Steelers zakken verder weg tegen Bengals

De 11-2 Steelers gingen gisteravond op bezoek bij de 2-10-1 Bengals. Gezien de records een ogenschijnlijke walk in the park voor Pittsburgh. De mannen uit de staalstad verloren echter de laatste twee duels op rij en waren daardoor aangeschoten wild. Cincinnati, dat al enkele weken zonder quarterback Joe Burrow speelt, maakte daar dankbaar gebruik van. Ze namen snel een ruime voorsprong en keken vervolgens niet meer om: 27-17; feest in Cincinnati. De Steelers verloren naast het duel ook hun nummer twee seed in de AFC aan de Bills.

RYAN FINLEY EN GIOVANI BERNARD GOUD WAARD VOOR CINCY

Met de derde quarterback en tweede running back aan het roer van de offense wisten de Bengals maar liefst 27 punten te scoren tegen één van de beste defenses in de league. Voornamelijk het Pittsburgh van de eerste helft was niets anders dan beschamend voor een team met een 11-2 record. Cincinnati speelde haar beste duel sinds de blessure van Burrow en stond na twee touchdowns van Bernard en een field goal met 17-0 voor bij rust. Vervolgens leidde de eerste Steelers drive van de tweede helft tot een touchdown en een comeback leek daarmee in de maak. De Bengals rechtten echter de rug en kwam nooit meer in gevaar. Bij een 17-10 stand rende Finley een 23-yard touchdown binnen. Een betekenisvolle zege voor Cincinnati, aangezien het team 11 jaar lang niet won van de Steelers.

TIJD VOOR ZORGEN IN PITTSBURGH

Na twee nederlagen op rij tegen respectievelijk Washington en Buffalo was het duel met Cincinnati voor Pittsburgh de uitgelezen mogelijkheid om het schip weer recht te trekken. In de eerste helft ging echter alles mis voor de mannen van Mike Tomlin. De heropleving in de tweede helft was onvoldoende om alsnog te winnen. Tegen de Bengals waren het de bekende problemen die de Steelers parten speelden. De aanval was vleugellam en de defense had te veel blessures om dit team te blijven dragen. Het koddige TikTok dansje van wide receiver JuJu Smith-Schuster wordt met de week gênanter. Zijn quarterback, Ben Roethlisberger, had moeite met het vinden van zijn mensen en over de grond wist alleen Benny Snell met 84 yards iets te doen.

In Pittsburgh moet men zich serieus zorgen gaan maken. Twee van de drie nederlagen waren tegen teams die vaker verloren dan wonnen en het schema ziet er lastig uit: thuis tegen de Colts en uit tegen de Browns. Het duel met Cleveland kan zo maar om de winst in de AFC North gaan. Door de nederlaag tegen de Bengals is namelijk ook de divisiewinst met minimaal een week uitgesteld. Drie weken geleden leek het nog ondenkbaar dat de Browns dit huzarenstukje konden voltooien. Door de slechte vorm van de Steelers die kans echter opeens erg groot.


Lees hier de recaps van de vroege en late games op zondag.

Cover foto: Jamie Sabau/Getty Images

Luuk Dokter
Adjunct-hoofdredacteur en NFL-eindredacteur. Bij SportAmerika sinds 2017. Go Bills!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Gerelateerde artikelen