Ster-receiver Antonio Brown naar de Raiders

Eerder deze week leek het er nog op dat Antonio Brown naar het hoge noorden van New York zou vertrekken. Zojuist werd bekend dat hij zal tekenen bij de Las Vegas (nu nog Oakland) Raiders. Het geografische deel van de toekomstige teamnaam zal van grote invloed zijn geweest op AB’s beslissing. De beroemde en beruchte gokstad ligt namelijk in Nevada, dat bekend staat om het gunstige belastingklimaat.

GETTING PAID

De andere belangrijke factor is dat de zelfverklaarde ‘Mr. Big Chest’ bij de Raiders de bestbetaalde wide receiver zal worden (3 jaar, $50 miljoen, max. $54 miljoen, waarvan $30 miljoen gegarandeerd). Waar Buffalo dus niet zo ver wilde gaan, doen de Raiders het wel. Het team uit Oakland zal niettemin zeer gelukkig zijn met de compensatie die het ze kost richting de Steelers. Dat team ging namelijk akkoord met een derde en vijfde ronde draft pick. En dat voor misschien wel de meest getalenteerde wide receiver in de NFL.

SCHEME FIT

De komst van Antonio Brown is van groot belang voor de Raiders offense. Naast het feit dat Brown per definitie een kwaliteitsimpuls betekent, is hij ook een goede scheme-fit voor de Jon Gruden-offense. Zijn complexe spel vraagt om receivers die feilloos elke receiver-positie in kunnen nemen. Dat zou geen probleem moeten zijn voor AB. Over de periode 2013-2018 leidt hij namelijk de NFL in receptions, yards en receiving touchdowns (686/9145/67).
Het lijkt de eerste stap te zijn in een reeks belangrijke moves voor de Raiders. Met twee draft picks in de eerste ronde en één van de grootste cap spaces in de NFL (ook ná dit AB contract) kan Gruden flinke stappen zetten. Het aantrekken van Brown is daarom ook instrumenteel in het verkrijgen van degelijke versterkingen in free agency. Oakland is hierdoor een meer aantrekkelijke bestemming geworden. Plus, AB lijkt zelf ook erg blij te zijn met zijn nieuwe team.

Coverfoto: Baltimore Sun

Luuk Dokter
Luuk Dokter
Studeerde in Upstate New York, dus: "Go Bills!".

1 REACTIE

  1. Eerste belangrijke stap in Gruden’s total purge bij de Raiders. Als (nog maar net) Raiders fan, ben ik benieuwd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen