NHL play-offs: Radulov pakt zijn moment in OT


Als de voortekenen niet bedriegen, dan mogen we ons opmaken voor twee geweldige Conference-finales. Van de vier series in de tweede ronde gingen er drie over de volle zeven wedstrijden. Alleen de Tampa Bay Lightning waren in vijf wedstrijden klaar met de Bruins. Vanaf nu worden alle wedstrijden in de bubbel van Edmonton afgewerkt. Daar staan Dallas en Vegas vanaf zondag 6 september tegenover elkaar in de finale van de Western Conference. Een dag later staat Game 1 tussen de Lightning en de New York Islanders op het programma. Natuurlijk lees je alles over de WCF, de ECF en straks de Stanley Cup Final bij SportAmerika.


WESTERN CONFERENCE


DE HEADLINES

Twee wedstrijden achter de rug en beide teams hebben zich nu één keer van hun beste kant laten zien. De Dallas Stars toonden in Game 1 akelig taai en solide te zijn. In Game 2 kwam de agressiviteit en de scoringsdrang van de Vegas Golden Knights naar boven. Dallas weet maar al te goed dat verdedigen alleen hen niet naar de Stanley Cup Final helpt. Tegen Calgary en Colorado lieten ze zien wel degelijk over scorend vermogen te beschikken en daar werd nu weer een beroep op gedaan. Overigens zal Peter DeBoer zijn Knights met een soortgelijke opdracht het ijs op hebben gestuurd.
In Game 3 waren het echter de blueliners en de goalies die de dienst uitmaakten. Doelpogingen waren er wel, maar grote kansen waren op de vingers van één hand te tellen. Dit kwam doordat beide teams met eenzelfde strijdplan het ijs in Edmonton betraden. Zowel de Stars als de Knights wilden er een fysiek gevecht van maken en gokten op de snelle mensen voorin. Van die snelheid maakte Jamie Oleksiak aan het einde van de tweede periode optimaal gebruik. De verdediger brak de ban, klopte Robin Lehner en zette Dallas op 1-0.
Die goal brak de wedstrijd open. Het was nu aan Vegas om te antwoorden en dit deed de ploeg in de persoon van Shea Theodore. Met zijn derde van de play-offs zette hij, op de powerplay, de Knights weer naast de Stars. Jamie Benn liet even later ook weer eens van zich horen. Dallas had de smaak te pakken en kwam dankzij de captain weer op voorsprong. Zoals zo vaak schoten de Knights vaker op goal dan de opponent en uit één van die schoten scoorde Mark Stone de 2-2. Het was de laatste treffer in regulation, maar OT duurde niet lang. Iets meer dan een halve minuut om precies te zijn. Alexander Radulov ontsnapte aan de aandacht van de verdedigers en schoot de Stars naar een 2-1 voorsprong in de serie.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

TUSSENSTAND: Dallas leidt met 2-1
Deze best-of-7 ontpopt zich als een duel der zwaargewichten. Muhammad Ali en Joe Frazier vochten vroeger de Thrilla in Manilla uit, maar deze serie tussen Dallas en Vegas heeft ook alles in zich om een thriller te worden. De Stars kunnen leunen op een meer dan solide verdediging, terwijl de Golden Knights vanuit alle hoeken en standen op goal schieten. Met fysiek geweld kan Vegas veel tegenstanders overpoweren, maar Dallas is er niet van onder de indruk. De Stars hebben veel spelers in de gelederen die al het een en ander hebben meegemaakt. In Game 2 leken ze de focus even kwijt, maar in Game 3 was die weer terug. In de nacht van zaterdag op zondag (02.00 uur Nederlandse tijd) is het aan de Knights om deze tik van Radulov te counteren. Een derde nederlaag kan Vegas zich niet veroorloven.

Cover photo: Matthew Pearce/Icon Sportswire via Getty Images

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen