Texans verslaan Titans, Bucs winnen weer

Buccaneers vs. Lions - Jameis Winston
De AFC South lijkt in het voordeel van de Houston Texans beslist te worden. In een onderling duel met de Titans trokken zij aan het langste eind. In Detroit ging Jameis Winston, de wispelturige quarterback van Tampa Bay, weer vrolijk tekeer en bracht de Bucs de overwinning. Monday Night Football vormde de verdiende spotlight voor Saints quarterback Drew Brees. Hij onttroonde Peyton Manning als quarterback met de meeste career touchdowns. Verder wonnen de Giants van de Dolphins en versloegen de Patriots de Bengals na een moeizame eerste helft.
Houston Texans @ Tennessee Titans | 24 – 21: de wisselvallige Texans wonnen in Nashville van de Titans. Voor Tennessee was het een déjà vu van het duel tegen de Colts in week 17 van vorig jaar. Ook toen kwamen ze net tekort om te bewijzen dat het team legit is. Door de overwinning heeft Houston een 9-5 record tegenover 8-6 voor de Titans. Met nog twee duels te gaan, waaronder de tweede onderlinge ontmoeting, hebben de Texans één wedstrijd voordeel ten opzichte van de Titans. Om aanspraak te houden op de titel in de AFC South moet Tennessee met een betere offense ten tonele verschijnen. Quarterback Ryan Tannehill had problemen die hem bij de Dolphins ook parten speelden en running back Derrick Henry kwam voor het eerst sinds begin november niet verder dan 100 yards.


Tampa Bay Buccaneers @ Detroit Lions | 38 – 17: voor beide teams gold dat de play-offs al buiten zicht waren. Zowel de Bucs als de Lions kijken al vooruit naar welke stappen ze in het off-season moeten zetten. In dit duel zagen we aan beide kanten van de bal de bekende problemen. De Lions kampten met blessures en een breed scala aan fouten en onvolkomenheden. De Buccaneers hadden quarterback rollercoaster Jameis Winston under center. Wederom begon hij met een interceptie, maar in de daaropvolgende drive gooide hij een touchdown. Uiteindelijk gooide hij voor meer dan 400 yards en haalde daarmee vier touchdowns, waarvan drie naar Breshad Perriman. Tampa Bay kende zo weinig problemen met de Lions. Smetje op de zege was de blessure voor wide receiver Chris Godwin.


Miami Dolphins @ New York Giants | 20-36: in wat waarschijnlijk zijn laatste thuiswedstrijd voor de Giants was, wist Eli Manning zijn carrière-score weer naar 0.500 te brengen (117 keer winst, 117 keer verlies). Het was het beste duel van de Giants dit seizoen. De offense kwam langzaam op gang, maar dankzij een safety door sterk defensief spel kon de offense een drive later wel voor een touchdown zorgen. Met nog 1:50 minuten te gaan, kreeg Manning een publiekswissel. Hij eindigde zijn laatste duel in Metlife Stadium met 20 voltooide passes uit 28, twee touchdowns en drie intercepties.


New England Patriots @ Cincinnati Bengals | 34-13: in de eerste helft was het een nek-aan-nek race, maar in de tweede helft stelde de Patriots defense de play-offs veilig. Andy Dalton kreeg vier maal een interceptie om de oren, waarvan drie in het derde kwart. Cornerback Stephon Gilmore was goed voor twee van de intercepties en wist er één om te zetten in een touchdown. De offense blijft een zorgenkindje voor de Patriots. Quarterback Tom Brady laat dit seizoen een dalende vorm zien en de beste receiver was Gilmore. Zaterdagavond krijgen ze de Bills op bezoek.


Indianapolis Colts @ New Orleans Saints | 7-34: de Saints versloegen de Colts zonder enige moeite, maar dat was niet de voornaamste uitkomst van dit duel. Quarterback Drew Brees passeerde Peyton Manning en bezit nu het record van meeste touchdowns (541, Manning 539) in een carrière. Hij brak ook nog het record van hoogste completion percentage. Van zijn 30 passes kwamen er 29 aan. Een percentage van 96.7% terwijl het bestaande record op naam van Philip Rivers stond (96.6%). Niet alleen de aanvallende dominantie zal de Saints tevreden gestemd hebben. Ook de defense was na 48 toegestane punten tegen de 49ers weer aanwezig. De Colts kwamen niet verder dan zeven punten.

Coverfoto: Paul Sancya / AP Photo

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen