Wicked Wood SportAmerika Football Pool 2021/2022: Week 1

De eerste week van de NFL was direct een week vol met upsets. Slechts 33 deelnemers aan de Wicked Wood SportAmerika Football Pool zetten een positief record neer. Andre van Dijk was de weekwinnaar en gaat daarom aan de leiding. Hij wist maar liefst twaalf wedstrijden goed te voorspellen waaronder upsets door Cincinnati, Houston en Las Vegas. Geen enkele deelnemer voorspelde de totaalscore (60) van het knotsgekke MNF-duel.

Wicked Wood SportAmerika Football Pool: Top 10 na week 1
Football Pool: Top 10 na week 1

Zoals gebruikelijk in onze Football Pool zit na de eerste week alles nog dichtbij elkaar. De gewaagde keuzes door de top 11 zorgden er echter voor dat zij 10, 11 of zelfs 12 wedstrijden juist voorspelden. André van Dijk is de koploper en Maarten Vrijsen en Wessel Kiltz delen de tweede plek. Daarachter wisten acht deelnemers 10 duels goed te voorspellen. Doorgaans is in week 2 het stof van de onberekenbare openingsronde ietwat neergedaald, waardoor het aantal upsets vermindert. Teams als Arizona, Cincinnati, Las Vegas en New Orleans zullen bijvoorbeeld beter op waarde worden geschat.

Desondanks zijn er vast weer wat upsets, want “on any given Sunday”. Neem bijvoorbeeld de ontmoeting tussen de Eagles en 49ers waarin San Francisco de grote favoriet is. Of de Chiefs die op bezoek gaan bij de Ravens die een gevoelige nederlaag leden tegen de Raiders. Een wederopstanding van de Titans tegen de Seahawks is ook niet geheel uitgesloten. Tenslotte zijn er altijd enkele duels die zich lastig laten voorspellen. Bij de ontmoetingen tussen de Bengals en de Bears, de Cowboys en de Chargers en in mindere mate de Bills en de Dolphins kan het beide kanten op.

Heel veel succes in de tweede week van de Wicked Wood SportAmerika Football Pool!

Wicked Wood SportAmerika Football Pool: Top 10 van week 1
Football Pool: Top 10 van week 1

Lees hier alle artikelen over Football Pool!

Coverfoto: James Gilbert/Getty Images

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen