TNF: Eagles verrassen Packers in Green Bay


Een schitterend affiche voor Thursday Night Football. De Philadelphia Eagles op bezoek in Lambeau Field tegen de Green Bay Packers. Een clash tussen twee top teams in de NFC. En eentje waar met name voor de Eagles veel op het spel stond. De door blessures geplaagde ploeg verloor onverwacht thuis van de Lions en kan zich weinig fouten meer veroorloven. De Packers defense is dit seizoen een revelatie. En dat is hard nodig gezien de wisselvalligheid aanvallend. Donderdagavond ontvouwde zich een regelrechte kraker. Carson Wentz en Aaron Rodgers waren scherp. Beide teams hielden elkaar in balans. Het waren de Packers die uiteindelijk aan de rand van de endzone de zege uit handen zouden geven.

DAVANTE ADAMS

Het waren de Packers die sterk aan de wedstrijd begonnen. De passing game van Aaron Rodgers was on point. Veelvuldig was Davante Adams het target. Middels een vroege touchdown en een raak geschoten field goal namen de Packers meteen een comfortabele 10-0 voorsprong. Adams zou de wedstrijd eindigen met 180 receiving yards uit 10 catches. Dat had nog meer kunnen zijn maar de wide receiver verliet de wedstrijd in het vierde kwart met een teenblessure.

EAGLES KOMEN LOS

De Eagles hadden met Dallas Goedert en Alshon Jeffery twee belangrijke spelers terug. Het duurde even voordat ze op stoom waren gekomen maar het was Jeffery die de eerste touchdown voor de Philadelphia Eagles zou vangen. Even later houdt Wentz de volgende drive knap gaande door zich uit een tackle te manoeuvreren. Een drive die weer in een touchdown eindigt, nu met tight end Goedert als eindstation. Na een fumble van Rodgers staan de Eagles al snel weer in de redzone om de derde touchdown van het kwart te scoren. Rodgers maakt zijn fout daarna goed. Met nog slechts een minuut op de klok haalt hij toch nog een touchdown binnen. Twee strepen naar Geronimo Allison zijn voldoende om de achterstand terug te brengen tot 21-20, tevens de ruststand.

RUNNING GAME

Het waren weer de mannen uit Philadelphia die het initiatief namen in de tweede helft. Waar Aaron Rodgers het vooral door de lucht zocht (422 yards!), zocht Carson Wentz succesvol de running game op. Jordan Howard en Miles Sanders waren een plaag voor de doorgaans zo sterke Packers defense. Samen behaalden ze 159 yards en 2 touchdowns. De Packers hadden defensief geen antwoord op de running game. Aanvallend ontbrak de running game juist volledig bij de Packers en dat zou ze later lelijk opbreken. Eigenlijk was Rodgers zelf de enige met succesvolle runs. Het laatste kwart beloofde een spannend slot. Door touchdowns aan beide kanten gingen de teams het laatste kwart in met een 27-27 stand.

PACKERS BLIJVEN STEKEN

Het laatste kwart begon meteen met een score voor de Eagles. Howard was niet te stoppen over de grond en bracht Philadelphia op een belangrijke voorsprong. Rodgers stond niet veel later alweer op de deur te rammelen bij de Phillies’ endzone. Slechts 1 yard had hij nodig om de stand gelijk te trekken. Juist toen ging het mis. Vier pogingen, allen passes, om de touchdown binnen te halen mislukten. Een dramatisch moment voor de Packers. Toch krijgen ze nog een kans. De defense staat op en weet de Philadelphia Eagles tegen te houden. Rodgers zou Rodgers niet zijn als hij deze kans niet met beide handen aan zou grijpen. Binnen no time is hij aan de andere kant van het veld met de bal op drie yards van de endzone. En dan gaat het weer mis. Nigel Bradham van de Eagles vangt de bal in de endzone en de laatste kans voor de Packers is verkeken. Eagles winnen 34-27.

BELANGRIJKE WINST EAGLES

Het was voor het eerst dat Rodgers een thuiswedstrijd verloor door een voorsprong van 10 punten uit handen te geven. Het geeft glans aan de overwinning van de Philadelphia Eagles die knap terug komen na de dramatische nederlaag thuis tegen de Lions. Philadelphia blijft op deze manier enigszins in de buurt van de Cowboys in de NFC East. Het team toont veerkracht en is nog kansrijk dit seizoen, zeker als meer spelers terug keren. De Packers bevinden zich momenteel in een divisie waar veel gewonnen wordt. Alle NFC North teams hebben momenteel meer wedstrijden gewonnen dan verloren. Een thuisnederlaag kan Green Bay dus niet goed gebruiken. Aan de andere kant, de start voor de Packers dit seizoen is nog steeds uitstekend en er zit voldoende potentie in dit team. In de komende weken zullen ze een oplossing moeten vinden voor de running game, zowel verdedigend als aanvallend.

Coverfoto: Benny Sieu/USA TODAY Sports

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

1 REACTIE

  1. Wat een nare helmet to helmet tackles in deze wedstrijd. Ik werd er serieus een beetje onpasselijk van. Daar mag de NFL wel eens een oplossing voor gaan vinden. Maar dat roepen ze al jaren. Veel verder dan het concussion protocol lijken ze niet te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen