NHL 4-on-4: Wie is de nieuwe Ovechkin?

kane
Evander Kane keerde afgelopen week terug in Winnipeg. Bij het bezoek van de Sabres aan MTS Center waren veel supporters in trainingpak gekomen als referentie naar het trainingpakincident van Kane met Byfuglien. Wat vinden jullie van dergelijke publieksacties?
Rowdy
Fantastisch, geweldig en verdiend! Als diehard Jets-fan, ben ik trots op de fans die dit hebben opgezet. Kane heeft vele sneren uitgedeeld naar de ploeg en naar de stad, dus dan vind ik het niet meer dan gepast om hem dan ook de volle laag te geven. Of hij daadwerkelijk zo zal hebben opgevat betwijfel ik, omdat hij gek is op aandacht.
Ardin
Op zich wel geinig, hoewel dit een typisch voorbeeld is van oude koeien uit de sloot halen (of in dit geval: trainingspakken uit de kledingkast). Hockey fans zijn nou eenmaal zeer gepassioneerd en dat betekent dat wanneer één van hun spelers uit de gratie is gevallen om wat voor reden dan ook, die speler dat in principe voor de rest van zijn carrière zal moeten ondervinden. Zelfs na verhuizing naar een ander team. Enerzijds vind ik het een beetje onnodig om als Jets fan Kane nog even na te trappen. Ik bedoel, hij heeft ook geen moord gepleegd of iets dergelijks. Anderzijds kan ik de humor er wel van inzien. Mocht Dustin Byfuglien de club nog verlaten omdat Winnipeg niet aan zijn contracteisen wil voldoen, zou het mij niet verbazen als diezelfde fans verkleed gaan als dikzakken in een Oom Dagobert-kostuum.
Ed
Terecht. Mooi dat het zo opgepakt wordt en fijn ook dat supporters op deze manier een statement kunnen maken. Moet je het nest maar niet bevuilen waar je vandaan komt. Ik herken dat soort dingen wel vanuit het voetbal; ludieke acties, ook waar een boodschap in zit, moet je toejuichen. Onze redactie denkt erover om op termijn allemaal een Oilers shirt aan te trekken, voor collega Bas. In your face ligt mij wel.
Bas
Ik vind fans in het Noord-Amerikaanse ijshockey vaak wat kleurloos. De liederen en aanmoedigingen gaan vaak niet verder dan “Let’s go (Teamnaam)” of “Go (Teamnaam) Go”. Rond play-offs of bij grote rivaliteiten wil nog wel eens wat leven op de tribunes ontstaan, maar over het algemeen is het erg tam. Maar in Winnipeg snappen ze het wel. Het zijn één van de meeste passionele fans in de NHL en dus ook één van de meest inventieve. De peuter die in trainingspak met een stappel geld aan zijn oor bij de wedstrijd was is daar een geweldig voorbeeld van. Duimen omhoog voor Winnipeg!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen