Bills winnen in prime time; Vikings profiteren van fouten Chargers


STERKE DEFENSIE LEVERT BILLS DE WINST OP IN PITTSBURGH

Buffalo Bills @ Pittsburgh Steelers | 17 – 10


De Buffalo Bills blijven meedoen om de winst in de AFC East. Na een sterke defensieve prestatie werden nu ook de Pittsburgh Steelers over de knie gelegd. De Steelers, die weliswaar niet kunnen bogen op een uitstekende offense, werden tot slechts tien punten gehouden. Buffalo is daarmee ook meteen verzekerd van een ticket voor de play-offs. Volgende week wacht er een cruciaal duel met de New England Patriots om de kroon in de AFC East.

DEFENSIEF SCHAAKSPEL IN DE EERSTE HELFT

Al meteen in de eerste drive liet de Buffalo-defensie zien dat ze op de afspraak was. Duck Hodges gooide een interceptie. Het zou niet zijn laatste van de avond worden, integendeel. De Bills profiteerden door de bal richting de eindzone te brengen, alwaar quarterback Josh Allen zelf de bal binnen liep voor de touchdown.
Maar ook de Pittsburgh-defensie, die de afgelopen weken zo sterk stond te spelen, was op de afspraak. Josh Allen werd op zijn beurt onderschept na een aangetikte pass door Steven Nelson.

BUFFALO NEEMT AFSTAND

Beide defensies hielden elkaar prima in evenwicht en er werd weinig gescoord. De eerste touchdown viel pas in de tweede helft, toen running back James Connor een bal van Hodges ving en er de doellijn mee overschreed. De turnovers gingen nu over en weer. Devin Singletary verloor eerst nog de bal aan de Steelers verdedigers, maar gelukkig voor hem konden de Steelers er geen punten uithalen. Aan het einde van het derde kwart was het weer de Buffalo-defensie die zich liet opmerken, door opnieuw Hogdes te onderscheppen.
Josh Allen wist op dat moment dat er in het vierde kwart risico’s moesten genomen worden om te winnen. Hij deed dat ook en met succes. Eerst werd John Brown gevonden met een pass van 40 yards. Vervolgens gooide hij een pass van 15 yards naar Tyler Kroft in de eindzone voor de touchdown. Voordeel Buffalo!


Allens collega aan de overkant moest ook risico’s nemen, maar haalde er niet hetzelfde rendement uit. In de redzone gooide the Duck een interceptie. Toch kregen de Steelers helemaal op’t eind nog een kans om op en over Buffalo te gaan. Maar opnieuw werd Hogdes geïntercepteerd in de eindzone! De Bills defensie was vandaag de sterkste en deed de boeken toe voor Devin Hodges en de Pittsburgh Steelers.


VIKINGS PROFITEREN VAN ENORME FOUTENLAST CHARGERS

Minnesota Vikings @ Los Angeles Chargers | 39 – 10


De Minnesota Vikings gingen op bezoek bij de LA Chargers, maar dat was er nauwelijks aan te merken. Minstens de helft van het stadion zat namelijk gevuld met Vikings fans. Het leek de thuisploeg alvast van slag te brengen, want ze stapelden de fouten op en moesten de zege aan de bezoekers laten. De Vikings kunnen zo nog steeds aanspraak maken op de zege in de NFC North, mits ze een overwinning boeken op de Green Bay Packers.

ÉÉN DEGELIJK KWART VAN DE CHARGERS

Al meteen bij de opening drive schoten de Vikings raak. Kirk Cousins ging 6/6 tijdens de drive en vond uiteindelijk Irv Smith in de eindzone voor de touchdown. Ook de opening drive van de Chargers was echter indrukwekkend, met enkele belangrijke vangsten van Mike Williams. Maar in tegenstelling tot de Vikings konden de Chargers niet in de eindzone geraken. Michael Badgley schoot de field goal en schoot raak.
Het eerste foutje van de Chargers kwam er al bij het eind van het eerste kwart. Melvin Gordon verloor de bal in de buurt van de 11-yardlijn en de Vikings veroverden de bal. De Vikings konden er echter slechts minimaal van profiteren met een field goal. De Bolts herstelden zich en knutselden een uitstekende drive in mekaar. Philip Rivers wierp een bal hoog in de eindzone en opnieuw was het Mike Williams die de ladder opklom en de bal binnen hengelde.

FOUT NA FOUT NA FOUT

Vanaf het tweede kwart ging het echter grondig mis voor de Chargers. Philip Rivers zou nog drie intercepties gooien en ook de bal verliezen. Vlak voor de rust werd Rivers de bal ontnomen en kon Ifeadi Odenigbo de bal oppikken. Hij ging ermee aan de haal en liep de eindzone binnen voor de defensieve touchdown.


Vanaf dit moment zouden de Vikings niet meer omkijken en de voorsprong alleen nog maar uitbreiden. Ook running back Melvin Gordon ging nog in de fout voor de Chargers en verspeelde de bal. De Vikings namen alle cadeautjes met de grijns in ontvangst. Back-up running back Mike Boone liep nog twee touchdowns binnen. Als klap op de vuurpijl –en erg illustratief voor de wedstrijd- sloot Philip Rivers zijn avond af met twee opeenvolgende intercepties. Een dramatische game om heel snel te vergeten in Los Angeles.


OVERIGE DUELS


Jacksonville Jaguars @ Oakland Raiders | 20 – 16: in de allerlaatste wedstrijd van de Raiders in het legendarische Oakland Coliseum, is het team van coach Jon Gruden er niet in geslaagd op positieve wijze afscheid te nemen van de hondstrouwe fans. Tegen de Jacksonville Jaguars werd er verrassend verloren. Gardner Minshew gooide twee touchdowns en vergalde het feestje van de Raiders compleet.
Cleveland Browns @ Arizona Cardinals | 24 – 38: de Arizona Cardinals hebben opnieuw aangeknoopt met de zege. Het werd de dag van running back Kenyan Drake in de woestijn. Drake rende voor 137 yards en scoorde maar liefst vier touchdowns.
Atlanta Falcons @ San Francisco 49ers | 29 – 20: de 49ers hebben een verrassend blauwtje gelopen in eigen huis tegen de Atlanta Falcons. De Falcons, die in principe niets meer te winnen of te verliezen hebben, wilden laten zien dat ze niet zomaar het lachertje van de NFC zijn. Matt Ryan zag er opnieuw uit als Matt Ryan en gooide twee touchdowns. Zijn favoriete target, Julio Jones had een grote avond en ving beide touchdowns, alsook 134 passings yards in totaal. Met het verlies tuimelen de 49ers naar een Wild Card-plek in de play-offs.
LA Rams @ Dallas Cowboys | 21 – 44: de Dallas Cowboys weten weer wat winnen is. In het eigen Jerryworld namen ze de scalp van de LA Rams. Eindelijk waren de sterspelers van de Cowboys nog eens op de afspraak. Dak Prescott wierp twee touchdowns en Ezekiel Elliott liep er nog eens twee over de doellijn. Als de Cowboys volgende week winnen van de Eagles, dan zijn de play-offs verzekerd voor Jason Garrett en co.
Lees hier ook de samenvattingen van de overige actie op zondag!

Coverfoto: AP Photo/Don Wright

Toon Aerts
Toon Aerts
Houdt de Belgische NFL-eer hoog.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen