TNF: Dolphins winnen verrassend van Ravens

Alsof het nog niet genoeg verrassingen regende in de NFL hebben nu ook de Dolphins hun stuntzege beet. In het eigen Hard Rock Stadium in Miami legden de Dolphins de Baltimore Ravens over de knie. Vooral de defensie van de Dolphins presteerde ijzersterk en neutraliseerde zo goed als alles wat Baltimore probeerde. Zelfs een quarterback-wissel in het midden van de game kon de Dolphins niet deren op donderdagavond.

Het was opnieuw Jacoby Brissett die aan de game mocht beginnen als startende quarterback bij Miami. Tua Tagovailoa had nog steeds last van een gebroken vinger in zijn linkerhand — zijn werphand — maar zat wel alweer op de bank. Brissett deed het niet onaardig, maar kon op geen enkel moment het verschil maken voor zijn team. Plots bleef Brissett echter op de grond zitten na een sack vroeg in het derde kwart. Hij greep meteen naar z’n knie en coach Brian Flores wist hoe laat het was. Het was tijd om Tua te brengen.

TUA VALT GOED IN

De first overall pick van 2020 leek kennelijk geen last te hebben van zijn gebroken vinger. Hij wierp de Ravens dan wel niet aan flarden, maar hij deed meer dan genoeg om zijn team op voorsprong te houden. Tua eindigde zijn halve wedstrijd met 158 passing yards en een rushing touchdown op de doellijn. Hij wierp ook nog een tweede touchdown, naar zijn guard Robert Hunt, die op fantastische wijze de bal nog in de eindzone duwde. Helaas voor Hunt en de Dolphins werd hij teruggefloten omdat hij niet eligible was als receiver.

Tua’s tegenstander aan de overkant, Lamar Jackson, had intussen een bijzonder moeilijke avond. Hij voltooide net geen 50% van zijn passes en wierp √©√©n touchdown, maar ook √©√©n interceptie. Ook over de grond lukte het amper voor Lamar. Hij deed in het verleden al vele malen beter dan 39 yards uit 9 pogingen.

DEFENSIEVE MUUR VAN MIAMI

Die off-day van Lamar had wellicht alles te maken met de manier waarop Miami verdedigde. Het viel er absoluut niet aan te zien dat Miami dit seizoen tot de slechtste defensies van de NFL behoort. Brian Flores leek eindelijk zijn succesrecept van afgelopen seizoen teruggevonden te hebben. Lamar werd constant onder druk gezet met blitzes en werd ook vier keer gesackt. Daarnaast forceerden de Dolphins ook nog eens twee fumbles, waarvan één de game in een beslissende plooi legde. Xavien Howard ontfutselde in het vierde kwart de bal van receiver Sammy Watkins en liep er 49 yards mee terug om een touchdown te scoren.

De definitieve klap was toegediend en de Ravens konden deze keer — ondanks een touchdown van Lamar naar Mark Andrews — geen spectaculaire comeback in elkaar knutselen. De Dolphins waren voor een keer opnieuw in een turnover-machine veranderd en maakten de wedstrijd af met een interceptie in de eindzone. Justin Coleman was de gelukkige ontvanger van het souvenir.

Voor de Dolphins betekent deze zege vooral een boost voor het moraal na een dramatische seizoensstart. Ze hebben nu twee keer op rij gewonnen en kunnen misschien wel een rol van scherprechter op zich nemen in de AFC East. De Ravens moeten dankzij deze nederlaag vooral achterom kijken. De Pittsburgh Steelers kunnen mits een zege namelijk de eerste plaats in de AFC North overnemen komend weekend.


Benieuwd naar onze voorspellingen voor de overige wedstrijden van Week 10? Lees ze hier!

Coverfoto: Lynne Sladky/Associated Press

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen