TNF: Browns winnen van Steelers, verliezen zichzelf

Steelers - Browns | Myles Garrett, Mason RudolphNadat de Seahawks en 49ers de sport maandagavond een enorme dienst bewezen, zagen we donderdagavond de schaduwkant van de NFL. Uiteraard was Myles Garrett de meest besproken speler nadat hij Mason Rudolph aanviel met diens helm. Maar behalve dat waren er lelijke helmet to helmet hits van de Browns en werden de meeste yards gepakt door pass intereference calls. Deze wedstrijd verdiende bepaald geen schoonheidsprijs. De winst voor de Browns was eigenlijk bijzaak.

EINDELIJK OBJ

Voor de Browns was dit een belangrijke wedstrijd. Hun aankomende programma is niet al te moeilijk en dus zouden ze een mooie reeks kunnen neerzetten door de Steelers te verslaan. Baker Mayfield begon heel scherp en leek critici de mond te willen snoeren. Met name bij de samenwerking met Odell Beckham Jr werden vraagtekens gezet. Laatstgenoemde werd gevonden door Mayfield tijdens de eerste drive. OBJ kwam na review slechts een yard tekort voor een touchdown. Mayfield zelf wist de kers op de taart te zetten door de touchdown binnen te lopen. Mason Rudolph zette daar in de beginfase weinig tegenover en had pass interference calls tegen de Browns nodig om yards te behalen.

PENALTY FLAGS

Mayfield was op stoom gekomen en bracht zijn team meteen weer in de redzone. Daar leek hij afgestopt te worden, maar een overduidelijke pass interference call in de endzone gaf de Browns een nieuwe kans op een yard van de endzone. Een makkelijke catch van Jarvis Landry volgde en zo was de stand al snel 14-0 voor Cleveland. Daarna werd de wedstrijd grimmiger. Zowel Rudolph als Juju Smith-Schuster werden het slachtoffer van een helmet to helmet hit tijdens dezelfde play. Rudolph kon verder, maar Juju verliet het veld, vermoedelijk met een hersenschudding. De rest van de eerste helft was uitermate slordig en beide ploegen kwamen niet meer tot scoren.


SCHANDALIGE ACTIE RANDALL
Het matige niveau duurde voort in het derde kwart. Beide teams kregen amper iets voor elkaar en vooral Rudolph grossierde in interceptions. Nadat een diepe pass van Rudolph wederom gemist werd door Diontae Johnson, werd de Steelers wide receiver keihard geraakt door Damarious Randall. Een zeer gemene helmet to helmet hit. Zo erg dat het bloed uit de oren van Johnson stroomde. Randall werd terecht van het veld gestuurd. Johnson was daarmee de tweede speler die de Steelers kwijt raakten met een hersenschudding door gemene tackles van de Browns.

RUDOLPH BEZWIJKT

Even kwamen de Steelers weer in de wedstrijd. Uiteraard was er weer een pass interference penalty nodig om de bezoekers op de rand van de endzone te krijgen. Ook deze penalty tegen Greedy Williams was terecht. De discipline bij de Browns was ver te zoeken donderdagavond. Jaylen Samuels liep de touchdown binnen en bracht de stand op 14-7. De Steelers defense gaf de ploeg keer op keer kans om helemaal terug te komen. Rudolph bezweek echter onder de druk en wist zelfs korte third-downs niet te verzilveren. In de laatste minuten nam hij te veel risico en werd zijn pass gevangen door Joe Schobert van de Browns. Mayfield vond Stephen Carlson, die zijn eerste catch van het jaar noteerde, in de endzone. De beslissing in de wedstrijd: 21-7 Browns.

MYLES GARRETT

Na de wedstrijd ging het natuurlijk alleen maar over de actie van Myles Garrett op Mason Rudolph. Tijdens de laatste play van de wedstrijd ging Garrett voor een late hit op de QB. In principe al totaal onnodig omdat de wedstrijd al lang gespeeld was. Een grondgevecht tussen beide spelers volgde waarbij Rudolph ook zeker niet vrijuit ging. Wat Garrett daarna deed had niemand zien aankomen. Hij rukte eerst de helm af van de Steelers QB en sloeg hem vervolgens met diezelfde helm op zijn hoofd. Een regelrechte aanslag. Maurkice Pouncey van de Steelers, die het zag gebeuren, gaf Garrett vervolgens een paar flinke klappen. Larry Ogunjobi vond het nodig om Rudolph nog een keer van achter omver te duwen. Een bizar slot van een lelijke wedstrijd. Garrett is voor onbepaalde tijd geschorst waarvan de rest van dit hele seizoen onvoorwaardelijk. Pouncey mist drie wedstrijden, Ogunjobi één. Bij de Browns zullen ze een oplossing moeten vinden voor het totale gebrek aan discipline binnen de ploeg.

Coverfoto: Icon Sportswire via Getty Images

Ton de Vries
Ton de Vries
NFL fanaat mede door een periode van 5 jaar in Amerika. Charlotte (NC) voelt als mijn tweede thuis en de Carolina Panthers zijn uiteraard mijn favoriete team.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen