Chiefs boeken sterke overwinning op Texans

Afgelopen nacht ging de NFL dan eindelijk van start. Het nu al bijzondere seizoen werd geopend door Super Bowl winnaar Kansas City en de Houston Texans. De laatste keer dat de teams elkaar ontmoetten was tijdens de play-offs. Toen leidde Patrick Mahomes de Chiefs met een imposante comeback langs de Texans. Gisteravond was de intentie van Mahomes en consorten duidelijk: de titel wordt geprolongeerd. Houston was de eerste horde en die werd met verve genomen: 34-20.

CEH doet Fantasy-harten sneller kloppen

Eén van de meest spraakmakende rookies legde een sterk debuut op de mat. Clyde Edwards-Helaire eindigde het duel met 138 yards en één touchdown met 25 carries. Hij kreeg niet per se de sterkste defensieve opstellingen te verduren, maar zijn talent was onmiskenbaar. Collega Mahomes was onder de indruk van de rookie. Tegenover NBC verklaarde hij dat ‘CEH’ een absolute ster is. “Hij werkt hard. Zijn inzicht is onvoorstelbaar en de offensive line creëerde goede gaten voor hem”. Het grootste voordeel voor Edwards-Helaire is dat hij zulke sterke aanvallende spelmakers om hem heen heeft. Tegenstanders kunnen het zich niet veroorloven om alleen op hem te focussen.


Wat verder opviel, was dat Andy Reid zijn minder prominente targets vaker gebruikte. Tyreek Hill en Mecole Hardman waren dikwijls de bliksemafleiders voor Sammy Watkins en Demarcus Robinson. Niet lekker voor Fantasy spelers, maar uiterst effectief voor de KC offense. Watkins eindigde het duel sterk met 82 yards en één touchdown uit zeven receptions (negen targets).

Texans komen offensief tekort

Niet alleen de Chiefs wisten aanvallend potten te breken. Ook de Texans lieten bij vlagen hun kwaliteit zien. Wide receiver Will Fuller speelde en belangrijke rol en ook David Johnson liet zich van zijn beste kant zien. Johnson wist zelfs te scoren. In zijn Texans debuut was hij goed voor 77 yards uit slechts 11 carries. Ondanks de goede optredens van Fuller en Johnson was het gemis van DeAndre Hopkins duidelijk voelbaar. Watson moest vaak de pocket ontvluchten en was op zichzelf aangewezen om er iets van te maken. Die tactiek zal niet voldoende zijn om de AFC South te winnen.


De wedstrijd zelf was een genot om te zien; voornamelijk de aanvallende creativiteit in de Chiefs offense. Echter, het feit dat we weer gewoon NFL kunnen kijken, is een nog groter genot. Maandenlang bestond er onzekerheid over de start, maar de afgelopen nacht maakte aan alle twijfel een eind. Overigens werd ook aandacht besteed aan het andere maatschappelijke item naast COVID-19: de strijd tegen sociale ongelijkheid en racisme. De teams kozen ervoor om voor het begin van het duel een moment van stilte in acht te nemen voor de “ongoing battle against social inequality”. Een prachtig symbool dat helaas op boe-geroep van fans kon rekenen. Het laat zien dat er nog een lange weg te gaan is.


Lees hier de verwachtingen van de NFL redactie voor week 1, onder andere over dit duel.

Coverfoto: Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen