshie de puck op het doel en Tuukka Rask moest het antwoord schuldig blijven. Nic Dowd veranderde het schot van richting en klopte daardoor de Finse goalie.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

In de nacht van maandag op dinsdag (01.30 uur Nederlandse tijd) staan de twee teams opnieuw tegenover elkaar. Washington is dan wederom het strijdtoneel. Op diezelfde avond kruisen in Vancouver de Flames en Canucks de degens nog in één van de laatste wedstrijden van het reguliere seizoen. Een beetje vreemd is dit wel, maar het past oh zo goed in deze tijd.

Wat deze serie betreft, lijken de Bruins het gemunt te hebben op Ovechkin. Boston probeerde in Game 1 onder de huid van de Rus te kruipen. De komende dagen zal duidelijk worden of deze strategie succesvol is. Voor Sprong begon het duel hoopgevend, maar aan het einde van de rit stonden er slechts 9 minuten achter zijn naam. De Nederlander moet nog even wennen aan de wetten van de play-offs, waarin het er nog iets heftiger aan toe gaat.

Cover photo: Jess Starr/The Hockey Writers

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen