Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 10

Voor het eerst blijft de top 3 van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool ongewijzigd. Berkelaar, Groenendaal en Vrijsen voorspelden allen zes van de 14 duels correct. Dat lijkt weinig, maar door de vele upsets voorspelden de meeste deelnemers slechts zeven of zes duels goed. De weekwinnaar was Arjan Kruithof. Hij was de enige die negen duels goed voorspelde. Er waren er slechts drie die er acht goed hadden. Tot slot nog een eervolle vermelding voor Jeroen Polman. Hij was de enige die de MNF-totaalscore van 41 voorspelde.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 10
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 na week 10

Dat het grootste aantal deelnemers slechts zes of zeven van de 14 duels goed voorspelden, zegt veel over week 10. Eigenlijk zegt het veel over dit seizoen, want bijna iedere week gaat het in deze analyse over de vele verrassingen. In week 10 begon het al met de TNF-overwinning van de Dolphins op de Ravens. Miami loste eindelijk haar belofte in van serieuze play-offkandiaat en gaf Baltimore geen kans. In het weekend deden ook het Football Team tegen de Buccaneers, de Panthers tegen de Cardinals en de Vikings tegen de Chargers een verrassende duit in het zakje. Monday Night Football kon natuurlijk niet achterblijven en daarom versloegen de geplaagde 49ers de Super Bowl hopefuls Los Angeles Rams. Naast het onverwachte gelijkspel tussen de Lions en Steelers zorgden die verrassingen voor lage scores in week 10. Door te vertrouwen op de 49ers, Patriots, Vikings en Eagles werd Kruithof — ondanks dat hij ook winst van de Seahawks verwachtte — de weekwinnaar.

MAHOMES VS. PRESCOTT IN WEEK 11

Net als in alle andere weken staan er in week 11 een paar wedstrijden op het programma die nogal eenzijdig lijken. Neem bijvoorbeeld New England vs. Atlanta, Baltimore vs. Chicago, Tennessee vs. Houston, San Francisco vs. Jacksonville en Tampa Bay vs. New York (Giants). Als de afgelopen weken ons echter iets hebben geleerd, is het dat minimaal één van deze wedstrijden een verrassende uitkomst zal hebben. Welke dat wordt, zal de tijd ons leren. Overigens staan er ook een paar echte krakers op het programma. De opgeleefde Chiefs onder leiding van Patrick Mahomes nemen het op tegen de Cowboys van Dak Prescott. Verder wordt het ook spannend bij de Bengals vs. de Raiders en de Saints vs. de Eagles. De divisieontmoeting tussen Arizona en Seattle is normaal gesproken het duel van de week, maar met Kyler Murray en Russell Wilson nog half in de lappenmand kan dit wel eens gaan tegenvallen.

Heel veel succes in de elfde week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!

Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 10
Wicked Wood SportAmerika Football Pool top 10 van week 10

Lees hier alle artikelen over de Football Pool!

Coverfoto: Jim Davis/Boston Globe

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen