NHL play-offs: Kucherov helpt Lightning voorbij Islanders

De halve finales zijn in volle gang en afgelopen nacht werkten de Tampa Bay Lightning en New York Islanders hun tweede wedstrijd al af. In Florida trokken de bezoekende Islanders in Game 1 aan het langste eind. Of de titelverdediger in staat is het evenwicht terug te brengen in deze best-of-7 lees je hieronder.

De reactie van Jon Cooper liet aan duidelijkheid niets te wensen over na Game 1. Hij vond dat zijn ploeg niet was komen opdagen. De coach zag zijn ploeg fouten maken die niet horen bij een team als de Lightning. Juist tegen deze geslepen Islanders wordt dat keihard afgestraft. Barry Trotz vindt het prima dat zijn team de lakens niet uitdeelt op het ijs. Als ze fysiek maar van zich afbijten en na afloop één goal meer hebben gescoord dan de tegenstander.

Trotz kan daarbij sinds kort ook rekenen op Mathew Barzal. De ster van de Islanders kwam, wat goals betreft althans, wat moeizaam op gang, maar scoorde in vier van de laatste vijf wedstrijden. Tampa Bay zal hem dus logischerwijs in de gaten houden. Zij hebben sinds afgelopen zondag de topschutter van het postseason in de gelederen. Op de valreep beroofde Brayden Point goalie Semyon Varlamov van een shutout en scoorde hij zijn negende van de play-offs. Daarmee laat Point Nathan MacKinnon en Brad Marchand achter zich.

DE HEADLINES

De man die het laatste woord had in Game 1 opende de score in Game 2. Brayden Point gaf de Tampa Bay Lightning die zo gewenste voorsprong, maar de prachtige assist van Nikita Kucherov was minstens zo belangrijk. Even daarvoor wisten de Lightning niet te profiteren van een powerplay. Dit lukte de Islanders wel. Een penalty voor Point gaf New York een numeriek overwicht en Brock Nelson wist daar wel raad mee: 1-1. Door de actie van Point moest Varlamov vervangen worden door Ilya Sorokin.

De backup kreeg de tijd om in de wedstrijd te groeien. Zijn ploeg hield gelijke tred met de sterker geachte Lightning en gaven nauwelijks grote kansen weg. Met nog ruim vijf minuten op de klok in de tweede periode gebeurde het toch. Ondrej Palat had de hoek voor het uitkiezen en liet Sorokin kansloos. Het leek alsof de Isles meer energie van deze tegentreffer kregen. Zij vonden hun weg naar de goal van Vasilevskiy.

Varlamov keerde terug in de derde periode, maar al vrij snel mocht hij de puck uit het netje halen. De Islanders waren slordig in de eigen zone en vanaf de blauwe lijn strafte Jan Rutta dit meedogenloos af. Het was pas de eerste goal die gescoord werd door een verdediger van Tampa Bay. Het verhaal van het schaap en de dam kennen ze ook in Florida, want zeven minuten na de goal van Rutta was het Victor Hedman die er 4-1 van maakte. Barzal deed nog iets terug voor de Islanders, maar zijn 4-2 was alleen leuk voor de statistieken.

DE HIGHLIGHTS

UP NEXT

Tussenstand in de serie: teams op gelijke hoogte 1-1

Vrijdag (02.00 uur Nederlandse tijd) keren de Islanders terug in het eigen Nassau Coliseum. De ploeg zal de discipline dan wat moeten aanhalen, want in Game 2 had de PK het wel heel erg druk. De Lightning profiteerden slechts één keer, maar het is vragen om moeilijkheden als je de gang naar de sin bin blijft maken tegen deze sterke powerplay. Barry Trotz zal ook een antwoord moeten vinden op het spel van Nikita Kucherov. De Rus miste het gehele reguliere seizoen, maar maakt dit ruimschoots goed in de play-offs. Ook in Game 2 was hij weer goed voor drie assists.

Cover photo: Chris O’Meara/AP Photo

Hans Mulder
Hans Mulder
Dankzij de Braves en de Twins gegrepen door MLB. Wat later door een simpele videogame besmet met 't ijshockeyvirus en blij dat ik hier beide liefdes mag beschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen